Avanza blir bank på riktigt
Sök:

Avanza blir bank på riktigt

Äntligen fattar de grejen...

Avanza blir bank på riktigt
Den här artikeln publicerades 2015-04-01 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

På flyget till Stockholm såg jag en annons från Avanza som äntligen visar att de har fattat grejen kring banker. Man ska ha kontor på AAA-lägen, anställa hundratals säljare och höja avgifterna.

Skönt att de nu äntligen har förstått grejen med bank. Jag ska därmed också överväga att lägga ner allt med billiga indexfonder, nybörjarportföljen. Från annonsen:

Vi startade Avanza för drygt 15 år sedan med en enkel idé. Vi skulle skapa en bank där vi själva ville vara kunder. En bank utan fasta avgifter där sparandet gick till kunderna istället för till banken. Det har gått fantastiskt bra och vi har fått över 400 000 kunders förtroende. Nu är det dags för oss att ta nästa steg.

Under lång tid har vi sneglat på våra konkurrenter, Storbankerna, och insett att det skulle vara betydligt mer lönsamt (för oss) att tänka helt tvärtom än vad vi gör idag. Därför startar vi nu 150 nya kontor på centrala A-lägen i Sveriges alla städer. Tanken är att fylla dem med rådgivare/säljare som aktivt kan sjunga de höga avgifternas lovsång över bygden.

Vår storsäljare Avanza Zero – fonden helt utan avgifter – tjänar vi ju ingenting på och därför lägger vi helt enkelt bara ned den. Istället startar vi ett antal egna fonder med mer marknadsmässiga avgifter, runt 5 % hade vi tänkt oss.

Vårt andra strategiska misstag, att lansera aktiehandel från 1 kr, rättar vi samtidigt till. (Alexander Boman som kom på den dåliga idén söker förövrigt jobb och kan nås på 0707-400 273.)

Varför vi inte tänkt på det här tidigare är det enda som grämer oss.


Den här artikeln publicerades 2015-04-01 klockan 14:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Indexfonder, Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

11 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jo den var rolig. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Avanza is the shit. Upptäckte att jag med Swedbanks Bank ID kan logga in på Avanza, Nordnet & Ikano Bank men INTE på Swedbank!!! WTF? Har nu flyttat allt investeringskapital till Avanza.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Wolf
 3. Vit pil

  Fantastiskt kul!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Freddie Zällh
 4. Vit pil

  Det var ganska roligt att ringa Alexander också. Han trivdes dock alldeles utmärkt på jobbet…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 5. Vit pil

  Vilken fingertoppskänsla på det aprilskämtet av Avanza.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 6. Vit pil

  He He!!!!Låter som en ny bubbla är på G ??

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan-Erik
 7. Vit pil

  Först tänkte jag, har du blivit helt tokig. Sen förstod jag 1:a april

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tony Lidèn
 8. Vit pil

  *Gulp* paniken slog till fort men gick över ganska fort också ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Linnea
 9. Vit pil

  Underbar känga till Storbankerna!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim
 10. Vit pil

  En av de bättre idag. ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan H
 11. Vit pil

  Haha, dagens bästa!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.