Årsbesked från Allmänna Änke- och Pupillkassan

Årsbesked från Allmänna Änke- och Pupillkassan

Livförsäkring där du får ut mer än du har avtalat och får pengar även om du inte dör...

För en tid sedan kom mitt årsbesked från Allmänna änke- och pupillkassan. Jag påstår att de har en av Sveriges absolut bästa livförsäkringar – eftersom du får en förväntad avkastning på de premier som du betalar in och därmed får du pengar från den även om du inte dör.

Jag tänkte inte gå genom hela upplägget igen eftersom det har jag gjort i många artiklar tidigare, bland annat:

Utifrån värdebeskedet som du kan se nedan så har jag betalat in ca 16 000 kr, jag har ett försäkringskapital på 14 349 kr per den 31 december 2015. Skulle jag avlidit i januari så skulle Caroline och Freja fått 1 007 856 kr. Det vill säga mer än värdet på försäkringen som är på 1 000 000 kr. Det garanterade värdet är i dagsläget 6 336 kr.

160305-anke-sid01
160305-anke-sid02

Dessutom sjunker min premie för varje år som jag är kund, till skillnad från de allra flesta livförsäkringar där premien blir dyrare ju äldre du blir. Kolla gärna in på deras hemsida och se hur ett upplägg skulle kunna se ut för dig.

Relaterade artiklar

Det här inlägget är inte ett sponsrat inlägg, utan det är bara reklam för att jag gillar vara kund hos dem eftersom alla tjänar pengar på det. :-)

Relaterade etiketter och ämnen

Änke- och pupillkassan

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej

  För mig är det konstigt att ingen frågar efter vad avgifter är? Jag kan inte hitta att detta presenteras på deras hemsida heller.

  Själva upplägget är tilltalande men när det inte presenteras något track-rekord på utgifterna eller hur dessa relaterar till något så betyder detta att det inte finns någon säkerhet i att du får tillbaka något alls.

  En återkommande text i deras egna riktilinjer är ”Avgifternas
  storlek bygger på Bolagets erfarenhet.”

  http://www.fi.se/upload/50_Marknadsinfo/50_Livbolagen/2015_FTR/allmanna-anke-pupillkassan-ftr-2015.pdf

  Visa gärna att jag har fel alt att det finns dokumentation som styrker historiska avgifter och resultat då jag ändå gillar iden. :)

  Gravatar ikon för användaren
  Tobias