2 miljoner svenskar tjänar mer än mig
Sök:

2 miljoner svenskar tjänar mer än mig

2 miljoner svenskar tjänar mer än mig

En av de stora anledningarna till att jag gillar ekonomi är att det är så extremt mätbart. För en målnörd som mig så är det nästan som porr. Därför valde jag att idag betala för att göra en kreditupplysning på mig själv via RatsIt för att få tillgång till deras löneranking.

Nedan följer resultatet:

[singlepic id=848 w=560 h=492 float=]

Denna lönerankingen baserar sig på inkomståret 2007 och det som gjorde mig glad är att jag ligger på den övre halvan befolkningen. Sedan tycker jag att det är alldeles för många personer som ligger före mig.  :-)

Jag ser fram emot att göra uppföljning på dessa siffrorna när deklarationen för 2008 är färdig.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Cornucopia: helt rätt. Tricket är att lägga sig där det är mest skattemässigt fördelaktigt. Det är därför de flesta av oss som driver företag ligger precis under brytgränsen för statlig skatt.

  Tyvärr är jag inte där än att vara rentiär. Men målet är naturligtvis att leva på avkastningen… :)

  (sedan kan jag ju inte hjälpa att vara tävlingsmänniska… :-|)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan
 2. Vit pil

  Det finns förstås inget självändamål i att ha en hög taxerad inkomst. Det betyder bara högre beskattning. Lever man t ex på avkastningar i kapitalförsäkringar kan man nolltaxera och i princip helt slippa betala skatt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Cornucopia?
 3. Vit pil

  Intressant det där! Kul med statistik.

  // Pengar och Cash

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pengar och Cash

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.