Besök i ett väldigt fattigt hem | RikaTillsammans

Besök i ett väldigt fattigt hem

Reseberättelse från Kenya och Uganda med Better Globe - Dag 09, 2008-06-12

Denna näst sista dag åkte vi tillbaka till Kampala, huvudstaden, varifrån vi skulle flyga tillbaka till Europa. Innan dess passade vi på att hälsa på den lilla flickan Promise och hennes familj. Det var tragisk historia som nu fått ett lyckligt slut. Promise fick bli iväglämnad av sin mamma för att det inte fanns någon möjlighet att försörja henne. Hur Promise klamrade sig fast vid hennes kjol och inte ville lämna henne varje gång mamman kom på besök och grät hejdlöst.

Tillslut fick denna historien ett lyckligt slut genom vår systerorganisation , Child Africa, som ordnade en sponsor som gjorde att Promise fick komma tillbaka till familjen. Jan-Tore, sponsorn, hjälpte även familjen att bygga dem ett eget hus vilket gjorde att hela familjen nu är på grön kvist med en egen landbit. Ett lyckligt slut som verkligen visar att vi här i västvärlden med små medel kan göra all skillnad i världen för andra människor som inte är lika lyckligt lottade.

Dagen innan besökte vi ett annat fattig hem med en äldre kvinna som aldrig druckit rent vatten i hela sitt liv.

 

Relaterade etiketter och ämnen

Better Globe, Child Africa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer finns till denna artikel:

  1. Pingback: Serie: Better Globe - en fantastisk win-win möjlighet | RikaTillsammans.se - Nya perspektiv på livet genom personlig utveckling, ekonomi och ledarskap

  2. Pingback: Reseberättelse med bilder från Better Globe resan till Kenya och Uganda - juni 2008 (med bilder) | RikaTillsammans!