Best of RikaTillsammans-forumet

Introduktion, tips pÄ diskussioner och en hel del skratt

Utmaningen som vĂ„r podd, blogg och youtube-kanal har gemensamt Ă€r att det Ă€r en envĂ€gskommunikation. SĂ€rskilt om man som vi gillar ”tillsammans”. DĂ€rför Ă€r vi sĂ„ glada att RikaTillsammans-forumet har blivit populĂ€rt. Forumet har blivit ett stĂ€lle att stĂ€lla frĂ„gor, fĂ„ svar, hjĂ€lpa andra, fĂ„ konkreta tips och inte minst trĂ€ffa likasinnade. Det Ă€r dĂ€r vi pĂ„ riktigt kan bli rika tillsammans.

Dagens avsnitt handlar dÀrför om guldkornen frÄn forumet. Guldkorn i form av diskussionstrÄdar vÀrda att lÀsa för allmÀnbildningens skull, men framförallt dÄ trÄdarna innehÄller konkreta tips. Senast igÄr skrev en forummedlem hur hon hade nyttjat tips i ett husköp och kunnat skippa budgivningen, vi har lÀsare som bytt fonder, köpt bil, sparat och tjÀnat pengar.

Även om det sannolikt varit tydligt för alla andra Ă€n för en sjĂ€lv, sĂ„ Ă€r RikaTillsammans idag vĂ€ldigt mĂ„nga olika saker. För nĂ„gon Ă€r det en blogg, för nĂ„gon annan en podd, för en tredje en Youtube-kanal, för en fjĂ€rde Patreon och för nĂ„gra ett forum. Det som glĂ€djer mig Ă€r att det numer Ă€r nĂ„got som Ă€r större Ă€n mig och Caroline.

Extra tydligt upplever jag att det Ă€r i RikaTillsammans-forumet. Det Ă€r nĂ„got som vi startade i november 2020 och Ă€r idag pĂ„ riktigt ett stĂ€lle att hĂ€nga pĂ„ om man gillar privatekonomi. Det Ă€r tack vare forumet och all den samlade kompetensen som vi har kunnat höja kvaliteten pĂ„ de senaste ”allt du behöver veta”-avsnitten om pension, sparande till barn, sĂ„ sparar du 2022 etc.

NÄgot som ocksÄ Àr vÀldigt roligt Àr att mÄnga experter bidrar med sina tankar i forumet. Jag pÄstÄr att vi har den bÀsta diskussionen i Sverige om t.ex. vilken exponering man bör ha mot Sverige i en bred portfölj (s.k. Home-Bias), en jÀttebra diskussion om hur man kan tÀnka och jÀmföra pension för företagare i form av tjÀnstepension vs direktpension vs sparande i bolaget och sÄ vidare. Det Àr ett stÀlle dÀr man kan diskutera nyanser pÄ nördiga Àmnen OCH samtidigt som nybörjare fÄ hjÀlp att tÀnka kring fonder eller budgivning.

MĂ„let med forumet Ă€r att det verkligen ska vara ett stĂ€lle dĂ€r du kan fĂ„ konkreta tips, inspiration, hĂ€nga med likasinnade, skratta och mycket mer. Att det pĂ„ riktigt Ă€r ett stĂ€lle som bidrar till att göra ditt liv rikare. SĂ„ till dig som hĂ€nger dĂ€r redan – tack för att du gör forumet till det som det Ă€r och till dig som Ă€r ny, varmt vĂ€lkommen!

HĂ€lsningar,
Jan, Caroline och Caspian

Följ diskussionen i RikaTillsammans-forumet

I RikaTillsammans-forumet finns det en specifik trÄd dÀr vi diskuterar det hÀr avsnittet. DÀr kan du lÀsa andras kommentarer och funderingar till avsnittet samt naturligtvis dela med dig av dina egna.

I forumet kan du Ă€ven stĂ€lla en frĂ„ga, fĂ„ svar, hjĂ€lpa andra och trĂ€ffa likasinnade. VĂ€lkommen. 🙂

Lyssna pÄ artikeln som ett poddavsnitt

Precis som vanligt sÄ kan du lyssna pÄ hela den hÀr artikeln som ett poddavsnitt via din poddspelare. Avsnittet finns dÀr poddar finns t.ex. iTunes, Acast, Spotify eller SoundCloud. Du kan Àven titta pÄ den tillhörande videon via Youtube.

Diskussioner i forumet som nÀmns i avsnittet

NÄgra allmÀnna lÀnkar som vi rekommenderar börja med

Diskussioner som vi tar upp i avsnittet. Först de lite roliga trÄdarna som Àr off-topic:

Ytterligare trÄdar:

NÄgra av de mer nördiga trÄdarna:

Samt nÄgra ytterligare trÄdar:

Ett avslutande tips, anvÀnd gÀrna Discourse-appen för forumet:

Transkribering / Sammanfattning

[kommer inom kort]

FrÄga, fÄ svar, hjÀlpa andra, diskutera och trÀffa likasinnade i vÄrt forum. Besök