Årsbesked från Allmänna Änke- och Pupillkassan
Sök:

Årsbesked från Allmänna Änke- och Pupillkassan

Livförsäkring där du får ut mer än du har avtalat och får pengar även om du inte dör...

Den här artikeln publicerades 2016-03-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För en tid sedan kom mitt årsbesked från Allmänna änke- och pupillkassan. Jag påstår att de har en av Sveriges absolut bästa livförsäkringar – eftersom du får en förväntad avkastning på de premier som du betalar in och därmed får du pengar från den även om du inte dör.

Jag tänkte inte gå genom hela upplägget igen eftersom det har jag gjort i många artiklar tidigare, bland annat:

Utifrån värdebeskedet som du kan se nedan så har jag betalat in ca 16 000 kr, jag har ett försäkringskapital på 14 349 kr per den 31 december 2015. Skulle jag avlidit i januari så skulle Caroline och Freja fått 1 007 856 kr. Det vill säga mer än värdet på försäkringen som är på 1 000 000 kr. Det garanterade värdet är i dagsläget 6 336 kr.

160305-anke-sid01
160305-anke-sid02

Dessutom sjunker min premie för varje år som jag är kund, till skillnad från de allra flesta livförsäkringar där premien blir dyrare ju äldre du blir. Kolla gärna in på deras hemsida och se hur ett upplägg skulle kunna se ut för dig.

Relaterade artiklar

Det här inlägget är inte ett sponsrat inlägg, utan det är bara reklam för att jag gillar vara kund hos dem eftersom alla tjänar pengar på det. :-)


Den här artikeln publicerades 2016-03-11 klockan 07:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Tips för din privatekonomi.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej!
  Jag undrar lite hur du resonerar kring ett engångsbelopp vs. månadsbelopp? Visst, det är en del pengar, men det kan ändå ses som en bättre investering

  Med vänlig hälsning,
  Christoffer

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christoffer
 2. Vit pil

  Hej,
  Jag var lite intresserad av att höra om det visade sig finnas någon substans i Carolinas uträkning nedan eller om det stämmer det som står på Bolagets hemsida gällande uträkningen?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Torbjörn
 3. Vit pil

  Hej!
  Jag har varit i kontakt med dem eftersom jag tyckte det lät tilltalande som upplägg. De skickade en offert med förköpsinformation och villkor. Vad jag blev skeptisk till var deras påstående (med tillhörande graf) att återbäringen kan uppgå i totalt lika hög summa som man sammanlagt sätter in.

  Så här förstår jag det:
  Vi använder deras siffror, dvs. uppskattningsvis 8% återbäring på insatt kapital. Om jag väljer 1,5 milj, över 30 år (har precis blivit mamma), så betalar jag 5256 kr per år, vilket är 157680 kr totalt över 30 år.
  När jag räknar på 8% återbäring på (dittills) insatt kapital varje år, blir återbäringen bara knappt 100 000 kr. Det ståt uttryckligen i villkoren att *återbäringen aldrig kan överstiga premien*, så även om återbäringen överstiger 8% kan det aldrig komma upp i ett sådant belopp att jag kan ”tjäna in” sina insatta slantar över dessa 30 år.
  Och det är ju inte ens säkert att det blir någon återbäring – det är ju en chansning. Alltså kostar försäkringen under 30 år mellan 60 000 och 157680 kr.
  Medan en ”vanlig” försäkring hos länsförsäkringen – även inräknat prishöjning med ålder – kostade uppskattningsvis 59 000 kr totalt under 30 år.

  Jag har kontaktat Änke- och pupillkassan och visat mina beräkningar och frågat dem hur jag har räknat fel eftersom det inte stämmer med de fina graferna i förköpsinformationen, men inte fått något svar.

  Såvitt jag kan se verkar det bara innebära risk och ingen direkt fördel. Eller kommer det någon slags ”slutåterbäring” som jag har missat?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carolina Dahlberg
  1. Vit pil

   Kan du mejla mig dina siffror för när jag räknat på det så får jag inte riktigt samma siffror som du. Dessutom kan jag ta kontakt med Lena direkt och kanske trycka på för att få ett bättre svar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Hej

  För mig är det konstigt att ingen frågar efter vad avgifter är? Jag kan inte hitta att detta presenteras på deras hemsida heller.

  Själva upplägget är tilltalande men när det inte presenteras något track-rekord på utgifterna eller hur dessa relaterar till något så betyder detta att det inte finns någon säkerhet i att du får tillbaka något alls.

  En återkommande text i deras egna riktilinjer är ”Avgifternas
  storlek bygger på Bolagets erfarenhet.”

  http://www.fi.se/upload/50_Marknadsinfo/50_Livbolagen/2015_FTR/allmanna-anke-pupillkassan-ftr-2015.pdf

  Visa gärna att jag har fel alt att det finns dokumentation som styrker historiska avgifter och resultat då jag ändå gillar iden. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tobias
  1. Vit pil

   Enklaste är att du kontaktar bolaget. Jag har upplevt att jag har fått väldigt bra svar på mina frågor hos dem. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson