Pay it forward – Gör ditt barn rikt

Kommer skicka ut ett par gratis exemplar av boken mot att man läser den, kommenterar och ger den vidare...

Min största drivkraft är att jag vill hjälpa till och ge till andra. Området där jag inser att jag har mest påverkan är inom privatekonomi och därför tänkte jag pröva en idé jag blev inspirerad av.

2016 skrev jag boken ”Gör ditt barn rikt” tillsammans med min vän och kollega Charlie Söderberg. Min upplevelse är att boken har blivit väldigt väl mottagen och fått i princip bara positiva recensioner.

Ok, förutom av Ann-Charlotte Ahlstadt i Aftonbladet, men det var ju knappt en recension av boken utan något brandtal mot kapitalismen.

I recensionen skriver Ann-Charlotte att det för mig handlar om pengarna. Det är gör det faktiskt inte, syftet med boken är faktiskt att hjälpa fler barn (och vuxna) till att göra lite klokare saker i sin ekonomi. De 7 kr som jag tjänar per bok efter skatt kan jag faktiskt vara utan. (Man blir inte rik på böcker i Sverige kan jag säga). :-)

För ett par dagar sedan kom jag att tänka på konceptet ”Pay it forward” som går ut på att återgälda en god gärning till någon annan än den som utför den. Eftersom mitt mål är att hjälpa så många som möjligt och att jag vill att så många som möjligt ska läsa boken och applicera det som de gillar, tänkte jag göra ett litet test.

Jag kommer under de kommande månaderna skicka ut ett par böcker gratis till personer som kanske inte hade köpt boken och det enda motkravet är att jag kommer att be om är att:

  • Faktiskt läsa boken
  • Kommentera vad du tog med dig från den
  • Ge den vidare till någon som också tackar jag till ovan
  • (läs mitt tillägg nederst i artikeln från 170605)

Rent praktiskt tänker jag att det går till som så att man mejlar mig på jan AT rikatillsammans.se med en adress och att man lovar göra de tre punkterna ovan.

Jag kan inte lova att alla kan få en bok eftersom det faktiskt är en kostnad för mig. Även om jag har skrivit boken så får jag köpa den av förlaget för över 100 kr och frakten kostar mig 45 kr (fattar inte hur Adlibris kan ha det gratis, sjuk volymrabatt de måste ha förhandlat till sig). Därför kommer jag försöka välja och ha en ”väntelista”.

Tillägg 170605: Efter att ha fått en överväldigande respons så behöver jag prioritera. Jag önskar därför att du skriver en motivering till varför du tycker att du ska ha boken. Så kan jag prioritera på något annat än inkommen tid. Min tanke är också mer att försöka hjälpa dem som kanske inte hade kunnat köpa boken än att ge den till dig som redan månadssparar 5 000 kr i månaden. Då tycker jag att det är rimligt att du köper boken själv (annonslänk). Hoppas det är okej!

Jag hoppas att du också tycker att det här är en spännande idé!

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök