Danske Bank ger 5.25% i ränta… men bara upp till 100 miljoner… :P

Efter mycket diskussion på forumet kring olika räntesatser på konto i olika banker hittade jag Danske Bank som idagsläget ger 5.25% på sitt SparkontoXL. Följande krav behöver dock vara uppfyllda:

Öppna ett Sparkonto XL senast den 15 juni och sätt in minst 50 000 kr*, så får du bonusränta under ett år med 0,6 procent på vår ordinarie ränta – det ger totalt 5,25 % på ditt sparande. På summor över 50 000 kr får du vår redan förmånliga ordinarie ränta 4,65 %. Du kan när som helst sätta in eller ta ut dina pengar. Dock får du ingen ränta den månad du gör ett uttag.

Sparkonto XL är ett internetkonto, vilket innebär att du hanterar det via Hembanken, vår bank på internet. För att få tillgång till Hembanken får du som inte redan har ett Privatkonto ett Privatkonto Aktiv – vi bjuder dig på avgiften under första året.

Därefter betalar du som öppnar Sparkonto XL endast 480 kr per år. Privatkonto Aktiv ger dig en rad fördelar, såsom Hembanken, ett Guldkort och Stoppservice.

*Högsta insättningsbelopp är 100 miljoner kr.

Stjärnan vid 50.000 SEK står för att man max får sätta in 100 miljoner. Kul kan tyckas men det är alldeles väsentligt för att detta ger förutsättning till en perfekt arbitrageaffär – har du möjlighet att låna för under 5% i ränta – vilket måna huslån ligger i idag t.ex. så kan man ju tjäna riskfria pengar om. 100 miljoner är mycket för privatperson men för en institutionell placerare eller större företag är det inga pengar.

Det man dock får kolla nu är om det är värt besväret att flytta pengar och mecka, en annan sak som är intressant att reflektera över- VARFÖR lägger det ett sådant erbjudande. Enligt mina vänner i finansbranschen är det första tecknet på kris, dvs när en bank inte har tillräckligt med egna pengar och behöver låna av sina sparare… (stämmer t.ex. med kaupthing)…

Läs mer:

https://www.danskebank.se/SparkontoXL

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök