Boken om sparande med och till barn släpps den 18 januari

Gör ditt barn rikt - från veckopeng till förmögenhet

Boken om sparande med och till barn släpps den 18 januari

Nu börjar det närma sig (och bli än mer verkligt)! Release datum för boken är satt till den 18 januari och då kommer den att gå beställa via nätet och finnas i välsorterade bokhandlar.

En gammal sanning inom projektledning som uppenbarligen även gäller för bokskrivande är att de första 90 % av ett projekt tar 90 % av tiden. Inget konstigt. Däremot missar man – och jag – att de sista 10 % av projektet också tar 90 % av tiden. Ridå.

Jag har precis i detta nu skickat de sista två delkapitlen till redaktören som ska sätta ihop en korrektur som ska gå ut till en extern korrekturläsare. Nästa steg är att vi själva ska läsa genom den, komma med de sista ändringarna och därefter är det tryck och distribution. Jag måste säga att personligen så känns det här jättekonstigt eftersom jag är van från bloggen där man kan ändra i efterhand om det inte blev helt rätt. Svårt att ändra i tryckt textsida…

Priset har också blivit satt nu och det kommer att landa på ca 180 kr, vilket jag tycker är jättebra (affärerna sätter sina egna priser). Sedan kan jag säga att jämfört med hur mycket tid vi har lagt på boken och den potentiella upplagan så är bokskrivande definitivt inget man blir rik på. Men det spelar faktiskt ingen som helst roll. Det här har varit en av de topp 5 sakerna på min bucket-lista (”att göra innan man dör”-lista).

Titeln på boken blir:

Gör ditt barn rikt – från veckopeng till förmögenhet

Beskrivningen av boken är nu också satt till:

Lär dina barn ekonomins språk

En lättillgänglig handbok för föräldrar som vill ge sina barn en god ekonomisk start i livet. Här finns konkreta råd och tips för att se till att barnens konton är fyllda den dag de fyller 18.

Genom att tillämpa moderna ekonomiska teorier om till exempel långsiktigt sparande, avgifters betydelse och sammansättning av portföljer, beskriver författarna hur man bygger upp ett sparande som är bättre än de allra flesta alternativ. Rätt tillämpade kommer dessa utan tvekan att kunna göra barnen till miljonärer på sikt.

Men författarna lägger också stor vikt vid att föräldrar måste föra ett samtal med sina barn om pengar och ekonomi. För att bara ge barnen en stor summa pengar utan att också förse dem med kunskap och ett gott ekonomiskt tänkande kan lika gärna stjälpa som hjälpa dem. Därför fokuserar boken även på hur man kan göra ekonomi till något roligt och hur barnen själva kan bygga ett ekonomiskt självförtroende inför den dagen då de ska stå på egna ben.

Framsidan har du överst i artikeln. Hoppas att du gillar den. Den första feedbacken jag fick är att vi ser ut som ett gay-par… :-D

Jag kommer att återkomma med lite mer info om var man kan beställa boken i samband med release och jag ska försöka ordna med ett erbjudande till dig som är bloggläsare. Återkommer lite senare. Tills dess, tack för ditt tålamod med mig!

Jan

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök