Årsbesked från Allmänna Änke- och Pupillkassan

Livförsäkring där du får ut mer än du har avtalat och får pengar även om du inte dör...

#Samarbete. Den här artikeln är ett samarbete med Allmänna Änke- och Pupillkassan och kan vara sponsrad eller innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer om våra noga utvalda samarbeten i vår annonspolicy.

För en tid sedan kom mitt årsbesked från Allmänna änke- och pupillkassan. Jag påstår att de har en av Sveriges absolut bästa livförsäkringar – eftersom du får en förväntad avkastning på de premier som du betalar in och därmed får du pengar från den även om du inte dör.

Jag tänkte inte gå genom hela upplägget igen eftersom det har jag gjort i många artiklar tidigare, bland annat:

Utifrån värdebeskedet som du kan se nedan så har jag betalat in ca 16 000 kr, jag har ett försäkringskapital på 14 349 kr per den 31 december 2015. Skulle jag avlidit i januari så skulle Caroline och Freja fått 1 007 856 kr. Det vill säga mer än värdet på försäkringen som är på 1 000 000 kr. Det garanterade värdet är i dagsläget 6 336 kr.

160305-anke-sid01
160305-anke-sid02

Dessutom sjunker min premie för varje år som jag är kund, till skillnad från de allra flesta livförsäkringar där premien blir dyrare ju äldre du blir. Kolla gärna in på deras hemsida och se hur ett upplägg skulle kunna se ut för dig.

Relaterade artiklar

Det här inlägget är inte ett sponsrat inlägg, utan det är bara reklam för att jag gillar vara kund hos dem eftersom alla tjänar pengar på det. :-)

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej!
  Jag undrar lite hur du resonerar kring ett engångsbelopp vs. månadsbelopp? Visst, det är en del pengar, men det kan ändå ses som en bättre investering

  Med vänlig hälsning,
  Christoffer

  Gravatar för användaren
  Christoffer
 2. Hej,
  Jag var lite intresserad av att höra om det visade sig finnas någon substans i Carolinas uträkning nedan eller om det stämmer det som står på Bolagets hemsida gällande uträkningen?

  Gravatar för användaren
  Torbjörn
 3. Hej!
  Jag har varit i kontakt med dem eftersom jag tyckte det lät tilltalande som upplägg. De skickade en offert med förköpsinformation och villkor. Vad jag blev skeptisk till var deras påstående (med tillhörande graf) att återbäringen kan uppgå i totalt lika hög summa som man sammanlagt sätter in.

  Så här förstår jag det:
  Vi använder deras siffror, dvs. uppskattningsvis 8% återbäring på insatt kapital. Om jag väljer 1,5 milj, över 30 år (har precis blivit mamma), så betalar jag 5256 kr per år, vilket är 157680 kr totalt över 30 år.
  När jag räknar på 8% återbäring på (dittills) insatt kapital varje år, blir återbäringen bara knappt 100 000 kr. Det ståt uttryckligen i villkoren att *återbäringen aldrig kan överstiga premien*, så även om återbäringen överstiger 8% kan det aldrig komma upp i ett sådant belopp att jag kan ”tjäna in” sina insatta slantar över dessa 30 år.
  Och det är ju inte ens säkert att det blir någon återbäring – det är ju en chansning. Alltså kostar försäkringen under 30 år mellan 60 000 och 157680 kr.
  Medan en ”vanlig” försäkring hos länsförsäkringen – även inräknat prishöjning med ålder – kostade uppskattningsvis 59 000 kr totalt under 30 år.

  Jag har kontaktat Änke- och pupillkassan och visat mina beräkningar och frågat dem hur jag har räknat fel eftersom det inte stämmer med de fina graferna i förköpsinformationen, men inte fått något svar.

  Såvitt jag kan se verkar det bara innebära risk och ingen direkt fördel. Eller kommer det någon slags ”slutåterbäring” som jag har missat?

  Gravatar för användaren
  Carolina Dahlberg
 4. Hej

  För mig är det konstigt att ingen frågar efter vad avgifter är? Jag kan inte hitta att detta presenteras på deras hemsida heller.

  Själva upplägget är tilltalande men när det inte presenteras något track-rekord på utgifterna eller hur dessa relaterar till något så betyder detta att det inte finns någon säkerhet i att du får tillbaka något alls.

  En återkommande text i deras egna riktilinjer är ”Avgifternas
  storlek bygger på Bolagets erfarenhet.”

  http://www.fi.se/upload/50_Marknadsinfo/50_Livbolagen/2015_FTR/allmanna-anke-pupillkassan-ftr-2015.pdf

  Visa gärna att jag har fel alt att det finns dokumentation som styrker historiska avgifter och resultat då jag ändå gillar iden. :)

  Gravatar för användaren
  Tobias

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök