Balansekonomiutbildningen - ett rikare liv...
Sök:

Balansekonomiutbildningen – ett rikare liv…

Som jag skrev i inlägget om mig själv påbörjade jag 2005 en resa mot ett rikare liv. Den tog sig starten när jag träffade min mentor och han tog mig under sina vingar. Sedan dess har han förutsättningslöst undervisat mig i många områden från ekonomi, entreprenörskap och ledarskap till vilka värderingar som finns och vad dessa innebär. Under 2007 accelererade denna resa något tack vare Balansekonomi.

Det började våren 2007 när jag började titta på TV3:s program Lyxfällan, till en början mest för att det var det första programmet som berörde privatekonomi. När sedan programledaren Charlie Söderberg skulle hålla ett seminarie i en närliggande stad bestämde jag mig för att gå dit. Särskilt eftersom jag hade läst hans bok – Ett rikare liv. Det som träffade mig var när Charlie i slutet av seminariet sa – dessa 2 timmar har varit helt bortkastade om du inte väljer att ta till dig något av det jag sagt och gå i aktion. Jag gick i aktion och anmälde mig Balansekonomiutbildningen.

Därefter fick jag ångest – här skulle jag betala nästan 20.000 SEK för en kurs i ekonomi. Jag som drivit företag sedan 2003 och hade en god privatekonomi från början. Det första jag sa till Charlie var – är detta en kurs där jag får lära mig göra en budget – då blir jag arg.

Kursen började och jag blev förvånad – här trodde jag att gick jag en 10-veckors utbildning i ekonomi – och vi pratade nästan inte om något som hade med ekonomi att göra. Mycket märkligt tyckte jag – men gud vad mycket insikter jag fick. Jag insåg bland annat att min ekonomiska situation är följden av mitt beteende. Precis som personerna i Lyxfällan är i den situation de är i på grund av sitt beteende. Skillnaden mellan mig och Lyxfällan-personerna är att de befann sig på absolut botten medan jag befann mig på vattenytan och jag strävade efter att vara i himmeln.

Då slog det mig – Balansekonomiutbildningen är en utbildning där man först och främst får lära känna sig själv utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Utbildningen går ut på att förstå sitt eget beteende – att utvecklas på ett personligt plan. Kort sagt hade man kunnat säga att det är en kurs i personlig utveckling med fokus på ekonomi.

Idag kan jag inte vara nog tacksam för att jag gick utbildningen. De har verkligen förändrat mitt liv till så mycket bättre och inte minst har jag genom dem träffat nya människor som utgör kärnan i min påverkansgrupp – människor som jag gör min resa mot ett rikare liv tillsammans med.

Jag vill verkligen rekommendera dig att gå kursen – du kommer inte ångra dig. Ditt första argument är förmodligen att det är för dyrt eller att du inte har tiden. Mitt svar till dig är – jag förstår att du upplever det så. Det gjorde jag också. Min motfråga till dig är – hur mycket kostar det dig att inte leva det liv du vill eller tjäna de pengar du kan? Min kurs har återbetalat sig med nästan 20 gånger i pengar och lika mycket i tid – redan.

För att citera Charlie Söderberg – tiden du har lagt på att läsa detta inlägget är helt bortkastad om du inte väljer att gå i aktion!

Återkom gärna nedan imorgon och skriv vilken aktion du har tagit.


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan!
  Denna sida har jag inte läst tidigare, wow! Riktigt häftigt att läsa hur du upplevde det, lärdomar och insikter!

  =)

  /Daniel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 2. Vit pil

  Som Robert Kiyosaki sa en gång: ”Money is just an idea”. Anledningen att så många arbetar så hårt får varje slant är för att de tror pengar är verkliga.

  Pengar är bara döda ting som vi satt ett värde till. Inget annat.

  Vi kunde lika gärna använda snäckor som valuta eller vatten eller något helt annat. Pengar är vad vi gör det till.

  Sedan har jag märkt att folk är så rädda för att ”deala och wheela”. Det är ju det som affärer handlar om i kärnan. Att testa och dona med sina idéer och applicera de i den kommersiella världen. Människor måste först bli fria i knoppen innan de kan vara feta i plånboken. Tills dess är det bara övning och övning som gäller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.