Bästa kreditkortet och bästa betalkortet 2021

En försök till sammanfattning av forumtråden med de bästa betal och kreditkorten 2021.

Idag går det 13 kreditkort på dussinet och i år är det ännu svårare än tidigare år att välja en tydlig vinnare i form av bästa kreditkortet 2021. Det enda som är tydligt är att man bör välja ett kreditkort utan avgift och någon slags fördel som passar ens intresse. Det kan vara en pengabonus som går att spara, bidrag till välgörenhet, poäng att resa för eller något annat

I början av året började vi i forumet diskutera vilket som är det bästa kreditkortet 2021. Så här tre månader senare, mer än hundrasextio(!) repliker senare, har vi fortfarande inget tydligt svar. 🙂🤦‍♂️ Jag har dragit på den här bästa kreditkortet-artikeln, som jag egentligen hade tänkt publicera i början av året. Min upplevelser är att marknaden är överöst med kort och erbjudanden. Erbjudanden som dessutom är extremt lika och det är svårt att skilja på reklam, avgifter och vad som ingår.

Min insikt det här året är att man kan gruppera dem enligt följande.

 • ”Dåliga standardkort från storbankerna” – typ standardkortet man får när man blir kunde på Swedbank, Handelsbanken, SEB eller liknande. Undvik dessa.
 • ”Lite bättre, men fortfarande dåliga kort från nischbanker” – här kommer majoriteten av kort som t.ex. SupremeCard, Re:memberFlex, Santander, COOP Medmera etc. Undvik helst dessa.
 • ”Bra kostnadsfria kreditkort med lite bonus” – det här är den kategorin som jag gillar, där min favorit är Komplett Bank (annonslänk). Rekommenderas.
 • ”Appbaserade betalkort” – här hamnar de ”nya” fintechbolagen såsom Revolut, PFC, Lunar, N26 m.fl. Välj som komplement, särskilt om du är early-adopter, gillar funktion/teknik och tycker det är lite kul.

Därför tänker jag att jag i den här bästa kreditkortet 2021-artikeln sammanfattar min personliga åsikt och de två kort som jag använder. Vill du ha hela bakgrunden eller har något eget bra tips som jag missat, kommentera gärna eller bidra i forum-diskussionen. Det hjälper alla och där finns mycket bakgrund att grotta ner sig i.

Om du har svårt att välja, välj gärna Komplett Banks kort (annonslänk), det är väldigt bra, kostnadsfritt generellt kreditkort. Det blir liksom inte fel. Då stödjer du dessutom bloggen eftersom vi har samarbete med dem. 🙏

Tack på förhand,
Jan Bolmeson
Senast uppdaterad 210324 kl. 11.30

Kreditkort är bra givet att du betalar hela räkningen

Jag är i grunden positiv till kreditkort givet att man hanterar dem på ett ansvarigt sätt. Med det menar jag framförallt att man:

 • 1) betalar hela räkningen i slutet av månaden så att man inte åker på ränta och
 • 2) man emotionellt inte hamnar i att man överspenderar bara för att pengarna finns på kortet.

Det är bara att titta på valfritt avsnitt av Lyxfällan för att se konsekvenserna av att göra motsatsen.

Om man tycker det är klurigt med disciplinen kring kreditkort så rekommenderar jag ett betalkort som man sätter in pengar på i förväg. Nu för tiden finns det ganska många sådana som är riktigt bra. Jag kommer ge konkreta exempel nedan.

Ingen anledning att använda storbankernas kreditkort

Den viktigaste poängen förmodligen med den här artikeln är att det inte finns någon större anledning att använda storbankernas kreditkort. För det första kostar de pengar och för det andra ger de inget mervärde. Tyvärr har de idag många gånger ändrat så att man inte kan avsäga sig korten utan man får betala för dem i ”privatpaketet” där Internetbanken ingår.

Samtidigt som jag säger ovan och personligen anser att det är en liten hygienfaktor att välja ett annat bank eller kreditkort, så inser jag att i det stora hela så spelar det här ingen roll. Att byta kreditkort är inte en av de ”Big Wins” som att t.ex. byta till AP SÅFA, börja spara idag, använda en fondrobot, förhandla ner bolåneräntan och öka sin lön.

Det är alla aktioner som sparar en tusentals kronor. Att byta kreditkort hamnar mer i kategorin tjäna någon hundralapp per år och ge banken fingret. Jag själv tycker nästan den senare anledningen är den största, det vill säga rösta med fötterna och visa att jag inte är nöjd med den tjänst de erbjuder.

Med det sagt, med tanke på att det bara tar någon minut att ändra, så är även några hundralappar per år en bra timlön om man räknar om det. Många bäckar små.

Bästa kreditkortet med bonus 2021

De flesta icke-storbanks-kreditkort erbjuder någon slags bonus. Bonusarna kan vara av olika typ. Ibland handlar det om rabatt i butiken, poäng som kan omvandlas till prylar, resor eller upplevelser eller helt enkelt om vanlig cashback i form av en ”billigare” faktura eller pengar i handen.

Jag har under åren testat det mesta möjliga och konstaterat att jag gillar cashback mest. Förr var det vanligare att man kunde hämta ut pengar i handen och det var ju psykologiskt helt klart bäst. Att betala 8245 kr istället för 8445 kr är ju inte direkt upphetsande eller ger upplevelsen av en vinst. Att hämta 200 kr på en mack var däremot en liten ceremoni. Men det är kanske bara jag som är lite dum i huvudet. 🤦‍♂️😁

Jag tror att det bästa är att bestämma sig med vilken form av bonus man kommer ha mest glädje av – både ekonomiskt och emotionellt. Efter att ha skrivit den här artikeln ett par år i rad är min upplevelse att man värderar bonus i följande former lite olika:

 • cashback
 • respoäng
 • prylar
 • poäng i en poängshop
 • rabatter (t.ex. på drivmedel)

Jag tror att man kan maximera värdet genom ta en liten funderare. Personligen reser vi inte jättemycket, vilket gör att alla kort som ger ”frequent flier miles” inte är superintressanta. Jag har testat kort som ger bonus i olika shoppar och det var kul ända tills man hade många poäng men inget man var sugen att shoppa. Eller att det man ville ha inte såldes i just den specifika shoppen. Det är det som är klurigt med kort som har poängshoppar. Det slutade med att jag skänkte poängen till välgörenhet.

Bästa kreditkortet 2021 med cashback-bonus

Min upplevelse är att de flesta kreditkort idag (våren 2021) ligger på ca 0.5 % i bonus. Det vill säga på en handlad hundralapp får 50 öre i bonus. Det är inte mycket, men det är 50 öre mer än många andra kort ger. Särskilt storbankernas. Det kort som jag själv använder är Komplett Banks kreditkort (annonslänk). Det som jag framförallt gillar med det är:

 • Det är ingen årsavgift (kostnadsfritt att använda)
 • Upp till 50 dagars räntefri kredit vid nedbetalning (går att ha som en liten del i bufferthinken)
 • Det går att koppla kortet till telefonen så jag slipper ha det med mig
 • 0,5 % bonus på alla köpa och 1 % bonus på köp över 20 000 kr.

Bonusen är begränsad till 500 kr i månaden och maximalt 2 000 kr per år. Det är inte fantastiskt, men det är ändå 2 000 kr. Sedan är ju räntan skyhög, nästan 24 % om man inte betalar, därför är punkt 1 i början av artikeln så viktig – betala räkningen i tid. En ytterligare bonus i att välja Komplett-kortet är ju att du stödjer bloggen då vi får en ersättning av Komplett Bank. 😁

Övriga kort som jag upplever är populära enligt vår diskussion på forumet är följande:

 • Amex Blue – 420 kr i årsavgift efter år ett, 1.25 % bonus i cashback.
 • Everyday Card – 195 i årsavgift efter år ett, 0.5 % bonus (1.0 % i vissa fall)
 • Shell Mastercard – gratis, 0.5 % bonus
 • Circle K Mastercard – gratis, 0,5 % bonus

Notera att jag återigen inte relaterar till räntan, eftersom jag utgår från att hela räkningen betalas i slutet av månaden, det är verkligen A och O. 👍 Vi har tyvärr inget samarbete med någon av dem och eftersom de ändå ligger på 0.5 % i genomsnitt då tänker vi att vi lika gärna kan puffa för Komplett (annonslänk), som dessutom gör det möjligt att fortsätta hålla bloggen reklamfri i övrigt. Hoppas du håller med.

Bästa betalkortet 2021

I många år var jag inget större fan av betalkorten. Det förändrades för ungefär två år sedan när Revolut lanserade sin kombinerade app och kort. Det var lite samma upplevelse som när iPhonen kom och man kunde se en tydlig skillnad mellan en smartphone och en dum-telefon. I mångt och mycket är det svårt att säga var kortet börjar / slutar och appen tar över.

Jag märker ju numer att jag inte ens använder kort längre (varken Revolut eller Komplett) eftersom jag bara kör på telefonen via Apple Pay. Sjukt smidigt att inte behöva ha med sig plånbok utan bara telefon. Nu väntar jag bara på att kunna starta bilen med telefonen så behöver jag inte ens ha nycklar med mig, bara telefon. Sjukt bekvämt.

Det enda som är lite trist är att de har börjat ta betalt för frakten på gratis-korten (ca 100 kr). Nu är det i och för sig en engångssumma, men det är lite snålt upplever jag. En grej som jag använder ganska mycket är ”Junior-kortet” som är ett kort till barn som jag kan styra via min app. Det gör att vår 10-åring har fått eget kort. Sjukt smidigt.

Två andra alternativ till Revolut är P.F.C (annonslänk) och N26 (annonslänk). (Varför ska de ha sådana här namn? 🤔).

Överkurs – Curve

Ett tips som några av de mer avancerade användarna i forumet återkom med är att använda appen och kortet Curve. Jag själv har inte mer än testat det, men det handlar om att man får ett kort ”Curve” som är kopplat till ett annat underliggande kort som man har.

Som jag har förstått det är den stora fördelen är att man kan ta ett ”dum-kort” som inte stödjer digitala betalningar via telefon och få det att bli digitalt. I affären blippar man sitt Curve-kort som i sin tur drar pengar från t.ex. ens Komplett-kort. Mest relevant tänker jag att det här är för kort som inte går att använda i Apple Pay eller Google Pay som standard. Men det lär ju bli färre och färre kort över tid.

Den andra fördelen är att man kan få cashback (1 %) ovanpå cashback. Det vill säga att om man har kopplat sitt Curve-kort till sitt Komplett-kort så kan jag först få bonus på Curve-kortet och sedan en gång till på Komplett-kortet. Jag ska vara helt ärlig att jag inte har testat det här något vidare. För mig hamnar det här i kategorin, ”lite för mycket jobb/energi” för en för liten vinst. Men idén är ju absolut kul och intressant. Jag tänker att du dessutom kan få välja själv, jag behöver ju inte avfärda idén för att jag inte gillar den. 🙂

Eftersom det inte är supermånga som har kommenterat, återkom gärna med din upplevelse i forumet så att vi får in lite mer feedback.

Svårt att välja bästa kreditkortet för dig? Testa konsumenternas eller kortio

Om du inte vill gå på vår standardrekommendation för bästa kreditkortet med Komplett, då rekommenderar jag följande två sajter. Den första är den oberoende sajten Konsumenternas.se som jag älskar. Det är ett samarbete mellan Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Det är en av få sajter som verkligen gör fördjupande och helt oberoende jämförelser.

En annan sajt som jag tycker är riktigt bra om man vill hitta det bästa kreditkortet utifrån sina egna förutsättningar – t.ex. ett mer nischat kort mot resor och respoäng, är Kortio. Det är en kommersiell sajt som livnär sig på samarbeten med de olika kortföretagen men har gjort riktigt bra guider som man kan klicka sig genom.

Ja, jag hoppas att du uppskattar den här artikeln och att du fick något nytt tips. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till dig som valde Komplett-kortet och därmed skapade win-win-win. Win för dig som får ett bra kort, win för oss som kan finansiera bloggen via samarbeten som faktiskt är bra och lite win för samhället som får en skatteinkomst också. 🙂

Kommentera gärna, eller än hellre, delta i tråden på forumet så hjälps vi åt att bli rika tillsammans.

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej. Du som skriver ansvarar själv för innehållet i din kommentar.

Gravatar ikon för användaren

47 kommentarer finns till denna artikel
Kommentarerna nedan förhandsgranskas inte och varje skribent ansvarar för sitt eget innehåll.

 1. Hej , jag startade med Komplett kredit kort i början på året. Tyvärr har dom dragit räntor för använd kredit trots att jag betalar mina fakturor i tid. Dom har dragit i mars, april, maj o juni. Totalt har jag betalt 694kr hittills, inte okej alls- då köper jag hellre ett märkes kort än att dom håller på att smygdra och tjäna en massa pengar på ett sniket sätt. Sa till kundtjänst redan första månaden och då kanske jag var nån dag sen och efter det har jag haft superkoll på att betala i tid men det verkar inte ha hjälpt. Hoppas att inte fler blir drabbade..

  Gravatar för användaren
  Niklas W
 2. Rocker har nu börjat med cashback, man får 0,5% cashback för varje kund man värvar, max 500kr cashback per månad och max 10% cashback (vid 20 värvade kunder). Jag värvade bror och mor, så nu använder vi det istället för mitt everydaycard som inte har apple pay. Rocker är ett gratis betalkort med trevlig app och många funktioner. Har ni ingen vän med rocker som kan värva er så kan ni använda min refferal https://rocker.com/referral/529aca4a-39a3-494a-a772-161e32c95814. Ta bort om länken strider mot regler.

  Gravatar för användaren
  Magnus
 3. Jag har haft Komplett i ett par år nu. Tråkigt de har sänkt cashback bonusen till 0,5% men betydligt värre är att jag blivit nekad köp i en rad webshoppar och måste ha ett reservkort.

  Deras kundsupport ber mig som kund att felsöka vilket jag gjort åt dem nu flera gånger. Problemet verkar vara webshoppar som använder det underliggande betalsystemet NETS. Vilket är ett mycket vanligt betalsystem i Sverige. Mer specifikt så nekas köpet under autentiseringsprocessen och det är inget som Kompletts kundtjänst kan göra något åt säger de. Fix your shit tänker jag.

  Mitt andra kort (Icakortet) fungerar smärtfritt varenda gång i dessa webshoppar och det är precis som Kompletts kort från Mastercard. Så problemet ligger hos Komplett. Jag kommer byta bort det mot Everyday card istället, trots att de har en årsavgift från andra året. Men jag resonerar att man måste kunna använda kortet. Så Komplett åker i bingen tyvärr.

  Gravatar för användaren
  Patrik Ö
 4. Jag upplever SJs kreditkort som något bättre än det ovan, givet att du åker tåg med SJ för minst 1000-2000 kr/år privat, enligt mitt antagande om 10 000 kr/ månad så kan du få ut värde i tågbiljetter till estimerat värde om lite drygt 1 % efter att kortavgiften är betald

  Gravatar för användaren
  carl
 5. Hej!

  Jag höll på med att försöka maximera avkastning på kort i flera år. I slutändan så har jag gått tillbaka till att använda handelsbanken bankkort. Tiden man lägger på att leta bonus är för mig inte värt tiden.

  Nu har Handelsbanken kreditkort lite bonus 40kr per 20 000kr spenderat. Men det sköna är att man kan ha två kort kopplat till samma konto. Som sambo/gift så är det fruktansvärt skönt att slippa swish eller dela upp nota appar.

  Gravatar för användaren
  Philip
 6. Preem har 1.6% ränta upp till 15000kr
  Shell har 2% ränta upp till 15000kr

  Gravatar för användaren
  Fritz
 7. Länsförsäkringars Kreditkort ger nu mera 0.5% kickback.

  Kör därtill:
  Shell (har bra inlåningsränta)
  Preem (också bra inlåningsränta)

  I övrigt verkar den höga kickbackens tid vara förbi (i och med att komplett och Northmill tog bort sin höga kickback)

  Gravatar för användaren
  Fritz
  1. Tack för detta. Jag kommer byta till detta kreditkort från okq8 tror jag.

   Det verkar som att jag kommer kunna avsluta mitt debetkort, som jag betalat för och ändå inte använder, och skaffa kreditkortet, som är gratis för guldkunder, och alltså fortsätta vara guldkund men inte behöva betala något.

   Apple pay ska komma i slutet av 2021.

   Gravatar för användaren
   Max
 8. För några år sedan när du korade årets bästa kort så var OKQ8 med och jag använde det ett helt år men även fast jag är en sparsam typ så upplevde jag att jag blev ”slösigare” när lönekontot såg rikt ut och sedan kom det en fet faktura i slutet på månaden.

  Så jag betalar gärna SEB för kortet, däremot har de förlorat mina lån och större delen av mitt sparande.

  Gravatar för användaren
  Sparanna
 9. Hade Komplett kortet ett tag men blev rätt irriterad på det här med att dom hade en förfallodag den 27:e när de flesta andra räkningar förfaller 28-31 i månaden. Kändes lite som att dom hade satt i system att folk skulle missa och på så sätt kunna ta ut hutlösa avgifter. Kändes rätt ofräscht!
  Kör Preem Mastercard. Rabatt på bensin samt 0,5 % i sparränta och bonus. Pengarna kan tas ut mot fakturabeloppet. Perfekt.

  Gravatar för användaren
  Åsa
 10. Jag skulle faktiskt vilja slå ett slag för LFs kreditkort, även fast jag inte har det själv. De ger också 0,5% i bonus (dock enbart för onlineköp om jag förstått det hela rätt), och om man är guldkund är det gratis per månad. Inte för alla alltså, men kanske värt att överväga för vissa.

  Gravatar för användaren
  Adam
 11. Hej Jan

  Jag använder Komplett sedan flera år tillbaka men tycker det har flera stora nackdelar.

  * Går inte ha fakturan på autogiro samtidigt som i alla fall min faktura förfaller den 27 istället för sista. Lätt att missa och åka på avgift. Att inte erbjuda autogiro stort minus.

  * Handlar mkt på nätet och upplever verifieringen med BankID ej smidigt och krånglar ibland. Märks att insikt saknas kring svensk standard.

  * Sedan årsskiftet åtminstone fram till början av Mars gick det inte lägga upp ett Komplett-kort i Apple-kontot på mobil. Detta gällde även för registrering i SL:sapp och liknande tjänster. Detta berodde på ett tekniskt fel som Komplett själva berättade om. Kanske är detta löst nu? Men ett betalkort får bara INTE fungera! Eventuella problem relaterat till betalning och pålitlighet MÅSTE lösas snabbt och kan inte ta flera månader.

  Gravatar för användaren
  Erika
 12. Med supremecard får man även supreme spar som ger 0.9% ränta med insättningsgaranti. Sist jag kollade var det bästa sparräntan. Poängshoppen är hyfsad med möjlighet att betala abonnemang
  Därför kör jag de kortet

  Gravatar för användaren
  Tobbe
 13. Revolut är i teorin ett ett bra val och kan klassas som bästa kort 2021, men i praktiken en it produkt med massor med it problem och en kundtjänst som gömmer sig bakom en chatt funktion. Jag hoppas de får ordning på sin produkt för då kan jag varmt rekommendera den men som det är nu skulle jag se om det finns något alternativ.

  Gravatar för användaren
  Chan
 14. PS. Vore kul om Jan bjöd in VD Rutger Selin eller någon annan från NOWO som gäst.

  Gravatar för användaren
  Hampus
 15. Jag använder NOWO som är en grym microspar tjänst och ett grymt komplement utöver det vanliga sparande/investerande som rekommenderas här på bloggen. Jag upplever att de har blivit mycket bättre och deras resa som de kommer göra I år och framöver är spännande.
  De flesta, iaf jag handlar nu förtiden det mesta över nätet och då är cashbacken mycket högre än de 0,5 % som de pratas om här.

  Allt gott

  Gravatar för användaren
  Hampus
  1. Jag använder också NOWO sedan Jan tipsade om det i sin blogg härom året. Har fått ihop en hel del sparande där både via egna sparinställningarna för smygspar och bonusinsättningar vid köp online. Jan, av vilken anledning är inte NOWO med längra?

   Gravatar för användaren
   Renée
   1. Om man går in på deras sajt nu så skriver de att just den här sparfunktionen inte riktigt fungera just nu. Det känns ju lite konstigt, att det viktigaste i konceptet inte fungerar?

    0
    Gravatar för användaren
    Remy
 16. Hej,

  Skulle påstå att den absolut bästa kombination just ju för mig är lönekonto hos Skandiabanken (avgiftsfritt), Amex Blue cashback, 1,25% cashback på alla ställen där kortet funkar, (med inbjudan 1 år gratis) som kompletteras med Everyday-kortet (gratis år 1).

  Vilket kort som är bäst är ju verkligen en färskvara och man får vara beredd att byta då och då.
  Komplett-kortet åker i soptunna i år.

  Gravatar för användaren
  Erik
  1. Hej,
   Hur är acceptansen på Amex, tas det emot överallt eller upplever du att det ofta nekas på ställen? Jag har nämligen fått för mig att vissa inte tar emot Amex då det är en hög kostnad för handlarna.

   Gravatar för användaren
   Johan
   1. Acceptansen är generellt ganska utbredd numera. Det stora matbutikerna tar alla Amex t ex.
    Handlade just på willys för 2000 kr, 30 kr i cashback. Lite som gratis pengar (nästan!)
    Det är främst mindre cafér, pizzerior och pubar som inte gillar Amex ex (antar att de stora kedjorna förhandlar till sig bättre avtal). Men till min förvåning så accepterade t ex inte Bauhaus online Amex, så man måste ha ett kort att komplettera med.
    Det finns en tråd på ett flygbonus-sida som är ett par hundra sidor långt, om du vill fördjupa dig i ämnet =)

    1
    Gravatar för användaren
    Erik
  2. Bara en liten parentes, när du ändå skriver om Skandiabanken. Hade tänkt byta bank till dom just för avgiftsfritt lönekonto. Men då det var superkrångligt att öppna konto till barnen så förlorade dom oss som kund innan det hann starta….Har man inget id/pass till barnen då blir det tvärstopp att öppna barnkonto. Svindåligt.

   Gravatar för användaren
   Emilia
 17. Gekås shoppa smart kort!??

  Jag och sambon har skaffat oss varsitt Shoppa smart kort ”Gekås” Har haft komplett å shell innan.

  Gravatar för användaren
  Henrik Bernhardsson
   1. Kortet är gratis och det underlättar att bo i närheten då bonusen är kopplad till Varuhuset:
    Varje krona du betalar med kortet ger 1 poäng, oavsett om du shoppar i varuhuset, betalar veckohandlingen, tandläkarbesöket eller familjens nya dator. Vid 10 000 poäng får du en bonuscheck på 100 kr att shoppa för i varuhuset

    1
    Gravatar för användaren
    andreas
 18. Tack för Blogginlägget!
  Det är verkligen inte lätt att välja och kanske inte eller urviktigt som du skriver.
  Jag undrar om du/ni har några tankar kring NOWO kortet som ni rekommenderade för några år sedan. Jag tycker deras mikrosparfunktion verkar smart t ex spara en vald procent på sina inköp till en fond.
  Om du/ni hinner kommentera eller om någon annan i forumet har någon tanke så vore det superschyst.

  Gravatar för användaren
  Kristian
 19. Jan, ett tips. Om du använder ett virtuellt kort fran Revolut i Apple Pay så behöver du inte betala frakt! (men det kanske är det du redan gör)

  Gravatar för användaren
  Daniel
 20. Jag är en av de användarna som använder Nordeas tjänster för inkommande lön, har även en del pension där också som är onårbara för mig fram till pensionsåldern. Varje nyår så dras det ett par hundra för ett bankkort som är kopplat till Nordeakontot som jag aldrig använder (då jag anvönder preems kreditkort). Har du något förslag på bank som jag kan byta till gällande lönekonto som inte tar betalt?

  Gravatar för användaren
  Carola Michaelsdotter
  1. Jag tror LF är gratis men om du vill ha deras betalkort tror jag det kostar 275kr om året. Du kan dock kapa den kostnaden om du blir guldkund och det blir du genom att spara 500kr i månaden på ett isk.

   Gravatar för användaren
   Karl
   1. Man får tyvärr ej gratis bankkort som LF guldkund längre, dock deras kreditkort som iofs har en skum 0,5% bonus på onlineköp och resor…

    0
    Gravatar för användaren
    Henrik
   2. LF är inte gratis om man bara har konto. Spelar ingen roll om du har kort och konton eller bara konto. Kostar ändå 275 kr. Riktigt dassigt.

    0
    Gravatar för användaren
    Emilia
  2. Jag är/var i samma situation med lönekonto på Nordea. Men det jag gjorde var att höra av mig till dem och avslutade kortet för att spara in kostnaden. Jag använder fortfarande deras internetbank dock.

   Gravatar för användaren
   Fredrik
  3. Skandiabankens lönekonto är gratis, deras kort kostar men man måste inte ha det. Behöver man ett kort för bankomatuttag så är Bank Norwegians kreditkort gratis och uttagen kommer på månadsfakturan, utan ränta så länge man betalar fakturan i tid. Utöver det så använder jag Everydaycard för svenska köp och Santander för köp i utlandsvaluta (inget valutapåslag, dock årsavgift men cashback i vissa butiker). Fram till årsskiftet använde jag mest Komplett eftersom det hade bäst cashback, men nu sänkte de ju den till samma nivå som Everydaycard (0,5%). Eftersom Everyday inte har tak på cashbacken och dessutom ger 1% på matbutiker och mackar (och periodvis 1% på allt om man handlar över 20.000 kr under bonusperioderna), så blev Everyday mitt val.

   Gravatar för användaren
   Alice
   1. Jag har gjort precis som du Alice, Skandia för lönen och Everyday för alla vardagsköp + Norwegian för kontantuttag.
    Många stirrar sig blinda på attde tär samma bonus 0,5% men i mitt fall så handlar jag för 25-30.000 kr/månad så jag får ju 1% cashback i 10 av 12 månader (2 bonus perioder).
    Det stora pluset med Everyday tycker jag är att de inte har något tak för sin bonus vilket de flesta verkar ha.

    Tidigare använda jag prepaidkortet Lunar för köp/kontantuttag i utländskvaluta, men de har lagt avgifter på det nu så då är nog PFC eller Rocker de bästa alternativen där, båda är kostnadsfria

    0
    Gravatar för användaren
    Kalle Wibeck
 21. Komplett Bank erbjuder inte autogiro så det går bort för mig.

  Gravatar för användaren
  Ulf
  1. Eller e-faktura eller OCR-faktura. Alldeles för bökigt.

   Gravatar för användaren
   Frans
 22. Komplett är inte bästa kortet längre.
  Framförallt för att de har bonustak, även för att du inte får 0,5% i bonus då de avrundar till ens nackdel och småbelopp ger inget.

  Nej, Everyday Card är det som gäller. Handlar du för mer än 3334kr/mån så har du 1% och inget tak.

  Svara
  11
  Gravatar för användaren
  Daniel
  1. Håller med, har också gått över till Everyday. Tycker du har missat dem lite i sammanställningen Jan, dels ger de 1 % alltid när man handlar mat eller bensin men sen får man 1 % på ALLT så fort man handlat över 20 0000. För mig tog det bara 2 månader att nå det, med vanlig konsumtion. Det är betydligt mer bonus än Kompletts 0,5 % bonus på allt och 1 % enbart på köp över 20 000. Jag gör inte många enstaka köp över 20 000 men kommer lätt upp i det under en 6-månaders period vilket är det som gäller för Everyday.

   Komplett gick bort direkt för mig när de sänkte sin bonus vid ¨årsskiftet eftersom de har så seg kundtjänst och fortfarande inte lyckats lösa så att man kan se transaktioner förrän efter flera dagar på ”Mina sidor” och dessutom frekvent visar transaktionerna på helt fel dagar. Hade inte en aning om att de dessutom nu avrundar beloppen så att man inte ens får bonus för småbelopp. Ser ingen som helst fördel med Komplett före Everyday och förmodligen inte före vissa andra kort heller.

   Gravatar för användaren
   Amanda
 23. Bäst vore väl om det fanns något kostnadsfritt kort där man även kan ha bankid. Tyvärr verkar det dock inte finns och det är väl därför de flesta av oss får nöja oss med ”undvik dessa kort” kategorin

  Gravatar för användaren
  Kalle
  1. Skaffa skandiabanken. Använder du inga fler tjänster än bara lönekonto (dvs inga betalkort) så kostar det inget, och du får bankid gratis.

   Gravatar för användaren
   Bjoern
   1. Skandiabankens alla kort kostar efter 1 år 20 kr/mån.

    1
    Gravatar för användaren
    Robban
 24. Ser ut som att det är slut på bra kortalternativ för ett tag.. Komplett Mastercard är det jag använder för alla inköp (i SEK), både online och i betalterminalerna. Lätt att missa deras 0,5% då köpesbeloppet avrundas till närmsta 200, dvs 149 ger noll poäng/kr tillbaks och 151 ger 1, och det är de ytterst få köpen på 20000+ som ger mer än 0,5%.
  Förra årets uppstickare (Rebilla) var helt klart bäst då cashbacken räknades på varje krona och gällde överallt.
  Jag använder ttoalt 3 kort för olika ändamål:
  Santander ”Mitt Kort” (inte +, utan det som inte längre går att få) för alla köp med utländsk valuta (inget valutapåslag) och onlineköp i de många butiker som ingår i deras återbäringsprogram (inte bara superspeciella krafsbutiker)
  Qstar kontantkort: ger 7 öre rabatt per liter på det redan lägsta bränslepriset på stolpen. Motsvarar med dagens bränslepris ca 0,45%, men till skillnad mot att använda Komplett Mastercard får man rabatten på hela tankpåfyllnaden.
  Komplett Mastercard: ger inget på köp upp till 149kr och sen 1 poäng (kr) per upprundning till 200 (ex 3 av mina senaste köp 270kr = 1, 1170 = 6, 160 = 1)

  Gravatar för användaren
  PeO
 25. Vill nämna mitt favoritkreditkort, Ullaredskortet, från Resursbank. Ingen årsavgift och 1% obegränsad bonus i form av presentkort på Gekås. Kanon för den som brukar shoppa där😊

  Gravatar för användaren
  Camilla

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök