CNN Money: sätt att bli rik

5 sätt att bli rik enligt CNN Money:

1. Se till att sparande sker automatiskt. Att låta en del av lönen gå direkt till spar- eller investeringskontot är bästa knepet för att stadigt få en tjockare plånbok. Med autogirering får du en regelbundehet som lönar sig. Ju tidigare du sätter i gång desto bättre – väntar du för länge måste det sparade beloppet varje månad bli betydligt högre för att du ska nå ditt mål.

2. Spara i aktier. Även om aktier kan vara en riskfylld investering är det den bästa sparformen över lång tid, med över 10 procent årlig avkastning i snitt sedan 1926. Att ha runt 70 procent av sparpengarna i aktier är en rimlig nivå, enligt CNN Money. Om du inte är aktieexpert kan en bred indexfond vara ett bra alternativ.

3. Maximera din lön. Det är givetvis enklare att förverkliga drömmen om miljonen om du tjänar bra. En bra investering i sin framtid är att skaffa sig en utbildning, det lönar sig över tid även om studieåren kan bli magra. Är du trött på skolbänken gäller det att få ut så mycket som möjligt av just din situation – se till att hålla koll på vad andra i din bransch tjänar och se till att ligga i topp där.

4. Dra nytta av skattereglerna. Kolla vilka sparformer som är skattemässigt gynnsamma för just dig. I Sverige kan man exempelvis slippa vinstskatt med en så kallad kapitalförsäkring.

5. Sluta inte spara. Att du upphör med sparandet betyder inte att inflationen gör det – med åren blir din miljon värd allt mindre och då kan det bli svårt att upprätthålla den livsstil du drömt om.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök