Aktuellt och läsvärt på bloggen och i forumet

Så här i början av året är det många av oss som intresserar oss lite extra för ekonomi- och ekonomirelaterade frågor. Här kommer några tips på diskussioner i forumet som är läsvärda just nu.

För dig som är ny på bloggen och funderar vill komma igång med ditt sparande så rekommenderar jag följande artiklar på bloggen:

Det är egentligen det enda avsnittet som du behöver lyssna på. Nästa steg därefter är att läsa om ”Fyra-hinkar-principen (avsnitt #190)”. Under våren har vi för avsikt att uppdatera artiklarna och tipsen då vi upptäckt att vissa tips är superbra, men fungerar inte i alla situationer och att vi ibland gör det för komplicerat. Något vi pratar om i två av de senaste veckornas avsnitt:

I forumet har det lett till den avancerade diskussionen:

Det är inte en nybörjardiskussion, men den kan ge tankar som man annars inte hade tänkt. Den tråden kommer i alla fall ligga till grund för en del spännande artiklar under våren är min förhoppning.

Uppdatering portföljerna och ombalansering 2022

Precis som vanligt kommer vi inom kort att publicera uppdateringar av portföljerna och vår årliga ombalanseringsartikel. Som det ser ut nu kommer vi inte göra någon större förändring. Vi har under åren byggt en bra båt och det finns inte någon anledning att mecka med något som fungerar. Relevanta trådar i forumet är:

Det bygger till viss del på insikterna från följande trådar:

Förra årets mest bästa och läsvärda trådar i forumet

Avslutningsvis vill jag även tipsa om följande sammanställningar i forumet.

Nedan följer några av de diskussionerna som jag gillade mest under förra året:

Om du har någon favorittråd i forumet får du gärna kommentera. 👍

Jag kommer uppdatera den här sidan efterhand. Just nu är den uppdaterad per 220105.

Hälsningar,
Jan

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök