Avanza blir bank på riktigt

Avanza blir bank på riktigt

Äntligen fattar de grejen...
Avanza blir bank på riktigt

På flyget till Stockholm såg jag en annons från Avanza som äntligen visar att de har fattat grejen kring banker. Man ska ha kontor på AAA-lägen, anställa hundratals säljare och höja avgifterna.

Skönt att de nu äntligen har förstått grejen med bank. Jag ska därmed också överväga att lägga ner allt med billiga indexfonder, nybörjarportföljen. Från annonsen:

Vi startade Avanza för drygt 15 år sedan med en enkel idé. Vi skulle skapa en bank där vi själva ville vara kunder. En bank utan fasta avgifter där sparandet gick till kunderna istället för till banken. Det har gått fantastiskt bra och vi har fått över 400 000 kunders förtroende. Nu är det dags för oss att ta nästa steg.

Under lång tid har vi sneglat på våra konkurrenter, Storbankerna, och insett att det skulle vara betydligt mer lönsamt (för oss) att tänka helt tvärtom än vad vi gör idag. Därför startar vi nu 150 nya kontor på centrala A-lägen i Sveriges alla städer. Tanken är att fylla dem med rådgivare/säljare som aktivt kan sjunga de höga avgifternas lovsång över bygden.

Vår storsäljare Avanza Zero – fonden helt utan avgifter – tjänar vi ju ingenting på och därför lägger vi helt enkelt bara ned den. Istället startar vi ett antal egna fonder med mer marknadsmässiga avgifter, runt 5 % hade vi tänkt oss.

Vårt andra strategiska misstag, att lansera aktiehandel från 1 kr, rättar vi samtidigt till. (Alexander Boman som kom på den dåliga idén söker förövrigt jobb och kan nås på 0707-400 273.)

Varför vi inte tänkt på det här tidigare är det enda som grämer oss.

Relaterade etiketter och ämnen

avanza, Avanza Zero, fonder, misstag, Nybörjarportföljen

Kommentera

11 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Avanza is the shit. Upptäckte att jag med Swedbanks Bank ID kan logga in på Avanza, Nordnet & Ikano Bank men INTE på Swedbank!!! WTF? Har nu flyttat allt investeringskapital till Avanza.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Wolf
 2. Vit pil

  Det var ganska roligt att ringa Alexander också. Han trivdes dock alldeles utmärkt på jobbet…

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson