Besök i ett väldigt fattigt hem
Sök:

Besök i ett väldigt fattigt hem

Reseberättelse från Kenya och Uganda med Better Globe - Dag 09, 2008-06-12

Besök i ett väldigt fattigt hem

Denna näst sista dag åkte vi tillbaka till Kampala, huvudstaden, varifrån vi skulle flyga tillbaka till Europa. Innan dess passade vi på att hälsa på den lilla flickan Promise och hennes familj. Det var tragisk historia som nu fått ett lyckligt slut.

Promise fick bli iväglämnad av sin mamma för att det inte fanns någon möjlighet att försörja henne. Hur Promise klamrade sig fast vid hennes kjol och inte ville lämna henne varje gång mamman kom på besök och grät hejdlöst.

Det här är en artikel som är flera år gammal.
Eftersom den inte uppdateras så kan den innehålla felaktiga uppgifter. Jag rekommenderar att läsa dessa artiklar som är uppdaterade och kvalitetssäkrade. Better Globe en introduktion, riskerna med Better Globe och om min policy om samarbeten och annonsering då jag idag har ett samarbete med företaget.

Tillslut fick denna historien ett lyckligt slut genom att Better Globes systerorganisation , Child Africa, som ordnade en sponsor som gjorde att Promise fick komma tillbaka till familjen. Jan-Tore, sponsorn, hjälpte även familjen att bygga dem ett eget hus vilket gjorde att hela familjen nu är på grön kvist med en egen landbit. Ett lyckligt slut som verkligen visar att vi här i västvärlden med små medel kan göra all skillnad i världen för andra människor som inte är lika lyckligt lottade.

Dagen innan besökte vi ett annat fattig hem med en äldre kvinna som aldrig druckit rent vatten i hela sitt liv.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.