Lååång bussresa till Kabale, Uganda
Sök:

Lååång bussresa till Kabale, Uganda

Reseberättelse från Kenya och Uganda med Better Globe - Dag 06, 2008-06-09

Lååång bussresa till Kabale, Uganda

Denna dagen tillbringade vi största delen på bussen för en resa från Kampala (Ugandas huvudstad) ner till Kabale som ligger sydvästra delen av Uganda. Trots att sträckan inte var mer än kanske 40 mil kunde vi inte köra med en högre medelhastighet än cirka 40km/h på grund av den dåliga kvaliteten på vägarna.

Det här är en artikel som är flera år gammal.
Eftersom den inte uppdateras så kan den innehålla felaktiga uppgifter. Jag rekommenderar att läsa dessa artiklar som är uppdaterade och kvalitetssäkrade. Better Globe en introduktion, riskerna med Better Globe och om min policy om samarbeten och annonsering då jag idag har ett samarbete med företaget.

Trots att vi var på bussen i mer än 11 timmar ägde två händelser rum som jag inte lär glömma. Den första var att vi såg en tankbil som hade krockat med en ko. Vi trodde inte våra ögon när vi såg vad som skedde sedan – någon i lokalbefolkningen öppnade kranen till tankbilen så att dieseln rann ner i diket. Sedan samlades flera människor för att försöka få över dieseln i sina vattendunkar. Sedan åkte bussar som vår förbi i fullfart – jag vågar inte ens tänka tanken vad som hade kunnat hända om en gnista hade hoppat…

Först förstod vi inte hur något sådant kunde ske – men med tanke på att de tjänar mellan 300-800 SEK per månad, en dunk rymmer cirka 25 liter och dieselpriset är samma som här – 14 SEK så förstod vi. Lyckas de fylla en dunk med diesel så har de tjänat en månadslön. Det går inte att föreställa sig den fattigdom att de tar sådana risker för dessa pengar…

Den andra incidenten var mer komisk än den förra som bara är hemsk. Det var att kylaren i vår buss gick sönder vilket gjorde att vi fick stanna till längs vägen (trots att chaffören ville åka vidare). Det måste harvarit en oerhört rolig syn för förbipasserande – här satt 20 Mzungus (”vitingar”) utanför en buss in the middle of nowhere… :)


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.