Charlie Söderberg: råd för att bli rik
Sök:

Charlie Söderberg: råd för att bli rik

Den här artikeln publicerades 2007-11-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Nedan följer Charlie Söderbergs 7 bästa tips för att bli rik och framgångsrik:

1. Hyr ut boende
Den enklaste formen av boendefinansiering är att hyra ut ett rum eller en del av sitt hem. En annan möjlighet är att flytta till en villa som kan byggas om till ett flerfamiljshus. Du bor i en av lägenheterna och hyr ut de andra.

2. Skapa en ny produkt
Granska vilka behov du själv och dina närstående har. Kontrollera om det inte finns en rad andra människor som har samma behov. Leta upp en enkel lösning på problemet och ta reda på hur du kan tjäna pengar på den.

3. Köp billigt – sälj dyrt
Här gäller det att använda fantasin; från att köpa läsk på Ica som du sedan säljer dyrt på stranden till att köpa lägenheter i dåligt skick för att rusta upp dem och sälja dyrt. Tillgång och efterfrågan är nyckelorden.

4. Starta en uthyrning
Att köpa in något för att sedan hyra ut det är ett smart sätt att skaffa sig passiva inkomster. Det kan vara allt från cyklar, släpvagnar, maskeradkostymer till golvslipar och mässmöbler. Eller någonting helt annat.

5. Handla med aktier
Den som har brist på kunskap inom området kan gå med i en investerarklubb. Ta reda på vad du får när du blir medlem och om det är värt pengarna. Att handla med aktier är alltid en risk, men kan på längre sikt ge passiva inkomster.

6. Låna dig rik
Självklart ska man vara försiktig med att låna pengar. Men säg ändå att du har ett obelånat hus. Om du då får ett lån med låg ränta kan det vara möjligt att finna en investering som ger en högre avkastning än räntan.

7. Slå mynt av ditt nätverk
Mot provision tar du på dig rollen som sälj- och marknadsavdelning av ett företags produkter och tjänster. Du säljer framför allt inom ditt eget kontaktnät. När dina kontakter blir återförsäljare får du provision på deras arbete.


Den här artikeln publicerades 2007-11-10 klockan 01:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Den här listan känns helt rimlig för mig Kajsa. Jobbat i snitt 170+ timmar/månad de senaste 5 åren inom lågavlönade vården. Klurar på företags idéer, produkter, inkomster 2-16 timmar om dagen. Köpte ensam hus i somras som 27 åring med toplån avbetalt, ”bygger” nu om för att hyra ut en stor del av huset för att själv bo på en liten del. Om det dyker upp ett problem tittar jag mig själv i spegeln.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Den här listan bygger ju på att man inte redan har ett heltidsarbete speciellt vad gäller punkt 2, 3 och 4. När ska jag som arbetar heltid och har barn ha tid att leka Uppfinnar-Jocke, pyssla med uthyrning, rusta upp lägenheter eller sälja läsk på stranden?? Dummaste listan jag någonsin sett då jag trodde det skulle vara lite matnyttiga råd som vi vanliga heltidsarbetande kan använda oss av. Sedan är det ju olika saker som händer i livet som påverkar privatekonomin, exv separationer då man får börja om med nytt boende/lån och allt som hör till.
  Mina bästa tips som ensamstående tonårsmamma med låg landstingslön är att cykla till jobbet, inte ha bil eller åka buss, alltid ha med sig matlåda i stället för dyra dagens-luncher. Jag kommer aldrig bli rik vad gäller pengar, men jag klarar mig och kommer aldrig någonsin hamna hos vare sig fogden eller inkasso.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kajsa
  1. Vit pil

   Bodde på norr i Stockholm på hotel. Snett över innergården låg en skola som hade följande text på väggen: Lat man fattig, Strävsam man rik. Konstigare än så är det inte. Den som jobbar mycket har möjlighet att tjäna mycket pengar. Den som inte vill arbeta kommer heller inte tjäna några ärliga pengar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jacky
 3. Vit pil

  Jag föredrar nummer 6. Snabbare ifall man behärskar tekniken som krävs. Ja, teknik och teknik. Vad som krävs är ju två uppfyllda kriterier:

  1) Pålitlig investeringskälla.
  2) Kassaflöde från och med månad ett.

  I andra fall lånar man inte en slant.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.