Danske Bank ger 5.25% i ränta... men bara upp till 100 miljoner... :P
Sök:

Danske Bank ger 5.25% i ränta… men bara upp till 100 miljoner… :P

Den här artikeln publicerades 2008-05-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Efter mycket diskussion på forumet kring olika räntesatser på konto i olika banker hittade jag Danske Bank som idagsläget ger 5.25% på sitt SparkontoXL. Följande krav behöver dock vara uppfyllda:

Öppna ett Sparkonto XL senast den 15 juni och sätt in minst 50 000 kr*, så får du bonusränta under ett år med 0,6 procent på vår ordinarie ränta – det ger totalt 5,25 % på ditt sparande. På summor över 50 000 kr får du vår redan förmånliga ordinarie ränta 4,65 %. Du kan när som helst sätta in eller ta ut dina pengar. Dock får du ingen ränta den månad du gör ett uttag.

Sparkonto XL är ett internetkonto, vilket innebär att du hanterar det via Hembanken, vår bank på internet. För att få tillgång till Hembanken får du som inte redan har ett Privatkonto ett Privatkonto Aktiv – vi bjuder dig på avgiften under första året.

Därefter betalar du som öppnar Sparkonto XL endast 480 kr per år. Privatkonto Aktiv ger dig en rad fördelar, såsom Hembanken, ett Guldkort och Stoppservice.

*Högsta insättningsbelopp är 100 miljoner kr.

Stjärnan vid 50.000 SEK står för att man max får sätta in 100 miljoner. Kul kan tyckas men det är alldeles väsentligt för att detta ger förutsättning till en perfekt arbitrageaffär – har du möjlighet att låna för under 5% i ränta – vilket måna huslån ligger i idag t.ex. så kan man ju tjäna riskfria pengar om. 100 miljoner är mycket för privatperson men för en institutionell placerare eller större företag är det inga pengar.

Det man dock får kolla nu är om det är värt besväret att flytta pengar och mecka, en annan sak som är intressant att reflektera över- VARFÖR lägger det ett sådant erbjudande. Enligt mina vänner i finansbranschen är det första tecknet på kris, dvs när en bank inte har tillräckligt med egna pengar och behöver låna av sina sparare… (stämmer t.ex. med kaupthing)…

Läs mer:

https://www.danskebank.se/SparkontoXL


Den här artikeln publicerades 2008-05-14 klockan 00:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Tips för din privatekonomi.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jh, tack för förtydligandet! :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Du har nog inte läst hela erbjudandet. Du får 5.25% ränta på de första 50.000kr som du har på kontot, resterande får du 4.65% ränta på.
  Dvs, de har ett erbjudande om att du får 0.6% bonusränta på de första 50.000kr om du samtidigt öppnar ett privatkonto i banken (alt. att du redan har ett konto där).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jh
 3. Vit pil

  Jag håller nog mig på e-sparkontot så jag vet att jag får en inkomst detta året också.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.