Att vända oundviklig katastrof till investeringsstrategi

Sitter för närvarande och läser en av mina favoritförfattare – Malcolm Gladwell – och hans bok ”What the dog saw”. I ett av de första kapitlen skriver han om investeraren Nassim Talbot som har gått emot hela Wall Street och skapat sig en investeringsstrategi som är precis tvärtemot alla andras. Den bygger på den klassiska teoremet om den svarta svanen. Du kan aldrig bevisa att alla svanar är vita, du kan bara bevisa att alla svanar inte är vita så fort du har sett den första svarta svanen.

Kort kan man säga Nassim Talbot byggde vidare på detta genom att utgå från att marknaden kommer alltid att krascha och att det går betydligt snabbare nedåt än det går uppåt. Den klassiska strategin är består av att man vill uppnå en kontinuerlig mängd små vinster över tid och risken man tar är att marknaden kraschar från tid till annan då man riskerar att ”blow-up”. Nassim gör precis tvärtom – han har en strategi som går ut på att kontinuerligt förlora lite pengar, men när marknaden kraschar så vinner han enormt stort…. :)

Läs hela kapitlet på Malcolm Gladwells hemsida.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök