Better Globe betalar ut avkastning om 15 % för 2013
Sök:

Better Globe betalar ut avkastning om 15 % för 2013

Avkastning för träd köpta 2006-2009 utbetalad enligt plan
Better Globe betalar ut avkastning om 15 % för 2013

I helgen betalade Better Globe ut den årliga avkastning för träd köpta 2006, 2007, 2008 och nu även 2009. Eftersom jag var skeptisk till Better Globe initialt köpte jag inte en större mängd träd förrän 2009 efter min resa till Afrika. Avkastningen blev trots allt i år väsentlig på 2 201.55 €. Det betyder att Better Globe kan lägga till en ny punkt i sitt track-record – avkastning utbetald enligt plan även 2013.

Jag har skrivit jättemycket om Better Globe här på bloggen – hur man kan göra gott och tjäna pengar. Vill du ha en introduktion är mitt tips att börja läsa på min samlingssida om Better Globe.

Ovan ser du ett utdrag från mitt Better Globe konto dit utbetalningen först sker. Fram till midnatt idag 15:e december kan man välja att återinvestera i nya träd till ett rabatterat pris om 16 € per träd istället för vanliga 17 € per träd. Jag kommer dock inte utnyttja det erbjudandet utan välja föra över pengarna till mitt vanliga bankkonto. Jag kommer att köpa ytterligare ett par hundra träd senare i månaden. Avkastningen beskattas sedan som vanligt i inkomstslaget inkomst av kapital, det vill säga 30 %.

Under hösten har jag tyvärr haft många samtal med personer som tvivlar på Better Globe och verksamheten. Det gör mig lite ledsen ibland eftersom jag själv tycker att Better Globe gör så mycket gott och att det lätt bortses från fakta, eller att allt fokus hamnar på en detalj. Fakta är ju att Better Globe gör gott redan idag. Människor har fått jobb i områden där det aldrig har funnits några arbetstillfällen. Människor där nere har fått lön för sitt jobb. Better Globe har renoverat 4 skolor och byggt en från grunden. Fakta är att vi har planterat träd på plantagerna.

Fakta är att Better Globe har finansierat en mikrolånbank tillsammans med den ansedda organisationen K-Rep. Fakta är att den här mikrolån banken har lånat ut över 100.000 kr i mikrolån till bönder och utbildat dem i hur man driver småskaliga jordbruk i deras närmiljö. Fakta är att Better Globe har satt upp vattenscisterner, borrat efter vatten och på flera andra sätt bidragit med att lösa vattenproblematik.

Det gör att jag med integritet kan påstå att jag tycker att alla borde köpa donationspaketen som Better Globe säljer. Ett donationspaket kostar 53 €, det ger dig 2 st träd som berättigar till avkastning (totalt 416 € under 20 år), det ger 2 st träd till lokala organisationer, det bidrar med pengar till skolrenovering och skolbyggnation, det ger pengar till mikrolånverksamheten och det bidrar med 500 liter vatten eller motsvarande värde.

Pengarna gör skillnad således redan idag. Du kan vara trygg med att pengarna gör gott – om man sedan vill investera och köpa fler träd utöver det så kan man göra det, men precis som alla investeringar så är det förknippat med risker. Men fakta är att för alla oss som har köpt träd och donationspaket sedan 2006 har Better Globe betalat ut avkastning helt enligt plan. Det gör också att jag själv både direkt och indirekt köper ett par hundra träd per år. Det ger mig också en god avkastning som bara ökar från år till år.

Så idag är jag glad för att det har lagts till ett nytt faktum och det är att betalning av avkastning för träd från 2006-2009 har betalats ut helt enligt plan i år också. :-)

Om du vill veta mer om Better Globe, läs gärna mina artiklar på hemsidan, eller kontakta mig för så sätter vi upp ett telefon eller Skypemöte. :-)

 

Relaterade etiketter och ämnen

avkastning, tips

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan,
  Stor elogé och stort tack vill jag först och främst säga till dig för alla dem råd som du ger på bloggen.
  Kan ärligt talat säga att du har varit min finansiella mentor under en tid nu och jag är ständigt ivrig på att lära mig mer om hur jag skall kunna forma och bygga min portfölj till att bli hållbar och som låter pengarna jobba åt mig.
  Efter att jag sett med fasa människor omkring mig, aldrig tänka och agera långsiktigt gällande sin ekonomi och vart de har för målsättningar i framtiden med den. Har du därför inspirerat mig att, genom det du lär ut här så har jag blivit säkrare själv på vad jag kan lyfta fram och erbjuda förslag på bättre ekonomiska lösningar till dem. Med god effekt!
  Ditt samarbete och råd att investera i Better Globe projekten har också fått mig att investera i detta och jag rekommenderar det varmt till alla som jag känner att investera i detta. Hoppas du kan hitta fler projekt som du kan och vill dela med dig av i framtiden i bloggen.
  Så med andra ord….stort tack för att du har fått upp mina ögon för ett bättre ekonomi.
  Med vänliga hälsningar,
  Sabina

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sabina
 2. Vit pil

  Hej…

  Är sugen på att börja köpa träd för att stödja en pensionen men jag är osäker pga hur man ska bära sig åt med beskattningen.
  Sköts detta automatiskt eller får man krångla med detta själv?

  Mvh Fredrik

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
  1. Vit pil

   Ja, tyvärr. Det beskattas som inkomst av kapital till Skatteverket på deklarationen.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.