Att förvandla din passion till vinst

Bild tillhörande artikeln på RikaTillsammansI Balansekonomi har jag de senaste åren utbildat människor i hur man tjänar mer pengar och skapar ett överskott i sin ekonomi – inte bara genom att sänka sina utgifter. Sättet vi gör detta på är att vi utbildar i hur man bygger sig två planer för sitt liv:

  • En mekanisk plan där dina pengar jobbar för dig, istället för att du ska lägga all din tid på att jobba för pengar. En plan där man lägger som mest 8h per år (dvs 2h per kvartal).
  • Den andra planen kallar vi för din ”talangplan”, det vill säga att det är planen där du använder din tid, din energi och din talang för att skapa och tjäna mer pengar. Till skillnad från den mekaniska planen, som är ganska lik för alla, så talangplanen helt unik för varje person.

Talangplanen utgår alltid från vad du tycker är roligt, vad du är bra på och framförallt hur du skulle kunna tjäna pengar på det inom 7 dagar. Det som är skoj att jag idag från en av mina klienter fick ett mejl med nedanstående citat från Warren Buffet:

Last week, Warren Buffet, the world’s third richest man celebrated his 80th birthday. Buffett was asked to give just one piece of advice to those aspiring to achieve wealth and happiness. His reply was,

”The one piece of advice I can give you is, do what turns you on. Do something that if you had all the money in the world, you’d still be doing it. You’ve got to have a reason to jump out of bed in the morning.”

If you bleed passion and sweat enthusiasm, the only tears you will be crying will be tears of joy.”

Det som är så fantastiskt är ju att det verkligen går i linje med precis det som vi utbildar på i Balansekonomi och som fungerar i livet. Se till att göra det som du brinner för, bli bäst i världen på det och du kommer att ha ett fantastiskt liv. När du gör det så spelar inte pengarna någon roll och det är de kommer att komma till dig som mest.

Framgångsrika människor gör ju precis samma sak som de alltid har gjort – de lever sin dröm, de lever sin passion och det får följden att de tjänar pengar. Jag själv nyper mig i skinnet då och då också – tänk att jag gör det jag drömmer om och att människor är villiga att betala mig pengar för det. Något som jag hade (och har gjort) gratis! :-)

Så vad är din passion? Hur skulle du kunna tjäna omvandla passionen till pengar? :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök