6/10 ungdomar förväntar sig att Arbetsförmedlingen ska fixa ett jobb
Sök:

6/10 ungdomar förväntar sig att Arbetsförmedlingen ska fixa ett jobb

När jag för första gången för några år sedan läste om Kiyosakis, Trumps m.fl. påståenden om att människor idag mer och mer förväntar sig att bli omhändertagna så var jag lite skeptisk.  Desto mer jag tänker på det desto mer verkar det verkligen vara så.

Idag läste jag City på lunchen med en stor rubrik: ”Ams slår tillbaka mot ungdomar som förväntar sig att AF ska ordna arbete”. Tydligen så är det som så att 60% av alla ungdomar förväntar sig att det är bara att komma till AF så ska de dra fram ett jobb ur byrålådan.

Lite längre ner i artikeln så står det följande:

/…/ arbetsförmedlingen måste bli bättre på att sprida den rätta bilden av deas arbete – de kan ge råd och stöd, men inte ordna färdiga jobb. /…/
Det är ett en bild som lever kvar sedan 1960-talet, att de bara plockade upp ett jobb. Det var andra tider

Citatet bara understryker återigen att för oss i den yngre generationen gäller en annan verklighet och andra sanningar än som gällde för våra föräldrar.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise
 2. Vit pil

  Du borde komma och hålla föreläsningar med mig… :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 3. Vit pil

  Ja, att folk vill ha allt gratis är intressant. Man måste nog lära dagens ungdomar att enda sättet att få något är att man ger ett värde tillbaka.

  Detta betyder inte att man måste slita miljoner timmar på ett trist jobb dagligen. Utan man kan exempelvis hitta på affärsmöjligheter och erbjuda folk möjligheterna mot en vinst. Det är ett värde.

  Lära ut till folk att bli duktiga på dealmaking helt enkelt. Lär ut det. Och lär ut hantering av kontanter också.

  Själv avskyr jag hela idéen med Socialmyndigheten
  som oftast är nästa instans för ungdomar som inte får ett jobb. Och Socialmyndigheten betalar alla vi skattebetalare för. Och till vilken nytta och till vilken avkastning?

  Avkastningen borde vara att samhället får en utvecklad ekonomi eftersom myndigheten bara ska hjälpa till i överbryggande, korta syften. Inte i flera år som nu är fallet. Det blir alltså utebliven vinst för skattebetalarna och bara mer utgifter för vart år som går. Sunda statliga finanser kan man väl inte tala om i längden.

  Dessutom så brukar ungdomar med socialhjälp inte alltid vara så laglydiga heller. En bekant jag känner bor i ett område i Norra Skåne som nu är överhopad av ungdomar med socialförsörjning. I lördags hade stackaren kommit hem från Köpenhamn efter en jultur på Tivoli. Hon kommer hem och ser att båda rutorna i hennes vardagsrum är sönderslagna och glassplitter fanns exakt överallt. Jag menar på soffan, datorn som stog i rummet hade fått en av två stenar på sig så skärmen var sönder. Totalt kaos.

  Nu är inte alla ungdomar så här vårdslösa, men man kan väl inte påstå att den här laglösa attityden och den här ”hjälp-mig-för-jag-kräver det” mentalitet är särskilt sund för någon i dagens svenska samhälle.

  Lång text, men jag vill kort avsluta med att om Sverige inte ändrar på den här slapphänta attityden och börjar kräva mer av sin befolkning så kommer detta samhället bli ett helskotta för oss yngre att reda upp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 4. Vit pil

  Intressant är även att notera faktarutan i samma artikel som beskriver ”jobbgarantin” som gäller för ungdomar mellan 16-24 år från och med måndag. Sug på bara namnet… :9

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.