Våra rekommenderade artiklar i ämnet
Om du är ny så rekommenderar vi att börja med dessa artiklar i den här kategorin.
För första gången sedan 2014 är det dags för en extra ombalansering i modellportföljerna av framförallt två anledningar. Den första är att de olika andelarna i portföljena avvikit från sin målvikt. Den andra anledningen är att vi har fått facit på hur portföljerna beter sig i en väldigt skakig marknad och det föranleder vissa mindre […] Läs mer.
Globala barnportföljen är den portfölj som har högst risk och högst möjlighet till avkastning om ca 7 procent över långa tidsperioder. Den lämpar sig väl för sparande på 10 års sikt eller mer. Den är således perfekt för den passiva hinken, sparande till barn och sparande till pension. Bakgrunden till namnet ”Globala barnportföljen” är att […] Läs mer.
Visar de fem artiklar som matchar ämnet: "Globala barnportföljen"
Att spara brett och köpa hela höstacken istället för att leta nålar var en framgångsrik strategi 2021. Investerade du i globala indexfonder eller i en fondrobot, bör du ha fått en avkastning på 20 – 30 %. Ett tips inför 2022 är att ta ut en liten del av pengarna och fira. 🥂 Början av […] Läs mer.
Förändringarna i årets fondportföljer är högst marginella. Fokus har legat på enkelhet, låg avgift och hög riskspridning. Den stora nyheten för i år är ett ökat fokus på bankkonto med insättningsgaranti istället för räntefonder. Självklart har vi även uppdaterat Excel-mallen för 2021 så att du kan ombalansera på ett enkelt sätt. Sedan 2014 har vi […] Läs mer.
I dagens artikel svarar vi på några av alla de frågor som ni har skickat in här på bloggen, på Facebook och på Patreon. Det blir både högt och lågt, personligt och makroekonomiskt i en härlig kompott. ? Nedan följer frågorna i den ordning vi tar upp dem i artikeln: Var det här med Corona […] Läs mer.
När en investerare slår index – genomsnittet för hur marknaden går – beror det på en av två faktorer. Skicklighet och eller tur. I dagens artikel fördjupar vi oss i frågan: ”Går det att slå börsindex och vara bättre än genomsnittet över tid?” både utifrån ett småsparar- och professionellt perspektiv. Artikeln är del 4 i […] Läs mer.