Aktieklubben firar ett år med att spöa skiten ur Stockholmsbörsen (OMX30)! :-)
Sök:

Aktieklubben firar ett år med att spöa skiten ur Stockholmsbörsen (OMX30)! :-)

Idag har det gått ganska exakt ett år sedan vi startade aktieklubben och resultatet talar för sig själv – dagen till ära till och med, med ett all-time-high!

 • Andelsvärde per idag 110506: 125.66 SEK
 • Det motsvarar en värdeutveckling på: 25.66 % på årsbasis

Naturligtvis är det intressant att jämföra mot vårt jämförelseindex som är OMX Stockholm 30, som under samma period slutade på 9.29 %. Det är en skillnad på 16.37 %. Det vill säga att vi hade en avkastning som är mer än dubbelt så bra som jämförelseindexet.

Naturligtvis är det även intressant att jämföra med risknivån i form av volatiliteten. Volatiliteten för portföljen för året har varit 19.3 % som har räknats fram genom 252 observationstillfällen. Det ger oss en Sharpekvot på 1.3 som slår de flesta fonder på fingrarna.

Enligt nordnet är vår riskfaktor för året 0.9 i förhållande till OMX-indexet (kvoten mellan vår volatilitet och indexet volatilitet). Det vill säga att det nyckeltalet visar huruvida vi har tagit en större eller mindre risk än indexet. En riskfaktor över ett anger en högre risk än indexet och vice versa.

För att motivera en riskfaktor över 1 måste man anse att den avkastning som man förväntar sig är högre än den avkastning som man kan förvänta sig av indexet. Vi har i aktieklubben i detta fallet gjort det som anses ganska svårt – vi har haft en högre avkastning SAMTIDIGT som vi har haft en lägre risk!

Grattis till oss! :-)

Om du är intresserad av att gå med i aktieklubben, kontakta mig! Här kan du se en mer detaljerad portföljrapport för april.


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hallå Jan! Var ett tag sen, jag är lite intresserad av att gå med.
  Sänd ett mail, tack.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malte Jansson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.