Börsen är till för att föra över pengar från de aktiva till de passiva...
Sök:

Börsen är till för att föra över pengar från de aktiva till de passiva…

Ett av Warren Buffets citat är att pengar förs på börsen alltid över från dem som är aktiva till dem som är passiva. För mig är följande artikel ytterligare ett bevis på det faktumet SAMT att de som alltid tjänar pengar oavsett hur börsen går är mäklarna.

Artikel i Privata Affärer…

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Har faktiskt kollat lite på Bridge. Inget beslut för Bridge ännu. Jag har själv utskick från Leox i Helsingborg. Sen har jag ett utskick från en annan tjänst (får ursäkta, men jag kommer inte på namnet rakt av nu).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise
 2. Vit pil

  Jag kan inte göra annat än fullständigt hålla med. Ibland brukar jag till och med kalla börsen för ”begagnat-marknad”. Min inbjudan till dig är att kolla upp Brdige-konceptet och se vad du själv tycker om det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 3. Vit pil

  Ja, i en trading omgivning tjänar mäklarna mest. Daytraders betalar.

  Själv är jag mer som Warren faktiskt. Jag är mer för de fundamentala siffrorna. Det ger stabil investering. Många förbiser detta i sin giriga tendens att vinna miljonen på sekunden.

  Är man smart så hittar man smarta investeringar som både ökar i värde samt ger kassaflöde varje månad. Vad gör det en person att vara värd 1 miljard och ha kassaflöde som en uteliggare? Han kommer snart inte vara rik längre. Så kassaflöde ska alltid vara fokuset och bolag som inte kan betala månatligt kassaflöde är redan på väg till stupets kant. Enkelt att få reda på hur det står till på det sättet.

  Därför skulle jag personligen hellre köpa en konvertibel eller obligation med ständigt kassaflöde (helst månatligen) än en aktie. Man kan inte ljuga med ett lån. Du kan försöka hålla det flytande ett bra tag med goda lånekällor och korkade equity investerare. Men till sist brakar det.

  Dessutom, om man kan sin kreditor hierarki skala, så vet man att långivare alltid får del av konkursboet före aktieägarna. Aktieägare är alltid sist i kön.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.