Better Globe och resa till Uganda och Kenya...

Better Globe och resa till Uganda och Kenya…

Förra helgen var i Stockholm för att lyssna på människorna bakom den norska välgörenhetsorganisationen Better Globe som vi har skrivit om här. Vi fick träffa Rino och Julie Solberg, grundarna till Better Globe och Child Africa, vd Einar Formo, samt andra engagerade människor som gör skillnad.

Jag tycker personligen att det här med Better Globe verkligen är en lysande idé på konceptet win-win-win. Genom att plantera träd ger man den allra fattigaste lokalbefolkningen arbete, möjlighet till mikrolån och barnen får möjlighet till skolgång. Den andra win kommer från att man förbättrar miljön genom att binda koldioxid från luften och minska ökenspridningen. Den sista win kommer från att vi som engagerar oss faktiskt får tillbaka alla våra pengar i form av avkastning från träden.

Man kan se det som att man lånar ut sina pengar under 20 år mot en årsränta på 15% (från år 5). Dessutom får du 10 gånger pengarna när trädet avverkas år 20. Räknar man på det så garanterar Better Globe dig att för varje träd du köper, för €13, får du minst €140 tillbaka – detta under förutsättning att ingen värdeförändring på träd sker under de kommande 20 åren.

Vi kom för första gången i kontakt med denna organisationen i höstas men vi har valt att inte skriva om det förrän nu eftersom vi har velat kolla upp så att allting är schysst och det verkar det vara. Som ett sista steg i vår kvalitetssäkring kommer några av oss även att åka ner till Kenya och Uganda, där Better Globe har sina plantager, för att se allting med egna ögon.

Min inbjudan är att om inte annat så registrera dig för ett träd – det kostar totalt cirka 120 SEK (€13) och det gör verkligen all skillnad för dem där nere. Klicka här för att registrera dig för ett träd » (Naturligtvis har du 14 dagars ångerrätt).

Att investera i vår jord och dessutom i träd, en sinande resurs, ÄR verkligen en god investering hur man än väljer att se på det! :)

Läs mer om Better Globe:

PS. När du registrerar dig som investor eller medlem ska man ange ett så kallat referensnummer, AID. Vi vill ju naturligtvis att du använder vårt nummer 7908 om du vill bygga en långsiktig relation och samarbete med oss. DS.

Relaterade etiketter och ämnen

välgörenhet

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

  1. Vit pil

    Hur sätter man upp en stiftelse som samarbetar med BetterGlobe? Kan säkert hjälpa till och distribuera lite pengar till behövande;).

    Gravatar ikon för användaren
    Mathias