Bristen på discipling och lista på saker som tar mig mest framåt varje dag...
Sök:

Bristen på discipling och lista på saker som tar mig mest framåt varje dag…

Jag brukar vara den som alltid säger – ”det går inte att skapa både omständigheter och resultat samtidigt, så välj!”…

På sistone har det varit mycket omständigheter för mig och jag har fortfarande delvis jättesvårt att göra det jag borde göra. Därav har många aktiviteter, såsom även att skriva här på bloggen legat nere. Istället för nu beklaga mig så ska jag verkligen försöka lyssna på mig själv – ”Vad är nu möjligt?” och besvara den fråga och låta det som varit vara…

De närmsta 21 dagarna kommer dessa saker göra mest skillnad för mig.

 1. Gå upp vid 0630 oavsett omständighet…
 2. Planera varje morgondag kvällen innan
 3. Läsa en bok minst 30 minuter om dagen
 4. Skriva ner vad som varit bra under dagen

Nu ska det gå!

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Tänk på vad som är ”omöjligt”. Det inspirerar mer och får en att verkligen göra saker och ting. Det som går att uppnå är oftast så trist att man inte ens drar sig för att göra det.

  Ta sopor exempelvis. Det är simpelt att ta ut skiten, men hur inspirerande är det? Skulle man istället få en kyss av en läcker kvinna varje gång man går ut och slänger soporna så tror jag uppgiften blivit en hel del mer inspirerande, tycker du inte;)? Man gör mer ifall man vet att vinsten i andra änden är något riktigt drivande. Tänk ”What’s in it for me?”.

  Folk fokuserar på att göra vad de ogillar, men har ingen morot som får de att göra det (därav hatar de att göra det de gör). Bortse från pengarna nu för pengar är inte alls inspirerande i sig. Det är vad pengarna kan köpa en som är inspirerande och vad som får en att göra det man ska göra.

  Exempelvis du nämnde ”Gå upp vid 0630 oavsett omständighet…”. Varför ska du göra det? Vad får din själ ut av att gå upp så tidigt? Var någonstans finns den inspirerande moroten? Att tvinga sig att göra saker är dömt till att misslyckas från början. Men inspirerande mål är dömt till att verkligen lyckas för att även om du är trött och uttråkad så finns den där ”våta drömmen” som hägrande mål hela tiden och får en att göra det där lilla extra.

  Så omdefiniera målen och sätt ut det hägrande målet också. Visionen.

  Jag rekommenderar starkt Timothy Ferriss bok ”4 hour work week”. Jag tror Tim är den smartaste herren jag mött på detta året faktiskt. Den med mest hjärna innanför pannbenet åtminstone. Han definierar allt till minsta detalj och det blir ju otroligt mycket enklare att lyckas då med. Sedan är han stark förespråkare för att använda den ”våta drömmen” till sin fördel. Han kallar det för ”dreamlining”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.