Charlie Söderberg: råd för att bli rik

Nedan följer Charlie Söderbergs 7 bästa tips för att bli rik och framgångsrik:

1. Hyr ut boende
Den enklaste formen av boendefinansiering är att hyra ut ett rum eller en del av sitt hem. En annan möjlighet är att flytta till en villa som kan byggas om till ett flerfamiljshus. Du bor i en av lägenheterna och hyr ut de andra.

2. Skapa en ny produkt
Granska vilka behov du själv och dina närstående har. Kontrollera om det inte finns en rad andra människor som har samma behov. Leta upp en enkel lösning på problemet och ta reda på hur du kan tjäna pengar på den.

3. Köp billigt – sälj dyrt
Här gäller det att använda fantasin; från att köpa läsk på Ica som du sedan säljer dyrt på stranden till att köpa lägenheter i dåligt skick för att rusta upp dem och sälja dyrt. Tillgång och efterfrågan är nyckelorden.

4. Starta en uthyrning
Att köpa in något för att sedan hyra ut det är ett smart sätt att skaffa sig passiva inkomster. Det kan vara allt från cyklar, släpvagnar, maskeradkostymer till golvslipar och mässmöbler. Eller någonting helt annat.

5. Handla med aktier
Den som har brist på kunskap inom området kan gå med i en investerarklubb. Ta reda på vad du får när du blir medlem och om det är värt pengarna. Att handla med aktier är alltid en risk, men kan på längre sikt ge passiva inkomster.

6. Låna dig rik
Självklart ska man vara försiktig med att låna pengar. Men säg ändå att du har ett obelånat hus. Om du då får ett lån med låg ränta kan det vara möjligt att finna en investering som ger en högre avkastning än räntan.

7. Slå mynt av ditt nätverk
Mot provision tar du på dig rollen som sälj- och marknadsavdelning av ett företags produkter och tjänster. Du säljer framför allt inom ditt eget kontaktnät. När dina kontakter blir återförsäljare får du provision på deras arbete.

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Den här listan känns helt rimlig för mig Kajsa. Jobbat i snitt 170+ timmar/månad de senaste 5 åren inom lågavlönade vården. Klurar på företags idéer, produkter, inkomster 2-16 timmar om dagen. Köpte ensam hus i somras som 27 åring med toplån avbetalt, ”bygger” nu om för att hyra ut en stor del av huset för att själv bo på en liten del. Om det dyker upp ett problem tittar jag mig själv i spegeln.

  Gravatar för användaren
  Johan
 2. Den här listan bygger ju på att man inte redan har ett heltidsarbete speciellt vad gäller punkt 2, 3 och 4. När ska jag som arbetar heltid och har barn ha tid att leka Uppfinnar-Jocke, pyssla med uthyrning, rusta upp lägenheter eller sälja läsk på stranden?? Dummaste listan jag någonsin sett då jag trodde det skulle vara lite matnyttiga råd som vi vanliga heltidsarbetande kan använda oss av. Sedan är det ju olika saker som händer i livet som påverkar privatekonomin, exv separationer då man får börja om med nytt boende/lån och allt som hör till.
  Mina bästa tips som ensamstående tonårsmamma med låg landstingslön är att cykla till jobbet, inte ha bil eller åka buss, alltid ha med sig matlåda i stället för dyra dagens-luncher. Jag kommer aldrig bli rik vad gäller pengar, men jag klarar mig och kommer aldrig någonsin hamna hos vare sig fogden eller inkasso.

  Gravatar för användaren
  Kajsa
  1. Bodde på norr i Stockholm på hotel. Snett över innergården låg en skola som hade följande text på väggen: Lat man fattig, Strävsam man rik. Konstigare än så är det inte. Den som jobbar mycket har möjlighet att tjäna mycket pengar. Den som inte vill arbeta kommer heller inte tjäna några ärliga pengar.

   Gravatar för användaren
   Jacky
 3. Jag föredrar nummer 6. Snabbare ifall man behärskar tekniken som krävs. Ja, teknik och teknik. Vad som krävs är ju två uppfyllda kriterier:

  1) Pålitlig investeringskälla.
  2) Kassaflöde från och med månad ett.

  I andra fall lånar man inte en slant.

  Gravatar för användaren
  Mathias

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök