Better Globe, Rino Solberg, Wangari Maathai och Green Planet
Sök:

Better Globe, Rino Solberg, Wangari Maathai och Green Planet

Rino Solbergs eget svar på historien med Green Planet

Den här artikeln publicerades 2008-04-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

När man googlar Better Globe och Rino Solberg så kommer man förr eller senare fram till några artiklar hos bland annat norska tidningar. Innan jag började köpa träd från Better Globe mejlade jag Rino Solberg och bad honom förklara historien bakom Green Planet, historien med Wangari Maathai och hur det hänger ihop med Better Globe.

Det här är en flera år gammal artikel. Jag rekommenderar att även läsa här

Ovan finns en video som jag spelade in med Rino om just den här frågan. Nedan följer utdrag ur detta mejl:

Historien med GreenPlanet er ikke enkel å forklare og den har mange elementer, men la meg ta kortversjonen for deg:

Jeg kom inn i GreenPlanet som styreformann sent på året 2004 etter at GreenPlanet hadde eksistert i ca 3 år i Norge og England.

Grunnen var at han som drev GreenPlanet i Norge, Helge Normann, kjente til mine business erfaringer fra Africa og ville ha meg med av den grunn.

GreenPlanet hadde da allerede begynt på sin ”nedtur” og min oppgave som styreformann ble hovedsakelig å rydde opp i gamle feiltagelser.

I 2005 satte jeg i gang med arbeidet med treplanting i Kenya, riktignok under GreenPlanet Forestry’s navn, men det var jeg som finansierte oppstarten og jeg eide selskapet, IKKE GreenPlanet i Norge.

Under dette arbeidet ble jeg kjent med Wangari Maathai, som fikk Nobel fredspris i 2004 for treplanting. Hun arrangerte en pressekonferanse med oss i Kenya, hvor hun lanserte vår treplantingsplaner i Kenya på TV og i avisene der. Vi hadde god kontakt på dette tidspunkt.

Senere hadde min ”partner” Helge Normann i GreenPlanet en ide om at en bok som han sa han hadde rettigheter til ”People First” (han mistet disse rettigheter senere) var noe Wangari Maathai kunne tjene penger på, da forfatteren hadde mye av de samme tankene som henne. Ideen var at dersom hun promoterte boken vill hun kunne motta US$ 1 per solgte bok, fra de markedene som ”GreenPlanet hadde rettigheter på”.

Siden jeg kjente henne skulle jeg ta et møte med henne og forelegge henne denne ideen om muligheten for en god del penger til hennes Green Belt Movement som plantet trær. Boken ”People First” regnet med å selge mange millioner kopier verden over, noe den også ser ut til å ha gjort. Det skulle også lager en helaftens spillefilm i Holywood av boken, noe jeg selv så kontrakten om.

Jeg hadde dette møtet, sammen med mine folk i Kenya og hun sa til meg ”Rino, we are definitely on the same wavelength, I will be happy to work with you”. Hun skrev til og med sitt navn på siden med hennes uttalelse om boken hun skulle promotere. Avtalen jeg hadde med henne på dette tidspunktet var at vi skulle underskrive det vi var blitt enige om neste gang jeg kom til Kenya.

Jeg fortalte selvfølgelig om dette til min partner Helge Normann når jeg kom hjem og han skrev en e-mail til medlemmene i GreenPlanet om hva vi var blitt enige om. Imidlertid ble dette skrevet i en form som kunne bli misforstått dit hen at Wangari Maathai støttet GreenPlanet International MLM business generelt, noe som aldri var diskutert med henne og heller ikke var min tanke.

En norsk journalist fikk se denne emailen og ringte til Wangari Maathai for å verifisere dette ”samarbeide” mellom henne og GreenPlanet International.

Hva denne journalisten fortalte henne om MLM vet jeg ikke men hun lykkes med å ”skremme” Wangari Maathai meget og hun sa som riktig var at hun ikke hadde skrevet under noen avtale med GreenPlanet ennå. Jeg fikk deretter et brev fra henne hvor hun ber om at vi fryser alle ”avtaler” inntil videre. Dette ble deretter dessverre slått opp i avisen i Norge med en heading ”GreenPlanet misbrukt fredsprisvinner”.

Siden det var min partner som hadde skrevet emailen til medlemmene var det dessverre ikke noe jeg kunne gjøre for å hindre dette, da jeg ikke var klar over at dette kunne misforstås så negativt.

Det bør allikevel tillegges at jeg personlig tok kontakt med det norske ”Lotteritilsynet” og hadde et langt møte med dem for å fjerne et stempel om ”pyramideselskap” som GreenPlanet hadde fått tidligere. Etter mitt møte med dem ble GreenPlanet endelig FRIKJENT for en slik anklage.

Etter et par andre negative interne samarbeidssaker gjorde at jeg trakk meg fra GreenPlanet sommeren 2006 og startet Better Globe.

Better Globe har siden starten ikke gjort noen feil, har alt under kontroll og oppnådd utrolige resultater på under 2 år.

Ingen har noe negativt å si om Better Globe og jeg regner heller ikke med at noen kan finne noe negativt å si i fremtiden.

Jeg vet ikke om dette forklarer saken du ønsker, men det forklarer i alle fall kortversjonen av mitt engasjement med GreenPlanet International.

Ytterligare ett kompletterande svar från Rino

Här kommer även Rinos svar på liknande fråga om Green planet:

For det første så startet ikke JEG GreenPlanet, det var startet og EIET 100% av Helge Normann, jeg var bare med i ca ett år som styreformann og på den tiden greide jeg å rydde kraftig og ”rette opp alle feil” som Helge hadde gjort før min tid i GreenPlanet. Gjennom mitt arbeid med å engasjerer enn advokat i USA fikk jeg også tilbake det meste av de USD 190,000, som var holdt tilbake i et selskap som het Paysystem i USA, og som tilhørte GreenPlanet medlemmer. Disse pengene ble betalt til medlemmene i 2007 så ingen tapte penger på GreenPlanet under min deltagelse og dette har jeg selvfølgelig bevis på.

I tillegg så gikk IKKE GreenPlanet konkurs i 2006 som du sier, det var bare det at jeg trakk meg ut fordi jeg ikke ønsket å arbeide med Helge Normann av mange årsaker og selskapet eksisterer så vidt jeg vet ennå.

Samtlige av de som hadde kjøpt trær i GreenPlanet eier FREMDELES disse trærne i Better Globe, da jeg påtok meg å videreføre dem fordi jeg var styreformann i GreenPlanet i ca ett år og følte derfor et ansvar for at ingen skulle tape noe på ting jeg var med på. Dette var totalt 22,232 trær som medlemmene får utbetaling på hvert år i ytterligere 15 år fremover, så HVOR er da «tapet» du refererer til?

Har det aldri gått opp for deg at journalister svært ofte omgår sannheten for å kunne skrive en overskrift som selger avisen. Det hjelper derfor ikke å referere til eksisterende usanne artikler fra aviser for å «bekrefte» dine påstander, fordi dine påstander da bare vil være like usanne som de opprinnelige artiklene.

Når det gjelder Bistandsaktuelt så kan jeg fortelle deg at deres «kilder» er personer som beviselig og i full åpenhet måtte forlate organisasjonen på dagen pga tyberi og korrupsjon og som offisielt har uttalt at organisasjonen vår skal angre på at vi fjernet dem. Hva slags «sannheter» får man av slike personer tror du?
Vi har i tillegg hittil tilbakevist ALLE deres påstander med SKRIFTLIG BEVIS men dette blir gjemt bort slik at ingen ser det i avisen, eller ikke nevnt i det hele tatt. Hva kommer det av at ALLE kommunale og statlige instanser i Uganda og Kenya, som KJENNER vår organisasjon lovpriser det arbeidet vi gjør, mens Bistandsaktuelt som ikke har noen FAKTA, men satser på korrupte tidligere ansatt som kilder for å skaffe sensasjonsoverskrifter, mener vi gjør en dårlig jobb?

Du refererer aldri til noe av alt det jeg personlig har OPPNÅDD i livet mitt som f.eks. at jeg fant opp en slipemaskin for ventiler og fikk patent i 12 land og hadde selskapet i Norge, USA, Tyskland og Japan og hadde agenter i 20 og som jeg drev i 13 år med bl.a. Vattenfalls alle atomkraftverk og alle raffinaderier i Sverige som kunder, samt ca 70-80% av alle atomkraftverk i verden i tillegg. Du nevner heller ikke at jeg har vært pioner i Uganda og trenet over 100 av de største bedriftene i Uganda til å bli sertifisert til den internasjonale kvalitetsstandarden ISO 9000 eller at jeg har skrevet 10 bøker og holdt over 1000 kurs og foredrag for de fleste av Norges største bedrifter gjennom 40 år.

Det er selvfølgelig lettere å kritisere andre som forsøker å gjøre en forskjell enn å sette i gang eget prosjekt for Janteloven er jo sterk både i Norge og Sverige, men metoden din er IKKE verken rettferdig eller riktig og slike uttalelser burde du holde deg for god til, hvis du i det hele tatt mener noe med det du skriver. Du ber andre holde seg til sannheten men gjør det IKKE selv, du bare viderefører usannheter og «gossip». Å referere til journalister ved navn gjør disse sakene ikke til sannheter uansett.

Relaterade artiklar

Jag rekommenderar även att läsa följande artiklar:


Den här artikeln publicerades 2008-04-21 klockan 15:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Reklam - Better Globe.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.