CNN Money: sätt att bli rik
Sök:

CNN Money: sätt att bli rik

Den här artikeln publicerades 2007-11-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

5 sätt att bli rik enligt CNN Money:

1. Se till att sparande sker automatiskt. Att låta en del av lönen gå direkt till spar- eller investeringskontot är bästa knepet för att stadigt få en tjockare plånbok. Med autogirering får du en regelbundehet som lönar sig. Ju tidigare du sätter i gång desto bättre – väntar du för länge måste det sparade beloppet varje månad bli betydligt högre för att du ska nå ditt mål.

2. Spara i aktier. Även om aktier kan vara en riskfylld investering är det den bästa sparformen över lång tid, med över 10 procent årlig avkastning i snitt sedan 1926. Att ha runt 70 procent av sparpengarna i aktier är en rimlig nivå, enligt CNN Money. Om du inte är aktieexpert kan en bred indexfond vara ett bra alternativ.

3. Maximera din lön. Det är givetvis enklare att förverkliga drömmen om miljonen om du tjänar bra. En bra investering i sin framtid är att skaffa sig en utbildning, det lönar sig över tid även om studieåren kan bli magra. Är du trött på skolbänken gäller det att få ut så mycket som möjligt av just din situation – se till att hålla koll på vad andra i din bransch tjänar och se till att ligga i topp där.

4. Dra nytta av skattereglerna. Kolla vilka sparformer som är skattemässigt gynnsamma för just dig. I Sverige kan man exempelvis slippa vinstskatt med en så kallad kapitalförsäkring.

5. Sluta inte spara. Att du upphör med sparandet betyder inte att inflationen gör det – med åren blir din miljon värd allt mindre och då kan det bli svårt att upprätthålla den livsstil du drömt om.


Den här artikeln publicerades 2007-11-14 klockan 01:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag ser bara ett problem här: Har du ingen lön så är det omöjligt att bli rik.

  Som Walt Disney en gång sa: ”If you can’t get a job, you start a company”. Håller med, vilka andra alternativ har man i en sådan situation? Går snabbare att skapa en miljon i sparade medel som entreprenör än som hårt arbetande man eller kvinna idag.

  Som Robert Kiyosaki en gång visade upp i en av sina böcker. Han visade upp hur hans fru skapade miljoner genom att hitta en hyresfastighet, hyrde ut den till någon hyresgäst och lånade någon miljon till köpet. En del pengar blev över och hamlade på hennes sparkonto. Alltså snabbare att vara entreprenör än att arbeta hårt för pengarna som anställd.

  Jag säger inte att folk inte ska arbeta, men gör lite sido affärer för skojs skull. Större sparkonto är väl aldrig fel?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.