När ambitionen överstiger kompetensen…

Mycket roligt på gång, men ligger lite efter just nu...

När ambitionen överstiger kompetensen…

Ibland hamnar jag i perioder som nu, som min gamla mentor Claes-Erik brukade kalla för perioder där ”ambitionen överstiger kompetensen”. Så är det verkligen just nu.  Jag känner tyvärr lite dåligt samvete att jag inte har postat på ett tag och inte skickat nyhetsbrev sedan mars(!). Min förhoppning är att det blir bättre om 10 dagar.

Idag blev jag intervjuad av Charlie Söderberg och Mathias Andersson till podden ”På riktigt” som kommer sändas om ett par veckor. Jag kommer skriva om den när den går live. En av sakerna vi pratade om att unna sig saker och fira. Ett stort firande för mig var faktiskt midsommarhelgen nu i huset där vi hade bjudit vänner och kollegor från större delen av landet.

Vi firade 50 personer i vårt hus från torsdag till söndag. Jag brukar säga att ”lycka” för mig är att skapa minnen tillsammans med människor som man tycker om. Det var verkligen den här helgen för mig. Men den gjorde också att jag inte satt vid datorn på fyra dagar – en extremt lång period för att vara mig. Inte ens i Thailand på båt var jag offline så länge, då hissade jag upp en trådlös router i masten. :-)

Nu på torsdag kommer jag åka ner till Kenya för att se hur det går med träd-verksamheten på plats. Jag kommer förhoppningsvis kunna göra några nya intervjuer, ta bilder och inte minst videoklipp. Jag kommer faktiskt även besöka det Göteborgs-baserade företaget Trines verksamhet och se hur den fungerar på plats. Deras idé är också att arbeta med ”impact investing”.

Trine solpaneler som säljer el som ger oss investerare en årlig avkastning på ett par procent. Precis som alltid handlar det om att göra sin research och här tänkte jag slå två flugor med en smäll och besöka båda när jag ändå ska flyga ner.

Samtidigt har jag en del inspelade intervjuer som väntar på att redigeras och publiceras. Den ena med Jonas Holmbert från Opti som har gjort en app som är en ”Hälsokontroll för fonder (annonslänk)”. En annan intervju är med Annika som har byggt upp ett stort fastighetsbestånd med mer än 500+ lägenheter som hon hyr ut och där hon delar med sig av sina bästa tips för att börja investera i fastigheter jämte t.ex. Tessin (annonslänk) (där hon själv varit en av fastighetsägarna). Slutligen har jag även undersökt en tysk firma kring sparande i allokerat guld där jag har intervjuat en av deras guld-experter.

Där finns mycket roligt att se fram emot, men det får bara ta lite tid. Idag hade jag ambitioner men sedan fick jag förmånen att träffa bloggrannen Claudia Concha Galli som driver en stor egen blogg och idag också spelade in podd med Charlie i min källare. Det var därmed en invigning på riktigt för studion – duger den åt podd med 50 000+ lyssnare så borde den fungera även för mig). Jag och Claudia har stött på tidigare, men jag visste inte att hon var så intresserad av ekonomi. Väl värt att lyssna på när det kommer. Vi ska träffas i sommar och se om vi inte kan hitta på något roligt – inte minst om barn och ekonomi som vi båda är mycket intresserade av.

Så jag har inte försvunnit, jag har bara temporärt kört i diket och överskattat min egen förmåga. :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök