Att hantera invändningar på ett rakt, hårt och coachande sätt
Sök:

Att hantera invändningar på ett rakt, hårt och coachande sätt

Den här artikeln publicerades 2008-05-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Följande frågor och svar har jag fångat upp från coacher i min omgivning som jag har respekt för:

Jag förstår att du har det jobbigt. Men vad säger du om att släppa det nu?

Så vad du egentligen säger är att du inte har gjort det du har sagt att du ska göra?

Jag vet att du inte vet – och låt oss därför titta efter tillsammans.

Om det inte skulle vara det – vad skulle det vara då?

Jag hör att du är trött, jag respekterar det, men om det inte skulle vara för att du är trött, vad skulle det vara då?

Om du visste, vad skulle vara möjligt då?

Är det förkyld som är ute och går med dig eller är det du som är ute och går med förkyld?

Det går inte att skapa ursäkter/omständigheter och resultat samtidigt. Så vad väljer du?

Om du slutar att XXX och börjar ta ansvar – vad blir då möjligt?


Den här artikeln publicerades 2008-05-07 klockan 23:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Alla kommentarerna har relevans i sig, men ibland har problemen absolut inte med en själv direkt att göra. I affärer är det oftast så att du måste få andra att släppa sina ”fjanterier” också. Att få andra att sluta lova och sedan inte leverera.

  Jag skulle nog påstå att andra människor är ett mycket större problem i ekvationen eftersom folk gör väldigt sällan vad de sagt att de ska göra, detta innebär indirekt att man får skapa tusentals olika reservplaner för att säkra sig mot detta faktum.

  Att behärska sig själv är enklare än att behärska andra, men du kommer bara så långt med det tänket också i längden. Om du kan behärska dig själv, fine. Du kan då göra allt själv. Men om du kan komma på ett sätt att få folk att sluta ljuga för sig själva och andra så kan du skapa en rejäl förmögenhet. Annars blir du bara en enskild företagare resten av livet. Jag säger inte att det är fel, men det är ett knasigt tänk.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.