Bästa bank- och kreditkortet 2015
Sök:

Bästa bank- och kreditkortet 2015

En genomgång av de bästa bank- och kreditkorten just nu

Det var ett tag sedan jag skrev om kreditkort och jag tänkte att det var dags för en liten uppdatering med mina tankar om de bästa kreditkorten som finns på marknaden just nu.

Först och främst vill jag vara supertydlig med att när jag pratar om kreditkort i denna artikeln, så avser jag att man betalar hela räkningen i slutet av månaden. Det vill säga att man undviker de extrema räntorna på uppemot 20 % vid delbetalning.

Det finns en nyare version av den här artikeln här:

Absolut bästa kortet – OKQ8 Visa

Uppdatering 151208: På grund av ett nytt EU-direktiv har OKQ8 sänkt ersättningen från 1 % till 0.3 %. Läs mer i den här artikeln eller i kommentarerna nedan till den här artikeln.

Jag påstår att det bästa kreditkortet man kan ha i Sverige just nu är OKQ8 VISA. Min motivering till det är att det är gratis (återkommande tema här på bloggen) men framförallt för att det ger 1 % återbäringsränta på alla köp även utanför OKQ8. Det vill säga att om jag handlar för 100 kr, så får jag 1 kr i återbäringsränta. Vid första anblick är det inte så mycket, men säg att man handlar för 100 000 kr så betyder det att du får 1 000 kr tillbaka. Då börjar det bli pengar och att komma upp i 100 000 kr eller mer om man handlar ALLT på kreditkortet är inte särskilt svårt för de flesta.

Det bästa är att du får dessa pengar i form av värdekuponger som du sedan kan gå till en OKQ8-station och växla till riktiga pengar. Det är här det här kortet skiljer sig från de flesta andra kort, då de begränsar återbäringen till sina egna produkter. Det betyder att man kan ta de här pengarna och t.ex. sätta in dem sin pengamaskin. :-)

Övriga kreditkort som förtjänar nämnas

De andra korten som jag tycker förtjänar att nämnas är:

 • Statoil – också gratis, men ger bara 0.5 % återbäring initialt, men tankar man 1 000 liter så får man 1 %.
 • SupremeCard – kostar 195 kr per år och ger 1 % återbäring, men bara i form av prylar i deras poängshop.
 • SAS Eurobonus – relativt dyrt kort (395 kr) men ger mycket flygpoäng som kan växlas mot resor. Har fått det på rekommendation men inte testat själv.

Min upplevelse är också att årsavgiften nästan alltid är förhandlingsbar, men det slipper man med OKQ8-kortet.

Om du har ett vanligt kort (VISA/MasterCard) från Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea, så är mitt tips att verkligen byta till OKQ8. Det blir ju ingen nackdel för dig, det kostar inte mer pengar och du får 1 % återbäring (eller rabatt) på allt som du handlar. Det finns ju ingen anledning att inte ha det tänker jag.

Här hittar du mer information om korten och du kan teckna dig:

Tillägg 150731

Efter kommentarer på Twitter, Facebook och nedan så verkar även följande kort förtjänas nämnas:

Tillägg 150828

Efter kommentarer så har jag lagt till en artikel om kombinationen av COOP MedMera och Betalo.se

Kort för kontantuttag

Även om jag själv inte använder kontanter särskilt mycket så har det kommit fram i kommentarerna som önskemål. Då skulle jag rekommendera ett vanliga bankkort som är kopplat till ens konto, då dessa ofta är kostnadsfria att ta ut pengar på. I alla fall så har Swedbank det med de korten som ingår i deras sortiment.

Vilka har jag själv?

Ingen ersättning utgår till mig om du tecknar dig för något av ovanstående kort. Det finns många jämförelsesajter på nätet för de bästa kreditkorten, problemet är att många kreditkortsföretag ger stora provisioner (upp till 750 kr, Swedbank ger t.ex. 125 kr) för nya kunder. Det gör att det inte alltid är rena granskningar som man läser då eftersom där finns ett egenintresse. SupremeCard har idag ett erbjudande som ger 250 000 poäng (=250 kr värde) till både dig och mig om du tecknar dig. Kontakta mig i så fall, men jag rekommenderar det först efter OKQ8-kortet.

Själv har jag båda två då jag tror att det är bra att ha kort från olika utgivare – både VISA och MasterCard – och olika leverantörer (OKQ8 och ResursBank). Särskilt i de situationer då man är ute och ett kort inte fungerar, då tycker jag det är en trygghet.

Fler artiklar om kreditkort

Jag har skrivit fler artiklar på bloggen om kreditkort där jag även diskuterar möjligheten att använda ett kreditkort som en del av sin buffert.

Relaterade etiketter och ämnen

kreditkort

Kommentera

201 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Vi flyttade från Sverige för 17 år sedan. Jag har kvar ett konto på Swedbank. Det har alltid gått att ta ut kontanter på ett kontor i Sverige innan det stora förfallet. Fortfarande kan jag kostnadsfritt göra en internationell överföring (via datorn, inte via min iPad). För att idag kunna ta ut pengar i Sverige måste jag betala 250 kr/195 kr pr för ett Mastercard/Maestro-kort. Huruvida det går att få ett kort skickat till Spanien är skrivet i stjärnorna. Ett billigare alternativ är Internetbetalning, 175 kr/år. Jag letar upp någon som kan hämta ut kontanter i en automat och gör en Internetbetalning till individen.
  Spanien har ett oerhört välutvecklat banksystem med många kontor och god service. Via mobiltelefonen kan man göra det mesta. Vitsen är att vi har valfrihet i Spanien. Jag skiter nog i att resa till Sverige, U-landet i Norden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björn Wahlsten
 2. Vit pil

  Hej,
  Jag citerar (jag har läst det uppdaterade inlägget för 2016):
  ”Min upplevelse är också att årsavgiften nästan alltid är förhandlingsbar, men det slipper man med OKQ8-kortet.
  Om du har ett vanligt kort (VISA/MasterCard) från Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea, så är mitt tips att verkligen byta till OKQ8. Det blir ju ingen nackdel för dig, det kostar inte mer pengar och du får 1 % återbäring (eller rabatt) på allt som du handlar. Det finns ju ingen anledning att inte ha det tänker jag.”

  Min fråga är då, kan jag fortfarande vara medlem i en av bankerna dvs Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea? Och ha ett kort från Preem eller OKQ8? För att slippa årsavgiften för det kort man har i nuvarande bank, men fortfarande ha kvar sin nuvarande bank. Det man vill göra är att bara ersätter sitt kort och årsavgift?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alfred
 3. Vit pil

  Hej

  En liten varning för okq8-kortet. Dom drar inte hela din skuld direkt utan ger dig utan att du efterfrågar det dig en kredit och drar bara 200 kr. Det upptäckte jag efter ca 1 år och det var inte så kul. Självklart har jag delvis mig själv att skylla men jag trodde inte att det var ok att göra så.
  Lev väl.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kjell
 4. Vit pil

  Är i kortbytestankarna. Förutsättningarna är följande:
  *Mat handlas för det mesta på Coop.
  *Utomlands cirka en gång om året.
  *Har ingen bil utan bara SL kort.
  *Bor i andrahands kontrakt, Sambo betalar hyra/försäkring och jag swishar henne halva beloppet. (Nuvarande lösning)
  *Köp görs oftast i sverige men även rätt ofta inom eu via nätet typ amazon, ebay etc.
  *Hyr bil ca 2ggr om året.
  *Äter ute väldigt ofta.

  Har just nu handelsbankens bankkort men ser få fördelar med detta medtanke på att de kostar 300kr om året och saknar förmåner.

  Frågan: Vi funderar på att skaffa ett delat typ kort för mat (varsitt). Själv tänkte jag kanske byta ut handelsbanken kortet mot 1-2 andra kort bank/betal eller kreditkort med bättre förmåner. Vilka kort rekommenderar ni mig i denna djungel av kort?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johnny
 5. Vit pil

  Förresten, om det står att ett kort har avgift för kontantuttag eller ränta från första dagen, gäller detta enbart i automater och på växlingskontor eller gäller det om jag handlar i en matbutik och ber om 200kr över beloppet? Kan de se att jag tog ut pengar eller ser de bara att jag har betalat 300kr till en viss butik? Är det möjligt att kringgå dessa avgifter genom att ta ut pengar i butikskassan i samband med köp?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 6. Vit pil

  Coop har blivit riktigt dåliga, först lägger de till avgift på belatning via betalo, sedan en halvering av poäng på inköp utanför Coop och nu extremhöjnng av årsavgiften som smygs in i det finstilta för de som blir nya kunder.

  Inte nog med det, på loppet av en vecka har kortbetalningen varit helt nera och allas kortköp har nekats i kassan, detta på en fredagskväll. Hela hemsidan var även nere den ena dagen och den andra kunde man logga in men man kunde inte se sitt saldo. Ingen information eller ursäkt lades upp på sidan för kunderna, inte vad jag kunde klicka mig fram till i alla fall.

  Och nu försvann det lilla jag tjänat in på poängen det senaste året med en årsavgift precis när man börjat söka alternativ.

  Hej då Coop!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 7. Vit pil

  Hej!

  Jag sitter och letar alternativ till Coop Med Mera Mer.
  Jag funderar på Santander för köpa via Ebay, Amazon osv, pga att de inte har valutapåslag, men hur fungerar det om en säljare gör en återbetalning till ett kort som inte har saldo utan bara kredit? Vad händer med de pengarna om jag den månaden jag får pengarna inte har använt kortet? Hade jag använt kortet antar jag att de dragits från min skuld, men tänk om jag inte har någon skuld när de kommer in på kortet?

  Till övriga köp tänkte jag använda mig utav antingen Preem eller Shell.
  Varför väljer ni Preem framför Shell? Jag har ingen bil och struntar således i bensinpriset, som för övrigt verkar dyrare på Preem). I övrigt har de samma bonus och ser man tillbaks så har deras ränte på summan du satt in på kortet sett ut såhär:
  Shell
  År:
  2015 dec 1.85% 1-75% 1.65%
  2016 Jan 1.65% mar 1.5% för närvarande 2% (sedan runt Juni verkar det som)

  Preem
  2015 dec 1.6%
  2016 Feb och framåt (det som går att se via internet archive) 1.6% för närvarande: 1.45%

  Krånglar Preem fortfarande med klarna så är de ju värdelösa för någon som handlar mycket på nätet. vilket jag gör.

  Preem erbjuder dock ett presentkort på 100kr om man byter, men shell verkar försöka ligga över Preem i räntan, men det kan man kanske tjäna in genom att ha 10000-15000 på kontot.

  Hur löser man in Shells bonus förresten? Går det bra på de mackar där Shell har bensinpump och 7eleven har butik? Går det att få direkt till kontot?

  Finns det andra fördelar (utöver att man slipper 15kr i avgift för pappersfaktura med Preem, men det kan man ju slippa hos shell om man väljer e-faktura via deras e-fakturetjänst, det går alltså inte att få e-faktura via sin vanliga bank) med Preem framför Shell?

  Jag är ute efter att tjäna så mycket som möjligt i cash back och i ränta på insatt belopp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
  1. Vit pil

   Har haft Shellkort några år, men tidigare överglänste Coop Medmera Mer det ordentligt och nu föredrar jag Preem eftersom man enkelt kan ringa in och få bonusen insatt kontant direkt på kontot. Annars är det inget fel på Shellkortet. I övrigt är det Ikano bank bakom både Preem och Shellkorten, så kanske kan man ringa o få bonusen insatt på kontot hos Shell också.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 8. Vit pil

  Skaffade Preems kreditkort för ett tag sedan och ser nu att man kan betala sina räkningar med det med hjälp av Betalo.
  Såhär står det på Preems hemsida:
  ”I samarbete med Betalo erbjuder vi möjligheten att betala räkningarna med ditt Preem MasterCard. Betalo står bakom själva betallösningen, som för andra kort normalt kostar 2,5 % av räkningens summa. Men med Preem MasterCard slipper du alltså Betalos serviceavgift. ”

  Någon som provat? Är det helt gratis och får man bonus på detta också?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl
  1. Vit pil

   Ja, det är helt gratis… MEN se upp för niten jag gick på nyss.

   Du kan MAX göra 10 betalningar per månad (räknat från FÖRSTA betalningen) och till ett maxbelopp av 30’000 (totalsumma).
   Det är INGET som de ändrar på heller.

   Det man kan göra för att gå runt detta är att man lägger flera räkningar på samma betalningsdag, så blir det färre betalningar via betalo än om man skulle lägga flera betalningar utspritt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Rikardh
 9. Vit pil

  Har jag förstått det rätt att inte ett enda kreditkort just nu är perfekt för att använda kreditkortet utomlands som just, kredit? Santander, Coop-korten och Norwegian har väl alla 0% i valutaväxlingsavgift och 0 kr i uttag i bankomat, men man måste betala in motsvarande pengar direkt eller innan, för att det inte ska kosta något, eftersom räntan löper på från uttagsdatumet. Finns det någon som vet något kort där man kan använda kortet som vanligt, utan vare sig valutaväxlingsavgifter eller uttag i bankomat?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Caroline
  1. Vit pil

   I Santanders fall så betalar du ränta från dag 1 om du tar ut kontanter i automat, så de är lite luriga, de är avgiftsfria, men inte räntefria, i det finstilta står det:
   ”Kontantuttag är inte räntefria. Ränta utgår från det att beloppet har belastat kontot”.

   Coop har fria uttag utan ränta på Coop medmera Mer MEN om uttaget belastar krediten och inte ditt innestående saldo så utgår ränta från dag 1, så kör du bara på kredit hos coop är det samma som med Santander. Hos Santander kan du inte fylla på kortet med pengar, men det kan du hos Coop.

   Coop Medmera mer har 0% i växlingsavgift, Santander likaså.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
 10. Vit pil

  Gratis internetbank och kort utan årsavgift utan krav på lönekonto = Forex bank. Dock inga bonusar eller poäng.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  solveig
 11. Vit pil

  Coop har ändrat sina villkor och kostnader betydligt under detta år och fler höjda avgifter väntar nu i okt-16. Jag har sagt upp svarta årskortet där dom höjt årsavgiften och Betala före, där har de Infört årsavgift och halverat poängen på kortköp utanför COOP de har gjort stora förändringar, så se upp SÄG UPP DESSA KORT om ALLA gör det blir det nog annat ljud i skällan! Så tycker man att såna här sidor ska vara kvick att lägga ut viktiga uppdateringar. Du blir fattigare om du inte ser upp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Shejk-A-La Sed-El-Bunt
 12. Vit pil

  Hej Stefan H.

  Det stämmer inte länge Skandiabanken har börjat ta 240 kr år för deras betalkort (nytt).

  Häradssparbanken i Mönsterås är nog den den enda banken i Sverige som har gratis betalkort + interbank så länge du har lönekontot där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  OS
  1. Vit pil

   Som du själv nämner så är andra betalkort vanligen bättre, men vill man tvunget ha betalkort i samma bank så är konto och kort gratis tex i Länsförsäkringar bank.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 13. Vit pil

  Det finns en bank som har gratis internetbank och betalkort. Även kreditkort om man vill ha.0 kr månad
  Då gäller det att man flyttar lönekontot dit. Här dock inte flyttat bolånet dit.

  Det är:
  Häradssparbanken i Mönsterås. Då kommer man såklart kunna använda Sparbanken/Swedbanks internettjänst och app.
  Självklart kan man använda den banken trots att man inte bor där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  OS
  1. Vit pil

   Sedan använder jag såklart ett kreditkort där man får återbäring.
   Remember More med 1 procent återbäring och lite roliga försäkringar samt att första årsavgiften är gratis.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   OS
  2. Vit pil

   Jag tycker iofs att Swedbanks onlinebank med råge är den absolut sämsta och har alltid varit. Finns massor med banker med riktigt bra internetbank där det är gratis att ha konto, antingen för alla eller där man mycket enkelt kan bli förmånskund. Vissa har dessutom kontor över hela landet, tex Länsförsälringar bank eller Skandia bank. Skandia är f.ö. helt outstanding vad gäller låga avgifter för att ta emot (0kr) och skicka (oftast 0kr) pengar till utlandet.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 14. Vit pil

  NI som använder Preem och andra kort eftersom de är gratis, vad har ni för annat konto där lönen kommer in med tillhörande internetbank och bankkort vilket kostar pengar Jag vill byta ifrån Ica-banken pga. av försämrade villkor där men då behöver jag alternativ att just få in lönen på och ha som konto där autoöverföringar görs ifrån. Hur gör ni? Många kanske har bolån och får gratis bank därför.?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Maria
  1. Vit pil

   Jag har in lönen på Länsförsäkringar Bank. Har inga bolån där men tillsammans med fondsparande på 500kr/mån så blir jag guldkund och får 25% rabatt på alla sakförsäkringar där (hus, bil, etc). Gratis visakort får man också (men Preems är bättre).

   LFs kontor är främst kontantlösa, men de har samarbete med Forex så man kan ta ut pengar gratis från sitt LFkonto i vilken forex som helst.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 15. Vit pil

  Hej,

  När kommer nu titta på nya kreditkort igen?
  Nu finns ju exempelvis Remember me med 1 procent återbäring och massa trevliga försäkringar som du kan välja bland (en del ingår)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per
  1. Vit pil

   Hej Pär!
   Tydligen är det bara ett kort av de 3 alternativa ”re:memberkort” som lämna 1% bonus och sedan andra året är det en årsavgift på 295 kr på kortet.
   Vissa försäkringar kostar 70 kr..
   Preem är ett bättre alternativ för min del…

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Walle
 16. Vit pil

  Nu har jag läst en del här. Verkar som att kreditkortsmarknaden förändras drastiskt och väldigt fort. Finns det något kort som har ingen årsavgift och är kopplat till Betalo tjänsten gratis (alltså utan deras serviceavgift) och ger återbäring när man betalar fakturor via Betalo?

  Coop Medmera gick under de villkoren innan 1 juni 2016 och bara under första medlems året. Av det jag har läst och letat så verkar det inte finnas ett sånt kort. Är det någon som vet mer?

  I övrigt använder jag Norwegian till alla köp i Sverige. Santander till alla köp utomlands och Nordea bankkortet till fakturor. Så ja, det är Nordea kortet jag vill ersätta:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tanja
  1. Vit pil

   Preem Mastercard har ingen årsavgift, går att betala med på Betalo utan kostnad (utan kickback, dock) Men ger 1% kickback på alla andra köp, utom drivmedel. Tankar man på Preem får man öresrabatt per liter, tankar man nån annanstans får man inte kickback

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Björn
 17. Vit pil

  Vet inte om det har nämnts tidigare men varför platsar inte norwegian kortet in?
  1% cashpoints på alla köp. Mat,bensin,nöjen,prylar. Kommer lätt upp i 50-100 Cashpoints i månaden.
  På ett år är det 600-1200 cashpoints (=kronor) som jag kan använda till flera saker. Exempelvis dra av det till flygbiljetter på min nästa resa. Dessutom har jag reseförsäkring om jag betalar resan med kortet. ++Dessutom får jag extra cashpoints om jag betalar resan med kortet. 5-20% beroende på vilken biljett.

  Jag kan starkt rekommendera detta kort. Använder även Coop medmera kort betala före.
  Men Håller på utreda vilka kort som är bäst att kombinera eller om det helt enkelt är bäst att använda Norwegian kortet till allt.

  / Niklas

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niklas
 18. Vit pil

  Jag hade OKQ8 för några år sedan men slutade använda det då jag inte kunde se aktuellt saldo i realtid (kanske fungerar det idag?). Jag är åter på jakt efter ett nytt kort och undrar vilket som är det absolut bästa kortet idag? Ska tilläggas att jag främst brukar tanka på OKQ8 då det både ligger närmast min bostad, och oftast är billigast i Ängelholm.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Leif
 19. Vit pil

  Har haft problem med Preem kreditkort när det gäller betala på nätet via Klarna. Ibland har det fungerat och ibland inte, och efter att ha pratat med Preem visar det sig att det är begränsat till 5 betalningar per månad då betalningar via Klarna ses som kontantuttag. Detta innebär också att det inte är någon cash back då det är kontantuttag (bara cash back på betalningar, inte uttag). Jag känner mig extremt lurad och letar nu efter ett annat kort.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
  1. Vit pil

   (Fredrik skrev)
   Har haft problem med Preem kreditkort när det gäller betala på nätet via Klarna…..

   Svar från PreemMasterCard supporten..
   ……………………………………………………………………………………….
   Ja tdigare har betalning genom Klarna gått igenom som kontantuttag men det är ändrat väldigt nyligen och räknas nu som ett internetköp. Detta gjorde att man tidigare hade svårt att betala genom Tradera/Klarna men det ska nu vara löst och inga problem att betala med våra Visa eller Mastercardkort. Vi får be dig prova igen och skulle det inte gå så ber vi dig kontakta oss på telefon 0476-58 71 40 så tar vi en titt på ditt konto.

   Vänliga Hälsningar
   Sonny
   Preem Mastercard

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Walle
 20. Vit pil

  Hej!
  Jag hade OKQ8-kortet ca 1 år innan de drog ner sin bonus och bytte då till Coop medmera mer, nu har även de dragit ner sin bonus och jag funderar på att skaffa Preem-kortet. Finns det något negativt med att byta kort ofta? Jag tänker på om det syns vid kreditupplysningar och vara negativt vid t.ex bolån?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl
  1. Vit pil

   Det kan ju synas i utdragen att de har gjort kreditupplysningar, men kan man bara förklara det och inte ligger kvar med de gamla korten så ser jag inte några större problem med det. Det har inte påverkat mig negativt i alla fall.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 21. Vit pil

  Hej Jan!

  Jag har precis gått ur gymnasiet och undrar vilket betalkort som du tycker ”passar” bäst för en ungdom som endast har ett deltidarbete på Max och tjänar 8-10000 kr i månaden?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  David Roos
 22. Vit pil

  Hej Jan, vi ska resa utanför Europa i höst och har tankar på att skaffa ett kreditkort. Vilket rekommenderar du? Vi kommer endast att använda kortet för att betala, inte för att ta ut pengar, men eftersom vi aldrig haft ett så vill vi undvika avgifter när vi betalar med kortet. Mer som en säkerhet när vi ex ska hyra bil. Vill inte att de ska låsa pengar på vårt konto som de släpper veckor efter. Har funderingar på Santander, OKQ8, Ica banken men det är en hel djungel så man ger nästa upp när man läser.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
  1. Vit pil

   Svårt att säga, men jag vill minnas att GE var ett bra kort som inte tog ut växlingsavgifter. Som sagt, har inte kollat det själv, men tror att det var det.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Satsa på Santander MasterCard, ett kort utan avgifter och är bäst (som jag ser det) när det gäller att använda kortet utomlands, våga nästan säga att det inte finns något bättre kort idag om man nu bara ska använda kortet utomlands.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Walle
  1. Vit pil

   Har haft Volvo Visa ett tag…. Men ,Ej utnyttjat , bonus-erbjudandet….

   Pratade just med dem… Fakta: 1 % på allt du handlar på Volvo, 0,5 %, på handlat på andra ställen….Bonusen,kan bara utnyttjas på Volvo-stationer….

   Alltså, ett riktigt nerköp…..

   0
   Gravatar ikon för användaren
   anders möllerberg
 23. Vit pil

  Jag kör Remember More.
  1 procent cashback på alla köp, bra försäkringar (man kan skräddarsy) och första året gratis!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  O
 24. Vit pil

  Tack för input Stefan!
  Jag visste att man inte får återbäring på andra mackar än Preem, men att återbäring inte skulle innefatta Betalo kände jag inte till; dom skriver ”på alla köp”
  Men eftersom kortet är gratis, och gratis att använda på Betalo så är det nog ändå det bästa alternativet.
  man kommer ju om en månad bara få 0.5% återbäring på Coop, som dessutom har en årsavgift

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björn
 25. Vit pil

  Hej Jan!
  Hoppas allt är bra med dig! :)
  Det verkar hända en hel del på betalkortsfronten just nu. Tex så sänker copp med mera alla sina bonusgrundande inköp till hälften efetr 1 juni 2016. Har du någon uppfattning om vilket som är det mest prisvärda betalkortet nu?
  Tack på förhand!
  Bästa hälsningar
  Elisabeth

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elisabeth
  1. Vit pil

   I samband med att coop nu sänker kickbacken till 0.5% på köp utanför coop, och sedan dom vid nyår började ta en avgift på betalning av räkningar via betalo, så har jag dammsugit marknaden, och det kort som jag tycker är bäst numera och passar mej är Preem mastercard (via Ikano Bank) ;
   -med det kan man använda Betalo utan avgift
   -kortet har ingen årsavgift
   -man har rabatt på bensin, kampanj nu i sommar med 40öre/litern
   -återbäringbetalas ut 4ggr / år
   -ger förutom rabatt på soppa, 1% återbäring på alla köp, även Betalo

   0
   Gravatar ikon för användaren
   björn petersson
  2. Vit pil

   Inget kort kan väl vara så bra som SAS Eurobonus Amex förutsatt att man har möjlighet att nyttja de bonusresor som erbjuds? Man reser i praktiken två pers till priset av en.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Fredde
  3. Vit pil

   Jag kör också Preem-kortet själv, men man får inte bonus på betalo och när man handlar på andra bensinmackar än Preem om jag har förstått det rätt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  4. Vit pil

   ”-ger förutom rabatt på soppa, 1% återbäring på alla köp, även Betalo”

   Fel
   Man får varken återbäring på betalo eller vid köp på andra bolags bensinmackar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 26. Vit pil

  Använder OKQ8 Visa kort men har kommit på att jag kan inte göra några inbetalningar med detta kort, dvs när jag vill föra över kontanter till bankkontot. Finns det något kort utan årsavgift som man kan göra detta med?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
  1. Vit pil

   Citat: Finns det något kort utan årsavgift som man kan göra detta med? ”
   ” Svar från Bengt Krusell ”
   ” Ica Kreditkort ”

   FEL… Jag har Ica kreditkort, och betalar 27kr/månad, för detta….

   0
   Gravatar ikon för användaren
   anders möllerberg
 27. Vit pil

  Coop ändrar sina villkor gällande ”MedMera Mer”.

  Från och med 1 juni får man 0,5 poäng per krona för köp utanför coop. Istället för 1 poäng per krona.

  Från början var detta alternativet bra, men efter denna ändring tillsammans med en 1% avgift på varje betalning i Betalo-tjänsten så kommer jag nu välja något annat. Kortet har trots allt en årsavgift på 295kr samt kostar det en avgift om man t.ex måste ersätta ett skadat kort. Dåligt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias Andersson
  1. Vit pil

   Tack för input Mattias. jag har valt att fortsätta använda Coop Med Mera Mer även efter att dom började ta en avgift hos Betalo eftersom poängen o avgiften är båda på 1%, men nu blir det att tänka om. Frågan är vad man ska välja för alternativ.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   björn petersson
  2. Vit pil

   Hej Björn.

   Efter närmare forskning så har alla kort försämrats markant efter EU-s nya direktiv om att begränsa avgiften som inköpsställen måste betala till kreditgivaren/kortgivaren till 0,3% den var högre tidigare vilket gjorde att kreditbolagen kunde ha förmånligare erbjudande och bonusar till sina kunder.
   Jag kommer även jag fortsätta använda Coop MedMera Mer.

   + 54 dagars räntefri kredit (därefter 15,45% ränta)
   + Inga Uttagsavgifter eller valutapåslag för köp utomlands (Normalt är 3%, minst 35kr i uttagsavgift, sen 1,5% i valutapåslag)
   + Förmånlig reseförsäkring
   + Köp & Prisskydd
   + Förmånligt bonusprogram (efter 1 juni: 0,5 poäng per krona utanför Coop, 2 poäng per krona vid köp på Coop omvandlas till poäng som man kan använda i poängshopen)
   + Gratis extrakort till sambo eller partner

   – Man kan ej välja E-faktura, endast Autogiro.
   – Ersättningskort kostar 80kr
   – Årsavgift på 249:- (gratis första året)
   – 1% avgift på beloppet vid betalning via Betalo.se (dock får man 1 poäng per krona att använda i poängshopen)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Mattias Andersson
 28. Vit pil

  Exaxt!
  VARNING för OKQ8VISA!

  Jag har haft det kortet i några år, men blev för ett par dagar sedan uppringd av OKQ8 Kundtjänst. Jodå..jag kollade numret..och det var korrekt.
  ”Har du använd ditt kort för en mängd köp i natt vid 02.00” löd frågan?
  – Nej svarar jag, då sov jag, och kortet har jag i plånboken som jag har i fickan nu!

  Jag är väldigt försiktig av mig, inte ens min fru får låna mitt kort, eller känner till koden eller Verified by VISA koden!
  Jag tar alltid faktura när det går, men ibland MÅSTE man handla med kortet, vid div köp över Internet!
  Tex flyg med Norwegian, Ryanair etc.

  Mitt fall verkar identiskt med personen som var med i PLUS!
  Jag har nu, endast sett en transaktion om fallit igenom; Det sår då: HAUTLH RACK plus en massa siffror!
  Efter en googling, inser jag att jag är långt ifrån ensam om att blivit drabbad just där!
  En nätbutik i USA! https://www.hautelook.com/
  Polisen lär inte bry sig, då det är i USA!
  Risken är STOR…att jag får stå för allt själv..oklart hur mycket det slutar med!
  Hur KAN det här ha gått till?
  Jag kan se två orsaker:
  1) Jag har fått in något sort spionprogram i min dator, som har loggat alla kortuppgifter! Jodå…jag har AntiVirus,,,men har ny testat flera, inkl olika SpyWare program, OCH de senare har hittat program som mitt första INTE hittade!

  2) Någon nätbutik….har använd mina uppgifter vid köp, och levererat dem vidare till någon 3:e part!

  Hur ska man skydda sig mot dylikt?
  Jag har använd kort sedan de kom ut på marknaden, och har aldrig blivit drabbad. Man tänker; Det händer andra, jag är ju så försiktig!
  Men NU är jag drabbad, och till stor del, beror det på OKQ8`s USLA säkerhet!
  Men det lär de aldrig erkänna, för då skapas ett prejudikat som medför stora kostnader!

  Vad jag nu kommer att göra är:
  Inget nytt kort från OKQ8 VISA. Jag kommer att bestrida att jag har varit oaktsam och kämpa med näbbar och klor!
  Jag har redan sett över Antivirus och Spyware skyddet i min dator, och kommer att hålla mig ajour samt scanna ofta!

  Ett nytt kort kommer att bli ett bankkort. kopplat till ett konto där jag enbart för över den summa jag behöver för stunden!
  Kortet ska även gå att SPÄRRA online av mig, när jag vill och hur ofta jag vill.
  En gång räcker….

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ulf Norberg
 29. Vit pil

  Det finns ett kort som jag tycker verkar vara det bästa ifall man reser ofta -och det är Santander Consumer bankens Mastercard. Helt enkelt därför att det är mig veterligen det enda kortet i Sverige som varken har uttagsavgifter, varken i Sverige eller utomlands, eller valutaväxlingspåslag! Faktum är att det är HELT utan avgifter…inte ens årsavgift!! För bra för att vara sant? Läs själva: https://www.santanderconsumer.se/kort/mitt-kort/
  Kortet gavs tidigare ut av GE Money Capital Bank.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  David L.
  1. Vit pil

   Hej!

   Jag kollar på Santander – Mitt Kort (Ingen Årsavgift) alternativt Mitt Kort+ (0kr år 1, därefter 195kr).

   Santander – Mitt Kort
   + 60 dagars räntefri kredit
   + Ingen årsavgift eller avi-avgift
   + Reseförsäkring (75% av vad resan kostar måste betalas med kortet)
   + Ingen uttagsavgift eller valutaväxlingsavgift när du tar ut pengar utomlands

   – Betalo-tjänsten kostar 1% av fakturans belopp.

   Santander Mitt Kort+
   + 60 dagars räntefri kredit
   + Reseförsäkring och ID-stöldskydd
   + Man kan använda Betalo-tjänsten utan kostnader och avgifter.
   + Ingen valutaväxlingsavgift

   – Uttagsavgift på 3% eller lägst 35kr utomlands
   – Årsavgift 195kr (gratis första året)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Mattias Andersson
 30. Vit pil

  ICA Bank 31 mars 2016..
  VAD HAR NI FÅTT FÖR NYA STJÄRNOR I ICA ?
  Jag har Bankkort Plus och efter som Ni skriver, Förändrad bonus för ditt ICA Bankkort Plus
  Från den 1 maj 2016 tar vi bort bonus på ditt bankkort för köp utanför ICA. Istället kan
  du få dubbel bonus i ett helt år, om du betalar och handlar med kortet på ICA säger Ni, – återkommer efter att ha funderat ett tag, då det ju kostar pengar varje månad. Finns kort som är helt gratis att använda överallt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Roger
  1. Vit pil

   Jag lämnade OKQ8 när kickbacken försvann, har nu Preem med 1% kickback plus att man kan använda Betalo kostnadsfritt då dem kör samarbete med Preem/Ikano. Det blir många hundralappar på ett år!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Robert
  1. Vit pil

   OKQ8 använder sig av Verified by Visa, de har valt metoden statiskt lösenord som verifiering.

   Om kund blir av med pengar från en sajt som har Verified by Visa så hävdar OKQ8 per automatik att kunden varit grovt oaktsam och nekar kund ersättning.

   De hävdar att säkerheter är idiotsäker.

   Resultat hälften av alla ARN ärenden kring kortkapning kommer från kunder med OKQ8.
   VDn intervjuas i programmet och kan ej svara på varför hälften av ärendena kommer från deras kunder.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Rikard
  2. Vit pil

   Exaxt!
   VARNING för OKQ8VISA!

   Jag har haft det kortet i några år, men blev för ett par dagar sedan uppringd av OKQ8 Kundtjänst. Jodå..jag kollade numret..och det var korrekt.
   ”Har du använd ditt kort för en mängd köp i natt vid 02.00” löd frågan?
   – Nej svarar jag, då sov jag, och kortet har jag i plånboken som jag har i fickan nu!

   Jag är väldigt försiktig av mig, inte ens min fru får låna mitt kort, eller känner till koden eller Verified by VISA koden!
   Jag tar alltid faktura när det går, men ibland MÅSTE man handla med kortet, vid div köp över Internet!
   Tex flyg med Norwegian, Ryanair etc.

   Mitt fall verkar identiskt med personen som var med i PLUS!
   Jag har nu, endast sett en transaktion om fallit igenom; Det sår då: HAUTLH RACK plus en massa siffror!
   Efter en googling, inser jag att jag är långt ifrån ensam om att blivit drabbad just där!
   En nätbutik i USA! https://www.hautelook.com/
   Polisen lär inte bry sig, då det är i USA!
   Risken är STOR…att jag får stå för allt själv..oklart hur mycket det slutar med!
   Hur KAN det här ha gått till?
   Jag kan se två orsaker:
   1) Jag har fått in något sort spionprogram i min dator, som har loggat alla kortuppgifter! Jodå…jag har AntiVirus,,,men har ny testat flera, inkl olika SpyWare program, OCH de senare har hittat program som mitt första INTE hittade!

   2) Någon nätbutik….har använd mina uppgifter vid köp, och levererat dem vidare till någon 3:e part!

   Hur ska man skydda sig mot dylikt?
   Jag har använd kort sedan de kom ut på marknaden, och har aldrig blivit drabbad. Man tänker; Det händer andra, jag är ju så försiktig!
   Men NU är jag drabbad, och till stor del, beror det på OKQ8`s USLA säkerhet!
   Men det lär de aldrig erkänna, för då skapas ett prejudikat som medför stora kostnader!

   Vad jag nu kommer att göra är:
   Inget nytt kort från OKQ8 VISA. Jag kommer att bestrida att jag har varit oaktsam och kämpa med näbbar och klor!
   Jag har redan sett över Antivirus och Spyware skyddet i min dator, och kommer att hålla mig ajour samt scanna ofta!

   Ett nytt kort kommer att bli ett bankkort. kopplat till ett konto där jag enbart för över den summa jag behöver för stunden!
   Kortet ska även gå att SPÄRRA online av mig, när jag vill och hur ofta jag vill.
   En gång räcker….

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Ulf Norberg
 31. Vit pil

  Vad säger du om Shells kreditkort? 1% bonus så som OKQ8 haft, gratis årsavgift, utbetalningar 4 ggr/år. Har för mig att det var en EU direktiv som gjorde att OKQ8 sänkte sin bonus?. Varför inte Shell?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Annika Engvall
 32. Vit pil

  Coop MedMera Mer använder jag. Första året fritt därefter 249kr per år (min sambo och jag har vars ett kopplat till samma konto och det är samma årsavgift) 1% på allt vi köper och 2% på allt vi köper hos Coop. Återbäringen blir allra bäst om man använder Coop som sin främsta dagligvaruhandel (tyvärr är Coop generellt lite dyrare än andra) men vi använder vårt Coop kort på ICA och drar dessutom ICAs vanliga kostnadsfria bonuskort och får iom det dubbel bonus.
  Återbäringen tar man ut i form av rabattcheckar eller produkter hos coop alternativt resecheckar hos SAS eller något av alla andra samarbespartners de har. Räntefritt i 54 dagar har jag för mig. Massa extra försäkringar på kortet + inga uttagsavgifter utomlands.
  Absolut ett kort att ha i åtanke

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias Andersson
  1. Vit pil

   Jag gör likadant. Synd bara att dom strypt möjligheten att använda betalo.se kostnadsfritt

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  2. Vit pil

   Mattias, hur får du återbäring på COOP MedMera?
   Återbäringen avskaffades för länge sedan, nu får man istället poäng som man kan byta mot olika produkter i en sorts poängshop.
   Jag saknar verkligen återbäringen och vill bara dubbelkolla om du verkligen får återbäring?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Kristoffer
  3. Vit pil

   Jag får poäng som alla andra.
   10 000p (köp för 5000kr hos Coop t.ex med MedMera Mer) blir 100kr är det jag använder mest.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Mattias Andersson
 33. Vit pil

  Shell är emellertid ett skitföretag och dessutom är det väl bara max 5 år kvar innan de försvinner från den svenska marknaden. Alla deras stationer har väl blivit uppköpta av St1?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sven
  1. Vit pil

   i Sverige är Shell endast ett namn som ST1 äger, Shellkortet ges ut av IKANO bank.
   Så Shellkortet har egentligen ingenting att göra med det ”skitföretag” som du syftar på

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Pontus
 34. Vit pil

  Preem skriver på sin hemsida att de ger 1% i bonus på alla inköp. Kan det då bli intressant?

  Remember får höga betyg i jämförelser. Vad är din åsikt om detta kort?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bertil Jonsson
  1. Vit pil

   Inte alla inköp, tex inte på köp på bensinstationer. Men ja, både Shell och Preem har kvar sin generella kickback på 1%, vilket gör dem intressantare än OKQ8 som nu bara har 0,3%.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  1. Vit pil

   Fast köp på Preem via Betalo är inte poänggrundande, dvs 0% i kickback. Så debattabelt hur meningsfullt det är.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 35. Vit pil

  Nej, men om man som jag har två kreditkort – jag har även ett ICA Bankkort+ för deras överlägsna växelkursers skull – betalar man med ICA-kortet när man tankar. På OKQ8 drar man då först sitt medlemskort och får både återbäring och bonus (på ICA, 0,5%)

  På ICA gör man tvärtom. Drar ICA-kortet för 1% ICA-bonus och betalar med OKQ8-kortet för (som det var fram till i förrgår) ytterligare 1% bonus.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sven
 36. Vit pil

  Hej och tack för en bra blogg!
  Har haft OKQ8 kortet i drygt ett år och varit nöjd med 1%-aren. Dock blev jag besviken när jag trodde jag skulle få återbäring på köpen jag gjort på deras egna ställen tex all bensin jag köpt, nä då var det minsann en medlemsavgift för OK så det bidde inget över till utdelning fast man handlat för nära 10000:-, på stationen sade man att det var en engångsavgift … Får se om man kanske ändrar till Preem.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robert
  1. Vit pil

   Nä..det trodde jag också först men köp på stationerna hamnar under återbäring som bestäms från år till år och delas ut en gång per år. 2014 var det 20 öre/l på bemannad station och 5 öre/l på obemannad station vilket är sämre än övriga men den återbäringen ‘åts upp’ av medlemsavgiften till OK ekonomiska förening!?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Robert
  2. Vit pil

   Det var detta som gjorde att jag inte valde OKQ8. Konstigt nog så var det just tankningarna som gjorde att det som i grunden är ett bensinkort skulle ge sämre återbäring jämfört med t.ex. Coop Medmera Mer. Hade jag inte tankat så hade OKQ8-kortet, lite motsägelsefullt, varit bättre. Återbäringen man får när man tankar och betalar med deras kort är löjligt låg jämfört med kickbacken på andra kort. Lite lurigt, men det är klart att OKQ8 har en baktanke med det. Kanske är det så att de slipper betala dyra kortavgifter när man betalar med deras kort, och när de dessutom kommer undan med en låg återbäring och möjlighet till ränteintäkter så blir det en riktigt bra affär. Dessutom får du förstås ingen bonus på köp hos andra bensinbolag, så när du väl har OKQ8-kortet så är det bäst att du tankar där trots den låga återbäringen. Så nej tack, med Medmera Mer får jag bonus var jag än tankar.

   Nu har man ju sänkt bonusen på kortet iallafall, så nu är det inte med i matchen längre, men denna lilla lucka i deras upplägg är det säkert många som missat.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Linus
 37. Vit pil

  Hejsan Jan.
  Jag har nyligen börjat använda OKQ8-kortet och glad över att vara igång.
  Igår fick jag brev hem i brevlådan att nya EU-direktiv tar bort cash-backen på 1% och det endast kommer att bli 0.3% cashback kvar!

  Det kan nog vara värt att nämna. Så nu vet jag inte om jag ska säga upp kortet eller inte… Vad tycker Du nu är det bästa kortet?

  Med vänlig hälsning

  /Björn

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björn Persson
  1. Vit pil

   Tar mig friheten att svara även om jag inte är Jan :)
   Än så länge har Shell & Preem motsvarande kort (dock MasterCard om det spelar roll för dig) med 1% bonus och ingen årsavgift. Hört rykten (läst på forum) att en av dessa kommer sänka sin bonus också. Förmodligen kommer båda sänka då både Shell & Preem ges ut av Ikano bank.

   Även andra kreditkort har nyligen sänkt sin bonus så jag skulle nog säga att det bästa är att vänta några månader, se hur EU-direktivet påverkar kreditkortsbolagen och vilka som sänker. Sen byta till det kort som passar en bäst!

   /Martin

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Martin
  2. Vit pil

   Jag frågade och fick svar från både Statoil och Preem idag och båda svarade att i dagsläget ska de inte sänka. Om det är sant även om en månad har jag ingen aning om. Jag funderar på om jag ska skaffa ett av dem och då lutar det nog lite åt Preem. Shell och allt som har med det företaget att göra tar jag inte i med tång.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Sven
 38. Vit pil

  Kul med en ekonomibloggare som rekommenderar kreditkort! De får alldeles för mycket skit i många fall (t ex Lyxfällan där de hamnas i händerna på folk som inte kan hantera dem).

  Men med nya EU-regler kommer OKQ8s kort bli väsentligt sämre med endast 0,3% bonus! Shell & Preem har MasterCard med 1% bonus utan årsavgift och har inte sett några aviserade ändringar på bonusen där (än).
  En fördel du inte nämner är att SupremeCard går att ha som VISA också! Samt deras sparkonto som ger hela 1,35% :O

  Sen vill jag ge dig cred för att du inte länkar till kort där du får kickback, detta hade du kunnat tjäna bra på förmodligen.

  Tack för en trevlig hemsida med mycket matnyttigt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 39. Vit pil

  Hej! Tack för videon! Du, jag har kollat OKQ8 och man betalar ju 25 kronor varje månad för fakturan… Eller?
  Tackar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lisa Caiado
  1. Vit pil

   Nej, det är ingen avgift kopplad till fakturan på OKQ8 Visa. I alla fall inte om man betalar hela räkningen på en gång. Annars har jag ingen aning.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Sven
  2. Vit pil

   Nej, det är ingen fakturaavgift med OKQ8 Visa. I alla fall inte när man betalar hela fakturan varje månad. Hur det är annars vet jag inte.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Sven
  3. Vit pil

   Hej Jan och Lisa,

   Det är mycket riktigt att aviavgiften på 25 kr endast tillkommer vid räntebärande skuld. Betalar man hela beloppet på fakturan varje månad tillkommer inga avgifter överhuvudtaget.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Alex
 40. Vit pil

  Hej!

  det är flera som skriver att de använder Santander kreditkort utomlands eftersom de har 0 kr i uttagsavgift och 0% i valutaväxlingsavgift, men på de pengarna man tar ut betalar man ränta från uttagsdagen till dess att uttaget aviserats och betalats in. Är inte det dyrrare är att ta ut pengar från sin bankkonto där man betalar uttagsavgift??

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ioana
 41. Vit pil

  hej ! jag är intresserad av ett Supremecard och undrar om du fortfarande har kvar erbjudandet du pratade om i videon ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  mohammed hamid
 42. Vit pil

  Hej!

  Tack för en toppenblogg, har hjälpt mig att komma igång med ordentligt aktivt sparande!

  Jag har idag Allkort på Handelsbanken som jag haft i ganska många år utan att tänka så mycket på det. Jag fick nyligen information att SHB höjer årsavgiften med hela 110kr nästa år, från 250kr till 360kr. Jag har gått och väntat på att ränteläge och den ”dåliga” Q3-rapporten skulle smyga in höjda avgifter på andra mer osynliga ställen. Det var inte längesen man hörde nåt om att ränteläget inte skulle drabba kunderna negativt… Gäller att hålla ögon och öron öppna!

  Jag har ingen bil och reser ganska sällan längre sträckor (alltså är flyg- och bensinbonusar inte så intressant för mig). Som skåning är jag en del i Danmark så viss valutaväxling sker dock. Utöver det är kontantuttag något jag vill kunna göra fritt, även om det skulle kräva ett separat kort.
  Slutligen är jag öppen att byta bort SHB helt nu när jag insett hur nonchalanta storbankerna är mot sina normalkunder (vad normalkund nu innebär). Den lojalitet jag hade berodde främst på okunskap och man känner sig näst intill lurad!

  Finns det några tips på rak arm?

  Tack igen! :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
  1. Vit pil

   Om du kan tänka dig att betala för ett betalkort så rekommenderar jag att du flyttar över hela rasket till ICA Banken. Att byta bank är inte så himla jobbigt som man kan tro. Den nya banken brukar hjälpa till med autogiro och överföringar. Tänk på att ICA MasterCard har inga avgifter, varken uttagsavgifter eller valutaväxlingsavgift.

   Själv så är jag allergisk mot avgifter, så jag kör en kombo. Länsförsäkringar Bank, med deras Internetbank som är gratis och du får funktioner som BankID, Swish.. Sedan har jag även att Forex VISA betalkort som är gratis och har fria uttag.Forex är även ombud för Länsförsäkringar Bank vilket innebär att du har en bank som även kan hantera kontanter.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Carl
 43. Vit pil

  Någon som vet om vilken rabattkod man kan använda på Betalo? De frågar efter en rabattkod när man betalar räkningar där.

  Mvh

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oli
  1. Vit pil

   Umm… 10% rabatt på 0kr är fortfarande 0kr. Mao, använd betalo med ett partnerkort med 0kr i avgift, tex Coop.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 44. Vit pil

  Jag tycker man ska kika på AMEX SAS Eurobonus. Vid köp för +150 000 per år så får du halv poängrabatt, dvs du kan resa två pers till priset av en för dina Eurobonuspoäng (80000/2=40000 poäng). Kortet kostar 1000 kr per år (500 första året) men du kan sen flyga två pers någonstans i världen utan att lägga en spänn emellan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 45. Vit pil

  Norweigan är inte helt tokigt heller. Gratis. 1% återbäring och förmånligt vid betalning/uttag utomlands. Har det som extrakort efter okq8.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas
  1. Vit pil

   Håller med, Norwegian är toppen, speciellt om man behöver röra sig till områden dit Norwegian flyger :).
   Har på 6 månader tjänat in 1600 point som blev till 2 x tur och retur till BCN så istället för 4 biljetter betalade jag 2. Toppen!
   Hade även ett erbjudande om räntefritt fram t.om.30/9 så semesterkassan har varit extra stor extra länge, helt perfekt, för nu ska jag betala in vad jag utnyttjat ”extra” under sommaren och har inte haft några slitsamma bröd-och-vatten veckor efter semestern alls :)
   // Siri

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Siri Jansson Tremols
 46. Vit pil

  Hej!

  Vet inte om det är en ”dum fråga” , men jag undrar om OKQ8 kreditkortet med 1% ränta endast är för privatpersoner eller om man också kan ansöka om ett sådant kort för sitt företag? (AB)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 47. Vit pil

  Jag har idag SAS Eurobonus Mastercard men efter ha läst lite nu så inser jag ju att Coop MedMera Mer blir både billigare och ger mig fler SAS Eurobonus poäng.

  Hur sjutton kan det komma sig?
  Handlar jag för 60000:- med SAS kortet kommer jag ju få 6000 SAS poäng.
  Handlar jag för samma summa med Coop MedMera Mer kortet så kan jag växla in mina poäng till 10000 SAS poäng :O

  Jag ska nog byta kort snarast då SAS kortet dessutom är dyrare (395:-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Micke
 48. Vit pil

  hej
  tack för en bra och intressant blogg! jag måste få komma med ett tips, då jag också har fördjupat mej i det här med lönsamma kreditkort. ett som jag tycker är vassare än de andra (har provat 4 olika) är ”Coop Med Mera Mer” man får , förutom poäng på allt man köper, 1 poäng per krona på allt man handlar med kortet, 2 poäng på Coop o Konsum, sen kan man med dessa poäng antingen handla upp dom, 100kr för 10000 poäng, eller byta poäng mot rabatter, varor, hotellnätter, flygresor mm, och får då ännu mer rabatt. som grädde på moset kan man med Coopkortet betala alla sina räkningar via tjänsten Betalo och där även få återbäring på elräkning, fackavgift, bilförsäkring mm. Totalt använder vi kortet till ca 35000 i månaden, det blir 350kr återbäring. inte så dumt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  björn petersson
 49. Vit pil

  Stefan
  Tack för all din hjälp
  Snart är jag igång m första inbetalningen via betalo o Coop med mera mer

  Om jag händelsevis handlar på Ica; drar ica kort för poäng på ica o betalar m Coop för en poäng på Coop
  Summa två poäng. Kan d stämma ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 50. Vit pil

  Lite frågor till er!

  Har precis skaffat ett OKQ8 kreditkort med en kredit på 10.000 kr.
  Är 10.000 kr det maximala beloppet jag kan låna varje månad? Har inte tänkt låna utan vill använda kortet till min fördel och slippa ränta.

  Vad har jag för valmöjligheter så jag slipper räntepålägget.
  – Att sätta in pengar i förhand så beloppet dras per automatik vid köp?
  -Betala hela räkningen i slutet av varje månad?

  samt
  Kan man använda OKQ8 kortet att betala sina räkningar med?
  Hur mycket pengar kan man ha på sitt kreditkonto?

  Så tacksam för någons hjälp att reda ut detta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madde
  1. Vit pil

   10.000 i kreditgräns är totala summan du max kan vara skylldig vid något tillfälle.

   Både betala in i förväg och betala hela beloppet på månadsräkningen fungerar.

   Du kan max ha 50.000kr insatt hos okq8.

   Ja, man KAN betala räkningar via betalo med OKQ8, men man vill nog inte göra det. Lär vara 2.5% i avgift på beloppet.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 51. Vit pil

  Hej! Kan någon föreslå ett kort FÖRUTOM SANTANDER
  Utan valutaväxlingspåslag
  Utan Årsavgift
  Med någon typ av återbäring, typ 1 %
  Avgiftsfria betalningar utomlands
  Och helst avgiftsfria uttag utomlands men inte nödvändigt

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tanja
  1. Vit pil

   Det enda jag sett som har alla de egenskaperna är kombon betalo + medmera mer, förutsatt att du har minst 24.900kr i räkningar om året (dvs break even för när bonus på räkningar via betalo betalat årsavgiften på korteta).

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  2. Vit pil

   Har medmera mer + Betalo och det funkar jättebra – får 1 poäng/kr på mitt medmera-konto — även på räkningar – brf månadsavgift, telefon, välgörenhet mm. Det blir många poäng som jag tänker ta ut antingen som Eurobonus eller butikskuponger (inte rena pengar som med Q8 men mat måste man köpa och jag kan sätta motsvarande belopp i ”pengarmaskin”).

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Tracy
 52. Vit pil

  Jag tycker SJ Prio är riktigt bra.
  Har deras svarta kort och får 1 poäng per kr för tågbiljetter och 0,3 på övriga köp.

  Kan välja bland:
  tågbiljetter
  Resor
  Mm.

  Får dessutom boka om resorna samma dag kostnadsfritt.

  Någon annan som tycker detta kort är bäst?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Göran
  1. Vit pil

   Kommer man upp i svart är detta kort riktigt bra (förmodligen bäst om man åker tåg hyfsat regelbundet)!
   För mig som inte kommer upp i svart (än) föredrar jag andra kort.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Martin
 53. Vit pil

  Jag har länge funderat på att skaffa ett kreditkort för att göra mina inköp.
  Har tittat lite på OKQ8 kortet och som jag har förstått det så har dom inga inga räntefria månader, stämmer det?
  Hur funkar det med kreditkort? Om jag handlar för 10.000 kr på kredit, kommer det då komma en faktura med det beloppet i slutet av månaden vilken jag kan betala ”med en gång” utan att få räntepålägg?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jon
  1. Vit pil

   Det du har handlat för fram till brytdatumet kommer på en faktura. Betalar du hela beloppet så tillkommer ingen ränta. Väljer du att bara betala en del av beloppet så kommer du få betala ränta på kvarstående belopp. Högst olämpligt.
   Värt att tänka på om man har valt e-faktura (iaf från OKQ8) är att beloppet på e-fakturan är minimibeloppet man måste betala. Man måste alltså ändra så att man betalar hela beloppet istället. Annars åker man ju som sagt på massa onödig ränta som snabbt äter upp återbäringen.

   Jag har ett OKQ8-kort samt ett Coop (Medmera Mer). Coop-kortet används till dom flesta inköpen i hushållet. Det ger mellan 1-3 poäng per krona man handlar för lite beroende på var och vad man handlar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Joakim
 54. Vit pil

  Hej,

  Själv använder jag Norwegian-kortet. (mastercard), gift med en spanjor är det suveränt att samla till billigare flygresor hem till familjen varje år.
  Här kopierat från deras hemsida:
  ”Kortet kan användas för varuköp i butiker, kiosker och på internet.
  Du får CashPoints, upp till 20 % av värdet vid köp av flygresor (norwegian) och 1 % vid alla andra varuköp som kläder, möbler, elektronik och kioskvaror.
  Varuköp med kortet är avgiftsfria och om du reser till utlandet tar vi inte heller några avgifter om du tar ut kontanter i en bankomat.
  ingen årsavgift. Du får dessutom upp till 45 dagars räntefri kredit. (anm. i år har jag haft ”räntrfritt fram till 1/10 och är/har varit jättebra)

  Allt du betalar med kortet ger dig CashPoints. Om du betalar allt du köper under hela året med Norwegian-kortet finns det pengar att spara när semestern ska bokas. CashPoints kan användas för att hel- eller delbetala flygresor hos Norwegian.
  I tillägg ger kortet dig extra CashPoints när du köper flygbiljetter hos Norwegian.
  Du mottar 5% i CashPoints på LowFare-biljetter och 20 % på Flex-biljetter.
  Om du betalar resan med kortet ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd.
  **Reward är ett fördelsprogram för både privat- och affärsresor. Som medlem i Reward kan du tjäna CashPoints när du flyger. Använd dina CashPoints när du vill, som hel- eller delbetalning av din nästa resa.
  *CashPoints beräknas på netto flygpris, exkl skatter och avgifter. Intjäning av CashPoints på flygbiljetter är personlig, så du tjänar bara på dina egna resor.”

  Här är länk om någon vill gå in och ansöka (min värvnings länk…då får jag 200points :)) : https://www.banknorwegian.se/Varva/RNKCYDN6

  Har haft kreditkortet i sedan februari år (men samlat poäng på mitt medlemskap och samlat poäng i 4, något som har gett mig lite rabatt vid biljettköp). Den stora skillnaden blir till nästa resa då jag räknar med att vi minskar våra biljettkostnader med mellan 30-50%, lite beroende på till vilket pris jag får köpt biljetterna, men att betala 2 biljetter istället för 4 är synnerligen trevlig :)
  Hälsningar
  Siri Jansson Tremols
  Göteborg

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Siri Jansson Tremols
  1. Vit pil

   Verkar bra om man åker mycket med Norwegian. Slipper avgiften på +2% för att betala biljetten med vanligt kort med.

   Dock värt att tänka på är att tex en inrikesbiljett för 1000kr kostar 100.000 av Norwegians Cashpoints, men bara 10.000 Eurobonuspoäng hos SAS. Så för Nowegianbiljetten måste man handla för 100.000kr medan man via tex Medmera mer får biljetten för bara 20-60.000 spenderade kronor hos Sas. Dvs 40-80% ”billigare” och dessutom på ett flygbolag som inte har massor med extraavgifter på allt möjligt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  2. Vit pil

   Njaee, stämmer inte riktigt…. CashPoints är samma som kronor…. så när jag ha 1400 CashPoints så har jag 1400 kronor som jag betalar min resa med… Se info från norwegian ”När du har sparat ihop CashPoints kan du använda dem för att köpa flygresor. Då är 1 CashPoint = 1 krona (NOK). Du bestämmer själv när och vart du vill resa. Resan kan betalas helt eller delvis med CashPoints. ”
   Dock ska man vara medveten om att det är bara på flygresans grundpris som man får 5-20% övriga inköp är det 1% på så givetvis, det tar tid (och en hel del inköp under månaderna) att få ihop till biljetten.
   Som sagt, jag är nöjd, då jag reser till Spanien och Norwegian är för mig det bästa alternativet i transportväg då jag reser till Barcelona och vad jag ser så är det bara Nowegian och Vueling som kör direktflyg 3 timmar och behöver då inte harva runt på Europas olika flygplatser. Tyvärr är SAS inget alternativ för mig vare sig tids eller prismässigt…. när jag har kollat ligger de för min familj runt 15000-18000 kronor och detta med en mellanlandning…. Norwegian tar 3 timmar och jag spenderar sällan mer än 6000,-…. så i vårt fall är det en win-win situation. // MVH Siri

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Siri Jansson Tremols
  3. Vit pil

   Sorry, vände på multiplikatorn. Slutresultat är dock detsamma, spendera 100.000kr, få en flygbiljett på 1000kr, medan medmera+sas för samma spenderade belopp ger en resa för 1700-5000kr. Norwegians 5% på billiga biljetter och 20% på dyra är lite svårt att värdera då stora delar av biljettpriset som sagt inte räknas med. Men i din situation är det nog bästa alternativet då sas inte har direktflyg just dit ni ska. :)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 55. Vit pil

  Re:member är fint, de kör jag på. 1% på allt jag handlar i cash. Jag väljer själv när jag ska lösa in dem.

  Seamless appen ger 3% ifall man gör över 20 köp/månad, synd att det inte finns överallt bara.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drazen
 56. Vit pil

  Skulle vilja slå ett slagsmål för Marginalen Banks ”Traveller-card” nu när vi är inne på SAS EB.
  Om man ska jämföra de korten så får man 1p/10kr på SAS EB medan du får 1p/7kr på Traveller.
  Och om man kollar vad poängen räcker till så kostar det 30.000 poäng med Sas EB att åka till exempelvis Paris eller Rom. På Traveller räcker det med 19.000 poäng. Det innebär att man ”bara” behöver spendera 133.000kr för att få den resan med Traveller men du behöver spendera 300.000kr för att få motsvarande resa hos Sas EB om detta stämmer. Rätta mig gärna om jag missat något!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
  1. Vit pil

   Du har nog rätt, lätt att få bättre poäng med andra kort. Som jämförelse till Medmera mer så kan man växla 180.000 poäng till 30.000 Eurobonuspoäng.

   Dvs 180.000 kr för en biljett om man endast handlar i ”andra butiker”.
   120.000kr för en biljett om man endast handlar i Coop partner butiker.
   60.000kr för en biljett om man endast handlar hos Coop och för minst 21.000kr i halvåret.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  2. Vit pil

   Man tycker att sas-korten bör vara förmånligare gällande poäng ( ge mer poäng när man använder deras kort).

   Ser ut som att man inte kan välja vilket flygbolag man ska resa med via marginal bank? hur många stopp det blir? Dessutom måste man meddela en resa 30 dagar innan och i vissa fall 60 dagar tidigare. Travellers card är vissa fall dyrare än SAS medan andra resor är förmånligare än att nyttja sas poäng. (som du ovan nämnde)
   Med tanke på namnet på kortet ”travellers card” så tycker jag personligen att de inte uppnår till namnet då du har tex uttagsavgift utrikes och valutapåslag vid utlandsköp.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
 57. Vit pil

  Faraz/Stefan
  Nu har jag ordnat Coop Med Mera Mer.
  Ska jag betala Coop fakturan med Betalo? Eller kan jag ha kvar coops autogiro?
  Behöver jag verkligen OKQ8 /Shell kort? Det går väl bra att tanka på Coop kortet? ( slipper ett kort)
  Stort tack alla skickliga människor
  Johan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
  1. Vit pil

   Jag använder i nuläget enbart Medmera Mer. Det ger som sagt bättre rabatt än de 2 bensinkorten då man får rabatt även på obemannade stationer i kedjan + rabatt på alla andra bensinkedjors priser.

   Däremot är både Shell och OKQ8 riktigt bra backupkort som inte kostar någonting att ha. Surt om man bara har ett kort och banken har något tillfälligt fel så man inte kan betala.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  2. Vit pil

   Hej Johan!

   Du kommer inte kunna betala coop fakturan via betalo om du använder dig av coop med mera mer kortet som betalmedel. När betalo slöt ett samarbete med coop så kunde man betala fakturor från inkassobolag, banker, csn lån osv men nu är dessa tjänster spärrade. Du kan tex inte betala räntan på bolånet men hyran går fint, el, bredband, tv med mera.

   Du kan definitivt använda ditt coop kort till tankning, dessutom får du 1 poäng per krona.
   Jag använder mitt kort till precis allt. Har inte gjort ett köp på mitt vanliga bankkort på 4 månader. Min sambo har ett extra kort som är kopplad till mitt coop kort och så att vi kan samla poäng tillsammans.
   Vi använder kortet till alla livsmedelsköp, restaurangbesök, träningskort, bensin, el, bredband, telefonabonnemang, resor med mera. (precis på vartenda köp/fakturor vi får)
   15e december 2014 fick vi våra kort. Veckan efter åkte vi till Dubai och där började poänginsamlingen. Fram tills nu har vi fått ihop 30 000 euro bonus poäng. Till årsskiftet blir det ytterligare 20 000 poäng, så 50 000 sas poäng på ett år.
   En tur & retur resa inom Sverige kostar ca 1400 kr eller 10 000 poäng vilket innebär fem tor resor = ca 7000 kr.

   Ställ gärna fler frågor så ska jag besvara frågorna så gott jag kan.

   Med vänlig hälsning,
   Faraz

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
  3. Vit pil

   Betalde 45 kr i en p automat m Coop med mera kortet men har inte några poäng för det…
   Hyr kommer det sig?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
  4. Vit pil

   Coop har en kundtjänst som du kan kontakta.

   Jag har använt p-automat och fått poäng. Ren gissning, kan det vara så att köpet är ej bokfört? tar säkert 2-3 arbetsdagar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
  5. Vit pil

   Du kan inte betala coop-fakturan med betalo. Du ska helt enkelt inte kunna få bonus 2ggr om.
   Finns vissa andra bankgironummer som är spärrade att få bonus på t.ex. skatteverket, kronofogden.

   //Daniel

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Daniel
 58. Vit pil

  Behöver jag verkligen OKQ8 kortet? Det funkar väl att tanka på Coop MedMera mer kortet o få en poäng /krona handlad bensin?
  Eller menar ni att jag tankar m Okq8 mot faktura o betalar räkningen m Coop med mera mer i betalo?
  Johan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 59. Vit pil

  Hej Jan,
  Du skriver att du använder Coop med mera mer vid alla köp utanför Coop. När använder du OKQ8 kortet ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 60. Vit pil

  Hej Jan,
  Något som är en stor fördel med SAS EB korten är dess reseförsäkring vilket man inte får glömma bort. Köper du hela resan med kortet (AMEX eller MC) så får du en väldigt bra försäkring på resan. Det finns säkert på många andra kort också, men då jag skaffade mina kreditkort så var det dessa som var aktuella just därför. Jag har faktiskt båda två just nu då det var lätt att det första och andra året förhandla bort avgiften från det annars dyra AMEX (1000kr/år). Hittills har det lönat sig då jag sparat ca 1600kr / inrikesresa ca: 3-4 gånger per år tack vare EB poäng, men jag ska se över detta nu när jag kommer resa betydligt mindre framöver. Jag misstänker att jag kommer behålla MC dock då det kommer vara relativt lätt att komma upp i användbara mängder poäng. Jag har dock noterat att det är enklare att samla ihop tillräckligt med poäng till inrikesresor, vilka även är förhållandevis dyra om man jämför med en resa till t.ex. London eller Rom. Det finns otroligt mycket att läsa om dessa resekort på olika forum, men jag tog upp några egna erfarenheter som en kommentar till det du skrivit. Tack för en bra blogg!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor
  1. Vit pil

   @P.isk
   Man får hem en folder i samband med kortet som jag tolkat så. Men man kan ju prova. Själv handlar vi aldrig på Coop då det inte ”ligger på vägen”.

   ”…när du väljer att betala med ditt Medmera-kort får du alltid en extrapoäng när du handlar hos Coop, totalt två poäng per krona.”

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  2. Vit pil

   Hej Victor.

   Vilken/vilka fördelar har Sas EB reseförsäkring mot de dito som erbjuds av andra, tex Shell, OKQ8, Medmera Mer, etc.

   Är vi inne på försäkringsbiten så kan det vara intressant att Medmera Mer även har en allmän stöldförsäkring och ”lägsta pris garanti” för varor inköpt senaste 60dagarna.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  3. Vit pil

   Jag har tyvärr inte gjort någon jämförelse mellan alla dessa kort, det jag kikade på i första hand vid det tillfället var skillnaden mellan olika flygbolags kreditkort. Dock har jag även förstått att Coop erbjuder mycket bra försäkring samt poänginväxling för att vara en matvarukedja.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Victor
 61. Vit pil

  Hej Janne,
  Menar du att jag ska säga upp alla mina autogirerade räkningar först o sedan betala via faktura via Betalo.se och då använda mig av OKQ8- kortet?
  Menar du att när jag handlar på Coop ska jag handla på Coop MedMera Mer kortets kredit? Att jag vid handel på Coop inte tar fram OKQ8 kortet?
  Idag har jag Coop MedMera Efter men de ska jag alltså byta mot Coop MedMera Mer?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
  1. Vit pil

   Kan någon med Coop medmera mer testa att dra det som ett bonuskort och sedan betala med ett annat kort? Får man fortfarande poängen om det funkar?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  2. Vit pil

   @Johan
   Vet inte vem du refererar till som heter Janne men Betalo med OKQ8 blir väldigt dyrt, 2,5% av fakturabeloppet i påslag. Läs villkoren för olika kort på deras hemsida.

   Både Medmera Mer och Efter går att använda. Skillnaden är att Efter bara ger 0,5% i bonus mot 1.0% för Mer hos betalo. Så har man inköp utanför coop och räkningar via betalo för mer än 49800kr om året lönar sig Mer bättre än Efter.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  3. Vit pil

   @P.isk
   Om man drar sitt Medmera Mer i kassan på coop o betalar med något annat så antar jag man bara får 1% kickback istället för de 2% man får om man betalar med någon av coops egna kort.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  4. Vit pil

   @Stefan H
   Jag kan inte hitta något i deras villkor som beskriver fenomenet. Har du sett något? Det hade annars varit kul och testa. Totalt skulle det då bli 4% i maximal rabatt om det fungerar.
   Har beställt både Shell MasterCard och Coop MedMera Mer så kan testa om några veckor när dom kommit. Men är lite otålig så hade varit snällt om någon med befintliga kort kunde testa.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  5. Vit pil

   Stefan H: Jag har provat att dra mitt MedMera Mer för att registrera poäng och sedan betalat med mitt Diners.
   Det blir 1P/1KR registrerat. Man måste nog betala med MedMera Mer kortet för att få 2P/1KR.
   Jag ska prova det och kan återkomma.

   Alla: Någon som har räknat noga vilket kort som ger mest EB poäng.
   Jag har nu 3 st kort som kan ge mig EB poäng: Diners, MasterCard, MedMera Mer.
   Har ”förhandlat bort” Master årsavgiften. MedMera Mer är gratis första året.
   Funderar på att säga upp med Master kort. Men har inte räknat på poängen.
   Det kanske är en bra kombination av alla dessa tre tillsammans poängmässigt?
   Får sätta mig ner och räkna efter.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Robert S
 62. Vit pil

  Helt rätt Jan, Ok/Q8 Visa ger den näst bästa åerbäringen efter Lyoness medlemskort som ger den absolut överlägset bästa återbäringen på dina inköp. Om du dessutom betalar med Ok/Q8 Visa kort så får du 1 % till på alla dina inköp. Detta kan då läggas till Lyoness medlemskorts inköp som ger mellan 6-20% procent (i snitt) i återbäring på alla dina inköp, hos små & medelstora företag, kedjor och online-butiker. Och glöm för all del inte bort alla tjänsteföretag såsom optiker, tandläkare, hantverksföretag m.m. Här finns grymt mycket pengar att spara!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marie Waldenström
 63. Vit pil

  Hej!

  Håller med om att OKQ8 är ett bra kort o ska användas till det mesta. Men ett kort funkar inte till allt utan man måste ha flera kort. Te.x. ibland behöver man kontanter, tex till Blockethandel, och då är det ju dyrt att använda OKQ8 till att ta ut kontanter. Alt är att använda sitt bankkonto som man har kopplat till sitt konto hos storbanken. Men jag gillar inte detta eftersom detta kortet har oftast en årsavgift. Jag brukar i såna lägen använda bank norwegiankortet. Ingen årsavgift och ingen avgift för att ta ut kontanter i bankomat. Självklart har man 30-45 dagar på sig att betala utan ränta precis som vanlig. Dessutom använder jag norwegiankortet när jag tankar. Får då 1 %rabatt i form av poäng som man kan använda när jag köper flygbiljett hos Norwegian. Så alltså Norwegiankortet för att tanka o för att ta ut kontanter. Sen vill jag även rekommendera IKANOkortet. Varje månad har de en specifik rabatt som man kan läsa på deras hemsida o hela året gäller restaurangrabatten på 5%.

  Tack Jan för ett bra blogg och lycka till!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oli
 64. Vit pil

  Jag undrar bara vad tjänar OKQ8 på att ha det gratis *och* ger så bra återbäring?

  har haft det kortet i flera år nu och är nöjd, men nackdelen är att saldot flippar efter varje köp. Så det gäller att ha marginaler när man har det kortet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Melina
  1. Vit pil

   Kortföretagen tar avgift på betalningar (som butiken får betala alltså), endel av dessa avgifter går till OKQ8. Att OKQ8 kan betala bonus till användaren är ett tecken på att kortavgifterna är omotiverat höga.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Skyking
 65. Vit pil

  Har sökt med ljus och lykta efter en möjlighet att få bonus när du betalar en vanlig räkning (något som man inte får hos de flesta kreditkortsutgivarna med betaltjänst). Dessutom är ju billhop, betalo och andra liknande tjänster ohemult dyra, och har inte tidigare lyft fram bonusarna som argument, eftersom de helt enkelt inte har vetat. Så tack så mycket för tipset om kombo’n med mera+betalo. Någon tipsade om Diners också, och om man växlar in sina med mera mot eurobonus så borde det vara rimligt att ta sig till guldnivå på 12 månader, och då är Diner club gratis!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Statler & Waldorf
  1. Vit pil

   Hej Melina.

   Coop poängen som du konverterar till SAS anses som extra eurobonus poäng vilket inte innefattar uppgradering av kort. Så ”vanlig” eurobonus poäng intjänas genom resor och hamnar närmare uppgradering medan konverteringen från Coop blir extra eurobonus poäng. Extra eurobonus poängen sparas i 5 år, lika lång tid som vanlig poäng samt används till samtliga poäng resor.

   Med vänlig hälsning,
   Faraz

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
  2. Vit pil

   Coop poängen som du konverterar till SAS anses som extra eurobonus poäng vilket inte innefattar uppgradering av kort. Så ”vanlig” eurobonus poäng intjänas genom resor och hamnar närmare uppgradering medan konverteringen från Coop blir extra eurobonus poäng. Extra eurobonus poängen sparas i 5 år, lika lång tid som vanlig poäng samt används till samtliga poäng resor.

   Med vänlig hälsning,
   Faraz

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
 66. Vit pil

  Jag har själv coop med mera mer. Betalar mina räkningar via betalo vilket genererar poäng, handlar ca 5000 kr mat på coop per månad ( två personer, jag och min sambo) vilket genererar 10 000 poäng. 1 poäng per krona på all köp utanför coop samt dubbleras grundpoängen om du handlar mer än 21 000 kr per halvår (3500 kr per månad) på coop. Detta genererar väldigt många poäng som vi konverterar till sas poäng.
  Utöver detta så använde vi kortet i Dubai och därmed inga valuta påslag eller uttagspåslag.

  Kan utan tvekan säga att coop med mera mer passar oss bäst med hästlängder men det behöver inte betyda att det kommer vara bästa kortet för just Dig. I slutändan handlar det om att hitta rätt kort som passar en.

  Lycka till!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Faraz
 67. Vit pil

  Jag hade OKQ8 fram tills nu och löste här om dagar en check på 450 kr. Numera kör jag Shell MasterCard som i princip har samma villkor som OKQ8 Visa Kreditkort. 1% Cashback på allt du handlar förutom drivmedel och hos konkurrenterna. 15 öre rabatt på de bemannade stationerna. Du slipper med andra ord harva med Återbäringen från OK ekonomiska förening, utan du får din rabatt direkt.

  Utomlands så använder jag Santander MasterCard som har 0 kr i uttagsavgift, 0% i valutaväxlingsavgift, dock bara 12 uttag. ICA MasterCard har jag som reserv och det är samma sak där, 0 kr i uttagsavgift, 0% i valutaväxlingsavgift och inga begränsningar gällande antalet uttag. Dock så kostar kortet 230 kr per år.

  Istället för att låta pengarna ligga på lönekontot med 0% ränta så brukar jag föra över pengar varje månad till mitt Shell MasterCard och samla ränta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl
 68. Vit pil

  kolla Shell mastercard. Enligt min granskning bättre än OKQ8 då du får ränta (tror det var 1,67%) på innestående kapital upp till 15.000kr. Plus att OKQ8 har en restriktion om att du inte får använda kortet tillsammans med något annat kort. Du kan då inte använda det med ex. Ditt ICA kort för att samla dubbla poäng. Den begränsningen finns inte hos Shell. I övrigt är dom lika i villkoren.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  P.ISK
  1. Vit pil

   Tack för kommentaren – det visste jag inte. Ränta på innestående kapital är inte så viktigt enligt mitt perspektiv då tanken ändå inte är att använda det som sparkonto.

   Men hur fungerar det egentligen i praktiken? Kan OKQ8 veta om jag använder det tillsammans med ett ICA-kort? Det borde väl vara ICA som inte har ett intresse i det? eller?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Stämmer detta verkligen P.ISK? Hittar endast följande på deras hemsida:
   ”Dubbel bonus
   När du betalar med OKQ8 VISA kan du få dubbel bonus. Du kanske undrar hur det går till? Har du medlemskort hos t ex din favoritklädkedja drar du bonuskortet från klädkedjan när du handlar kläder och samlar bonus. Om du då väljer att betala med ditt OKQ8 VISA får du även 1 % i bonus. På så sätt får du dubbel bonus.”

   Får man bonus på alla köp utanför OKQ8?
   Undantagen från regeln om 1% bonus utanför OKQ8 är köp på konkurrerande bensinbolag i Sverige, kontantuttag och spel.

   *Med undantag för köp hos andra bensinbolag i Sverige, kontantuttag och spel.”

   http://www.okq8.se/kort/visa/bonus-pa-inkop/

   0
   Gravatar ikon för användaren
   John
  3. Vit pil

   http://www.okq8.se/kort/visa/bonus-pa-inkop/

   Tolkar det inte så när jag läser på deras hemsida. Snarare tvärtom:
   ”När du betalar med OKQ8 VISA kan du få dubbel bonus. Du kanske undrar hur det går till? Har du medlemskort hos t ex din favoritklädkedja drar du bonuskortet från klädkedjan när du handlar kläder och samlar bonus. Om du då väljer att betala med ditt OKQ8 VISA får du även 1 % i bonus. På så sätt får du dubbel bonus.”

   0
   Gravatar ikon för användaren
   John
  4. Vit pil

   Vad jag kan se så finns ingen sådan restriktion på OKQ8 att du inte får använda det tillsammans med ett annat bonuskort. På hemsidan får men förslag på att använda det tillsammans med just ett bonuskort för att dubbla sin bonus men ni får rätta mig om jag har fattat fel.
   På OK får man 0,5% upp till 100 000:- , så bättre ränta på Shell men mindre kapital.
   http://www.okq8.se/kort/visa/bonus-pa-inkop/

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Daniel
  5. Vit pil

   Jag vet inte hur det fungerar i praktiken (om det ens gör det). Jag läste det bara i deras villkor.

   Hade tänkt nöja mig med mitt Shell MasterCard men blev inspirerad av vad alla duktiga människor skrivit här. Så efter lite läsande har jag kommit fram till följande.

   Hos betalo.se kan man inte betala räntor och lån då dom inte accepterar banker eller kreditinstitut som betalningsmottagare.
   Varken hos OK/Q8 eller Shell får man bonus på drivmedlet.

   Så vad tror ni alla om följande upplägg (lite omständigt men vill man maximera så….)

   Drivmedel tankas med ett bensinkort som skickar en månadsfaktura (bensinbolaget måste vara utfärdare). Fakturan betalas med Coop MedMera Mer + Betalo.se tjänsten vilket ger 1poäng/kr (vilket är lika med 1% tillbaka i rabattkupong). Här betalar man även hyra, bredband, el och övriga saker som man får på faktura.
   Allt som går att använda kortbetalning använder man Shell MasterCard då man får kontant återbäring (1% per krona). Exempelvis mat betalas med Shells MasterCard men man är noga med att dra sitt Ica-kort (vi handlar på Ica för det är närmast) så man får 1% bonus =2% totalbonus.
   Kontantuttag kan du göra med ditt vanliga bankkort då du troligen har kvar ett vanligt bankkonto

   Kort:
   Shell MasterCard 1,65% ränta på innestående pengar upp till 15.000kr = 247,5kr/år. årsavgift 0kr
   Ica kort årsavgift 0kr
   Coop MedMera Mer + Betalo.se årsavgift 249kr
   Bensinkort (ex. Ingo) årsavgift 0kr
   Visa eller MasterCard från din bank årsavgift 0kr (SEB har 0kr i årsavgift på MasterCard)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  6. Vit pil

   Infon har jag hämtat från ”Allmänna villkor OKQ8 VISA”

   26. Bonus och återbäring
   Kontohavaren erhåller bonus enligt de villkor som Banken
   från tid till annan anger på http://www.okq8.se/kort. Förändringar
   av bonusvillkoren är ej att betrakta som förändringar av
   avtalsvillkoren enligt punkt 37 nedan utan meddelas genom
   publicering på http://www.okq8.se/kort.
   Som medlem i OK-förening erhåller Kontohavare återbäring
   på överskott från den återbäringsgrundande verksamheten.
   För att erhålla återbäring måste köp utföras med Kort eller
   kontant. Återbäring utgår inte på köp utförda med Kort
   tillsammans med kort från andra kortutgivare.

   Det är den sista frasen som jag tolkat som att det inte är ok att använda tillsammans med andra bonuskort. Men när jag läser det du refererar till så vet jag inte vad jag ska tro. Någon som har en idé på hur villkoret ska tolkas om inte på det sätt jag gjort?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  7. Vit pil

   P.ISK, man kan få bonus även på låneräntor & amortering med betalo. Det förbehåller sig bara rätten att inte tillåta VISSA banker/kreditinstitut.

   Min gissning är att det handlar om att hindra folk att studsa skulder mellan olika kreditkort i det oändliga. Tex kunde inte jag betala min skuld på Shellkortet med betalo, men huslånen hos SBAB gick alldeles utmärkt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  8. Vit pil

   Intressant Stefan! Får du då amortering och ränta som en faktura eller hur funkar det? Min bank (SEB) drar nämligen det direkt…

   0
   Gravatar ikon för användaren
   P. ISK
  9. Vit pil

   Jepp. Gick som autogiro tidigare (dvs drogs direkt från kontot) men har ändrat till faktura nu som betalas via betalo. Har dock en liten bank som essentiellt är återförsäljare till SBAB. Om detta är möjligt hos de 4 storbankerna som gör allt inom banken får du fråga.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 69. Vit pil

  Tycker man om att resa så får man Eurobonus på sina kort från Skandiabanken. Även på sparande. Jag tror även på bolån men är inte helt säker. Det var bara ren tur för mig att de började med Eurobonus, var redan kund hos dem.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
 70. Vit pil

  Jag ser klara fördelar med kreditkorten men drar mig för att säga upp mitt nuvarande kontokort hos skandiabanken på grund av att kontantuttagen är så dyra på de flesta kreditkort. Hur resonerar du kring den aspekten? Säg att jag skulle vilja köpa något begagnat på blocket för 400kr och behöver kontanter, då skulle det kosta mig minst 35kr med kreditkortet ifrån OKQ8. Jag behövde nyligen ta ut 7000kr i kontanter för ett liknande köp och då hade bankomaten en spärr på max 2000kr/uttag, vilket gjorde att om jag tagit ut pengarna med OKQ8s kreditkort så hade de fyra uttagen inneburit en avgift på 35×4=140kr. Ganska stor avgift för att få tag i mina egna 7000kr… Samtidigt innebär mitt kontokort på skandiabanken en avgift på 20kr/månad. Finns bättre alternativ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
  1. Vit pil

   Swish! En jättebra lösning om man blocket-shoppar och inte vill ta ut kontanter med kort (pga gränser eller avgifter). Kostnadsfritt, pengarna överförs direkt oavsett bank och man slipper risken med att bära runt massa kontanter. Man kan höja gränsen till max 150 000. Tips!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Olivia
  2. Vit pil

   Vad gäller Coop med mera mer, så kostar inte kontantuttag något om du har tillgodo på kortet.
   Dvs. om sätter in lite pengar på det, så att det används som ett betalkort och inte kreditkort.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Daniel
 71. Vit pil

  Har själv haft OKQ8 i många år, men har nyligen skaffat även Shellkort. Nästan identiska villkor med OKQ8 förutom att man slipper springa in i en butik för att lösa in checkar till kontanter om värdet är över 500kr (då sätts de direkt in på kortet, vilket är väldigt smidigt).

  Annars har jag som andra här nyligen också skaffat Medmera Mer + tjänsten Betalo (0% avgift med Medmera). Helt suverän kombo där vi kommer kunna dra in >100.000 poäng om året på allt sådant som man INTE kan få poäng på på varken OKQ8 eller Shell, som alla räkningar, boräntor och amorteringar, etc. Extra lustigt är att man även får 1poäng (dvs 1%) återbäring på ALLA bensinstationer, vilket man inte ens får på de obemannade stationerna i den egna kedjan för de 2 bensinkorten. Att man kan tanka fritt på den station som ligger bäst/har lägst pris istället för att jaga efter en speciell station är inte fel det heller. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan H
 72. Vit pil

  Hej!
  Säg att jag byter ut mitt mastercard mot OK/Q8 kredit kortet och bara använder det för alla min köp. Vad händer då om jag har ställt in på tex max 20 000 kr i kredit för varje månad och märker att jag en månad behöver mera pengar än så? Fattar jag det rätt då att OK/Q8 kredit kortet inte kommer att gå att änvända mera den speifica månaden?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Olle
  1. Vit pil

   Du kan antingen sätta in mer pengar eller så kan du begära en högre kredit. Jag själv har 50 000 kr. När jag t.ex. har betalat flygresor för hela familjen så har jag gjort extra insättningar. Det är inga problem.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 73. Vit pil

  Hej Jan! Jag har sedan skaffat mig ett OK kort sedan jag började läsa på din blogg, riktigt kul med nya ideér. Jag läste om att shell ha också samma erbjudande som OKQ8, vilket gör att man kan ju bara välja och vraka bland tank korten. SAS kortet har jag läst en del om också det sista. Är väldigt populärt att använda just kreditkort när man pratar travel hacking för att få gratis flygresor och hotel. Trots årsavgiften så är det nog väldigt ekonomiskt om man kan få en resa till Thailand en gång om året!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  jimmie
 74. Vit pil

  Hej,

  Jag tycker även Coop Med Mera Mer MasterCard är ett väldigt bra kort. Det kostar visserligen 249 kr per år men det har många fördelar:

  – 2 poäng per krona på Köp hos Coop och partners. En av partners är dessutom SAS vilket gör att du kan växla cooppoängen till eurobonuspoäng motsvarande 15 poäng per hundralapp jämfört med andra eurobonuskopplade mastercard. Jag maxar dessutom poängintjäningen på SAS genom att alltid först registrera poängen med Coop Med Mera Mer-kortet när jag handlar på Coop och sen betala med ett Diners Club kort vilket tillsammans då ger 35 eurobonuspoäng på varje hundralapp.
  – kostnadsfria kontantuttag i butik och automat
  – inget valutapåslag
  – kan användas överallt och ge poäng
  – reseförsäkring plus med köp och prisskydd
  – extrakort 0 kr
  – sen kan man dessutom utan avgift betala räkningar via betalo.se med detta kort vilket drar in hiskeligt med poäng
  – räntefri kredit i 54 dagar

  Nu har jag i och för sig fördel av att vara resande i tjänsten som gör att jag kan ha Diners Club kostnadsfritt, men med tanke på hur mycket poäng man samlar in med dessa två kort i kombination så väger det upp flera gånger om.

  Hälsningar
  Mikael

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael
  1. Vit pil

   Di hade väl en genomgång av matvarukedjornas kreditkort nyligen? Har för mig det. Hur som helst, de kom fram till att hushåll utan barn kommer inte upp i tillräckligt höga bonusnivåer för att MedMera, ICA-kortet eller Hemköps motsvarighet skulle vara gynnsamma. Men, det går ju lätt att räkna på. ^^

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Therese
  2. Vit pil

   Mikael: Menar du att du visar upp ditt Med Mera Mer kort för att bokföra poängen sedan betalar du i kassan med ditt Diners?
   Har för mig att jag provat med Diners på en lokal Coop och kortet fungerade inte där, kanske är olika på Coop butikerna?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Robert S
  3. Vit pil

   Är det avgiftsfria uttag även om man nyttjar sin kredit? Annars är det ju en klassiker att man bör ha ett vanligt betalkort för att ta ut pengar ifall man i övrigt använder kreditkort.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Skykibg
  4. Vit pil

   Nej, det kan man använda sitt klassiska bankkort till. Kostar 3.5 % med kontantuttag (även om man gör det på Forex – lärde mig det den hårda vägen).

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  5. Vit pil

   Jag har själv coop med mera mer. Betalar mina räkningar via betalo vilket genererar poäng, handlar ca 5000 kr mat på coop per månad ( två personer, jag och min sambo) vilket genererar 10 000 poäng. 1 poäng per krona på all köp utanför coop samt dubblerar de grundpoängen om du handlar mer än 21 000 kr per halvår (3500 kr per månad) på coop. Detta genererar väldigt mycket poäng som vi konverterar till sas poäng.
   Utöver detta så använde vi kortet i Dubai och därmed inga valuta påslag eller uttagspåslag.

   Kan utan tvekan säga att coop med mera mer passar oss bäst med hästlängder men det behöver inte betyda att det kommer vara bästa kortet för just Dig. I slutändan handlar det om att hitta rätt kort som passar en.

   Lycka till!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
 75. Vit pil

  Tycker du missar möjligheten med att använda sig av kreditkorten för att även betala löpande räkningar som hyra, elräkningar osv.

  Finns några stycken där det är kostnadsfritt idag. T.ex. Coops med mera genom betalo. Ett ypperligt sätt att få lite återbäring på sina räkningar i form utav presentkort/Eurobonuspoäng. Ett bra komplement till okq8

  Mvh

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kanjagblirik
  1. Vit pil

   Kan man isf betala till Avanza med betalo också? Det skulle ju ge en extra skjuts ifall jag kunde spara med gratis kredit;)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Skylibg
  2. Vit pil

   Tack för tipset med betalo och coop med mera. Har redan OKQ8 och är mycket nöjd med det. Mvh Tobias

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Tobias
 76. Vit pil

  Jag håller helt med om OKQ8-kortet som det primära kortet. Ett annat kort värt att nämna om man ska ut och resa är santander som har bra (bästa?) reseförsäkring och ingen uttagsavgift eller valutaväxlingsavgift när du tar ut pengar utomlands. Detta kort är också gratis.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 77. Vit pil

  Hej Jan
  Jag har precis komigt igång med sparandet, och gillar starkt dina artiklar.
  Efter som jag är ny ung och oerfaren så undrar jag lite mer vad du pratar om med den här kreditkorts räntan?
  Upp till 45 dagars räntefri kredit står det på OKQ8’as hemsida. Behöver man betala för att ha kreditkort hos dem eller hur funkar det med räntan osv?

  Tack
  Conn

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Conn
  1. Vit pil

   Hej!

   Räntan innebär att om du inte betalar din faktura inom 45 dagar så blir det ett påslag i form av x % sats.
   Rådet du kan få är att alltid betala inom räntefri perioden. (inom 45 dagar i detta fall )

   Mvh Faraz

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Faraz
 78. Vit pil

  Hej Jan, satt själv kollade en del kort i morse, själv skaffade jag Ica bank kort innan utlandssemestern (gratis uttag utomlands och inget valutapåslag (inte något jag ser iallafall:-)). Överväger om jag ska ha kvar det nu då jag kommit hem och det kostar 27:- /månad. Men som sagt, utomlands är det bra. Har också Statoil där jag även fått en bonuscheck. mvh Kennet

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kennet Nilsson
  1. Vit pil

   Jag använder Mitt Kort från Santander Consumer Bank utomlands; ingen årsavgift, inget valutaväxlingspåslag, ingen uttagsavgift.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Marie

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.