Att vända oundviklig katastrof till investeringsstrategi
Sök:

Att vända oundviklig katastrof till investeringsstrategi

Den här artikeln publicerades 2010-06-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Sitter för närvarande och läser en av mina favoritförfattare – Malcolm Gladwell – och hans bok ”What the dog saw”. I ett av de första kapitlen skriver han om investeraren Nassim Talbot som har gått emot hela Wall Street och skapat sig en investeringsstrategi som är precis tvärtemot alla andras. Den bygger på den klassiska teoremet om den svarta svanen. Du kan aldrig bevisa att alla svanar är vita, du kan bara bevisa att alla svanar inte är vita så fort du har sett den första svarta svanen.

Kort kan man säga Nassim Talbot byggde vidare på detta genom att utgå från att marknaden kommer alltid att krascha och att det går betydligt snabbare nedåt än det går uppåt. Den klassiska strategin är består av att man vill uppnå en kontinuerlig mängd små vinster över tid och risken man tar är att marknaden kraschar från tid till annan då man riskerar att ”blow-up”. Nassim gör precis tvärtom – han har en strategi som går ut på att kontinuerligt förlora lite pengar, men när marknaden kraschar så vinner han enormt stort…. :)

Läs hela kapitlet på Malcolm Gladwells hemsida.


Den här artikeln publicerades 2010-06-30 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.