25.000 SEK / månad är snittlönen för en heltidare...
Sök:

25.000 SEK / månad är snittlönen för en heltidare…

Iförrgår skrev jag här om de fattigaste och rikaste kommunerna i Sverige – här kommer en prognos över hur inkomsterna för alla inkomsttagare förväntas att se ut under 2008. Det finns sju miljoner inkomsttagare i Sverige och i den siffran ingår heltids-, deltidsanställda samt pensionärer.

Genomsnittsinkomsten för en heltidsarbetande ligger på 25.000 SEK i månaden. En överväldigande majoritet av de heltidsarbetande tjänar mellan cirka 18.000 SEK och 30.000 SEK i månaden. Inkomsterna fördelar sig relativt jämt över en normalfördelningskurva – dvs det är relativt få personer som tjänar antingen väldigt mycket eller väldigt lite pengar. Det är t.ex. bara 3% av befolkningen som har mer än 600.000 SEK i årsinkomst vilket motsvarar en lön på 50.000 SEK / månad.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Problemet med kolla på månadslön (Tim Ferriss fick mig att få upp ögonen på denna grej) är att den räknar inte in exakt all den tid en arbetstagare faktiskt lägger in för att ta sig till och från arbetet och faktiskt på arbetet. Den räknar heller inte in det eventuella arbete man gör hemma (om man är advokat och/eller chef av något slag). Räkna in all tid i timmar så ska ni se att timlönen är skit dålig i många situationer.

  Den som tjänar 10.000 kr för 10 timmar är rikare än den som tjänar 10.000 kr på 100 timmar. Timlönen för den första är 1000 kr i timmen och timlönen för den andra är 100 kr i timmen. Idag är tid en osynlig valuta som folk ignorerar helt. Så mer pengar är inte alltid en välsignelse så att säga.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.