De bästa bank- och kreditkorten 2016

De bästa bank- och kreditkorten 2016

En genomgång av de bästa bank- och kreditkorten just nu baserat på era tips

Rätt använt kan ett kreditkort faktiskt bidra till att göra din ekonomi bättre, på både kort och lång sikt. Då gäller dock att du använder det på ett sätt som sannolikt inte var avsett från början.

För drygt ett år sedan skrev jag en artikel om de bästa kreditkorten 2015 och jag tänkte att nu är ett bra tillfälle att uppdatera den artikeln, då ganska mycket har hänt på marknaden. I början av året började ett nytt EU-direkt gälla vilket gjorde att reglerna förändrades. Det till trots finns det fortfarande ganska, enligt mig, roliga saker att göra i området bank- och kreditkort.

Det finns en nyare version av den här artikeln för 2017 enligt nedan:

Dessutom vill jag tacka alla de läsare som kommenterade min förra artikel på ämnet ”Bästa kreditkorten”. Hela 195 kommentarer gör det till min näst mest kommenterade artikel någonsin. Tack!

Jag kommer även uppdatera artikeln efterhand som det framkommer ny info i kommentarerna.

Superviktigt antagande för den här artikeln

Det första jag vill vara supertydligt med är att alla resonemang i den här artikeln förutsätter att:

 • Hela kreditkortsräkningen betalas i slutet av månaden så att ingen ränta utgår för krediten. 

Det är jätteviktigt, annars går hela syftet och poängen förlorad. Därför bryr jag mig inte i den här jämförelsen göra någon vidare analys av räntorna på kreditkorten eftersom jag inte anser att det är relevant. Om man riskerar att betala ränta i slutet av månaden på sin kreditkortsräkning, då rekommenderar jag faktiskt INTE att man har ett kreditkort. Då är det bättre med ett vanligt bankkort som inte går att övertrassera.

Med det sagt, låt oss köra igång!

Använd kreditkortet till din fördel

Jag har under åren träffat många människor som har respekt för kreditkort och det är bra. Det är bara att titta på Lyxfällan på TV för att se vad kreditkort kan ställa till med. Men för mig är kreditkort lite som ett vapen, du kan naturligtvis skjuta dig i foten, men rätt använt kan det vara till nytta.

Jag tänker nämligen så här. De flesta av oss är kunder i en bank idag. De flesta banker försöker sälja på oss något slags ”helkundspaket” där det ingår kreditkort. Dessa betalar vi ofta för, direkt eller indirekt, och vi får väldigt lite för det. När man då tittar på hela utbudet, utanför storbankerna så finns det ganska många nischaktörer som erbjuder olika slags belöningsprogram om man använder just deras kort.

Deras förhoppning är naturligtvis att du vid något tillfälle ska använda deras delbetalningslösning och kredit. Det är på den räntan och de administrativa avgifterna som de tjänar sina pengar. Men grejen är att med lite tänkande utanför boxen så kan man faktiskt plocka russinen ur kakan.

Kreditkorten du tjänar pengar på

Om man tittar utifrån perspektivet ersättning så påstår jag att följande kort är de bästa eftersom de alla ger 1 % cashback på alla köp:

 • Preem MasterCard
 • Shell MasterCard

Jag själv använder Preems Mastercard eftersom de ger en 1 % tillbaka på alla köp. Denna summan drar de på månadsräkningen. Det betyder att när jag handlar för 100 kr så får jag 1 kr rabatt. Dessutom har korten ingen årsavgift och ingen fakturavgift. Shell har samma erbjudande

Många brukar tipsa om f.d. Statoils MasterCard och OKQ8 som har liknande villkor som Preem. De har dock bara 0,5 % som bonus om man inte tankar över 1 000 liter per år, vilket i alla fall inte jag kommer upp i, då man får 1 % istället. Jag har inte heller tagit med t.ex. Norwegian som också ger bonus, men den kan bara användas i deras reseshop. På ungefär samma sätt fungerar SupremeCard som bara erbjuder inlösen i deras shop.

De bästa kreditkorten vid köp utomlands

I kommentarerna i den förra artikeln var det många som frågade efter ett kort utan valutaväxlingsavgift och enligt uppgift finns det bara ett kreditkort som inte tar ut något valutapåslag och det är Santander:

Däremot måste man kolla upp det, då flera kommentatorer påpekar att de drar ränta direkt på kontantuttag.

Övriga kort som förtjänar att nämnas

När jag skrev den här artikeln (och spelade in videon) var jag entusiastisk kring ett nytt kreditkort som jag använder själv just nu – trots att det på kort sikt inte är bäst. Det är NOWO-kortet som hjälper till med att mikrospara på ett automatiserat och mekaniskt sätt.

Jag har till följd av feedbacken och kritik i kommentarer, mejl och på Facebook flyttat det till en egen artikel:

Kommentera om jag har missat något…

Jag rekommenderar verkligen att läsa kommentarerna till den här artikeln då där står många kloka tips och saker som har listats ut efterhand. T.ex. att gratis kontantuttag kanske inte alltid är så gratis, att där finns ett bra kort för dem som bor i närheten av Ullared och så vidare. Tack! :-)

Hjälp mig i kommentarerna om jag har missat något kort som du tycker jag ska ta med i sammanställningen ovan. Jag kan även rekommendera sajten ”Kortio.se” som har en bra sammanställning på typ alla marknadens bank- och kreditkort.

Uppdateringar

 • 160914 – Flyttade NOWO till en egen artikel då det verkade provocera mycket, se kommentarerna
 • 160913 – Uppdatering i kommentarerna om varför jag gillar NOWO-trots att det inte är ”bäst”.
 • 160911 – Lade till Re:member More (annonslänk) som är ett kreditkort som ger 1 % bonus på allting, har en årsavgift på 195 SEK, men den går enligt uppgift att förhandla bort.
 • 160911 – Lade till Coop Medmera Mer (annonslänk) som kort utan valutaväxlingsavgift eller avgift för kontantuttag.

Relaterade artiklar

Relaterade etiketter och ämnen

erbjudande, kreditkort

Kommentera

142 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Preem blir mindre bra ->
  När du handlar något med ditt Preem MasterCard får du bonus på det handlade beloppet, det gäller även på köp utomlands. Bonus beräknas utifrån din valda kreditgräns per månad. Du får 1% bonus fram till och med 31 december. Fr o m 1 januari 2018 får du 0,5% i bonus. Det betyder att om du har valt en kreditgräns på 25 000 kronor, så kan du maximalt få 125 kronor i bonus per månad

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Björn
 2. Vit pil

  Minsta lilla man missar betalningsdatum eller råka handla några kronor för mycket försvinner den där ynkliga lilla rabatten man fått direkt ! Därför: Cash is King :)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Urban
 3. Vit pil

  Såg att American Express släppt ett nytt kort som ger 1,25% cashback, American Express Blue Cashback. Första året är gratis vilket innebär att det då ger bättre cashback än Preem Mastercard mfl. År 2 är det en årsavgift på 420kr (35kr/mån), men tack vare 1,25% cashback är det fortfarande ett bra alternativ om man handlar för minst 170000kr/år.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Magnus
 4. Vit pil

  CircleK har ändrat villkoren och informationen minst sagt bristfällig. From 0301 ligger bonusen i deras klubb extra och kan enbart användas på bensinstationen, dvs ingen riktig cashback längre. Marknadsförs som en förenkling och nämns bara i förbifarten i utskick som kom ngn gång i våras. Så nu har man x antal hundra som bara kan spenderas på överprissatt korv och flugborttagning. Vilseledande minst sagt…

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
  1. Vit pil

   Håller med, Statoil MC hade marknadens bästa villkor, hög bonus i kontanter. Nu är det (Circle K MC) ett skitkort. Dessutom tar de ränta på hela beloppet i en månad om du missar betalningsdatumet med en enda dag. Och när jag nyligen försökte tanka upp min bonus drogs pengarna i stället från mitt kort, och har ingen förklaring till hur det kan ha gått till.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Joachim
 5. Vit pil

  Hej! Intressant men du har missat det som ger absolut mest.

  SEQR (mobilbetalning) erbjuder upptill 3% cashback (20 transaktioner per månad).

  Annars använder jag Norwegian och Ikano korter, men enbart ifall butiken inte aktiverat sin NFC terminal så man inte kan använda SEQR.

  Min cashback hittills i år är 1200kr!:-)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Lars
 6. Vit pil

  Vad tror du om Everyday Card?
  De har ett bonussystem som ger 1% på bensin och mat, 0.5% på allt annat upp till 20000kr sen 1% även där. Går att få bonus på alla bensinstationer samt att de ger ytterligare 15öre rabatt på Preems bemannade stationer (25öre fram till siste augusti).
  Samt en hel del andra erbjudanden.

  Problemet som jag ser med Preems Mastercard är att de ger ”bara” 25öre i rabatt på bemannade stationer och bara 10 öre på automatstationer. De 10 örena är ju mindre än 1%. Så i realiteten ger de 1% på alla köp utom sina egna automatstationer där det bara blir 10 öre (0.77% om bränsle kostar 13kr/liter). Samt att den faktiska rabatten på bemannade stationen blir 12öre (+1% om bränsle kostar 13kr/liter).
  Vi bor precis vid en automatstation och det skulle göra att vi ”förlorar” pengar att ha deras kort och tanka på automatstationen. Då är det mer fördelaktigt att ha Everyday Card som ger 1% (13 öre om bränsle kostar 13kr/liter).

  Frågan är bara om 0.5% upp till 20000kr på resterande inköp samt årsavgift (fr o m andra året) blir sämre i långa loppet. Vi pendlar mycket med två bilar och shoppar inte överdrivet mycket. Tål att räknas på.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Peter
 7. Vit pil

  Vi har nyligen bytt både land och bank. Söker ett komplement till våra vanliga Visakort. Önskar:
  * kreditkort för att uppnå Cashback
  * matkort för att hantera matkostnaderna separat i budgeten

  Är tex ett Preemkort en bra idé då? Kan inte helt komma fram till om jag borde sätta över sk matpengar på kontot eller handla på krediten? Har aldrig i mitt liv haft ett kreditkort. Funderar annars på Coop då min partner pendlar till Dk och handlar där ibland samt att familjens inköp ofta är på Coop numer.

  Någon som har input?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Linn
 8. Vit pil

  Remember more kortet… . Är på väg att skaffa detta. Känns som det mest förmånligaste för oss.
  Velat mellan det och preem, men eftersom vi har 4 mil till närmaste preem så…

  Några funderingar för mig som aldrig haft kreditkort… .

  * Vad räknas som kontantuttag? Kan man ex ta ut 100 kr över vid mathandling? Eller får man då betala ränta för detta uttag med liksom vid uttagsautomat?

  * Vad kostar ett extra kort till maken, är det också 295(?) kr per år efter det kostnadsfria första året eller tillkommer avgifter?

  *Fördel att ha kvar ett annat extra kort att kunna ta ut kontanter ifrån och sköta internetbetalningar med?

  Tacksam för svar =)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 9. Vit pil

  Volvos kreditkort förtjänar att nämnas av de skäl Sofie här nedan tar upp.
  Jag har valt att helt gå över till Volvo VISA, mitt Preemkort använder jag numer bara till tankning då det ger Preemanställd 70 öre rabatt/liter.

  ”Sofie
  Varför tar du inte upp Volvos egna kreditkort, Volvokortet (Volvofinans)?
  Detta är utan årsavgift, gratis extrakort, cashback och en massa andra rabatter och erbjudande.
  Även bra om man väljer att hålla sig till ett företag när man tankar sin bil (Tanka och OKQ8).
  Dessutom är det kopplat till en app (CarPay), super bra app där man har koll på precis allt. Även lösa in sina bonusar och betala direkt med telefonen, för de butiker som erbjuder det alternativet.
  Äger man även en Volvo (som väldigt många svenskar gör) så har man 4 mån räntefri delbetalning på service och reparationer.
  Någon som har något att säga om just detta kreditkort eller har förslag på något annat som är ännu bättre? Jag har svårt att hitta något som är så komplett som detta kreditkort.”

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sofia
 10. Vit pil

  Kollade Preem kortet och såg att de ger bra ränta i jämförelse med de räntor som bankkonton ger.

  ”Med Preem MasterCard får du för närvarande 1,45 procent årlig sparränta på de pengar du har innestående på kontot. Detta gäller på ett tillgodobelopp upp till 15 000 kronor.
  Räntan beräknas dagligen och utbetalas i januari månad. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.”

  – Det innebär att jag kan få betalt med över 200 SEK om året för att ha kortet, om jag har 15 000 SEK innestående. Det kallar jag en bra buffert ;)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Claes Kilgren
 11. Vit pil

  Tack för ett bra inlägg och en bra blogg.

  Har tagit till mig många av de tips du ger och strukturera min privatekonomi.

  Jag har kikat runt lite på olika kort och det verkar som många av de ”bästa” korten från 2016 har ändrat sina villkor. De enda korten som verkar intressanta nu är då Preems eller Shell’s kort för att få tillbaka 1% av det man handlat för? Det är bara synd att man inte får någon bonus då man använder sig av Betalo för fakturor etc. Å andra sidan är 2% sparränta inte så dumt alls.

  Ser fram emot en uppdaterad version av dina åsikter om kreditkort 2017.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 12. Vit pil

  Såg just att Circle K har sänkt sin bonus till 0,3% om man inte tankar 1000 liter då är den 1% (från det datumet?). Betyder det att man bara får 1% efter man har kommit upp till 1000 liter? Dags att byta till Shell, Har shell dyrare bensin en de andra mackarna?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Anders
  1. Vit pil

   Tycker du ska prova mobilbetalning istället. Ger dig upptill 3% på alla inköpsställen.

   När det gäller bensin är Circle K och Shell bäst båda butikerna kan man blippa med telefonen.

   3% cashback för att tanka, i riktiga pengar är oslagbart!

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Lars
 13. Vit pil

  Preem-kortet har just ändrat sina villkor så att maximal bonus är 1% av kreditgränsen per månad. Har man en kreditgräns på kortet på 25 000 kr blir bonusen alltså maximalt 250 kr per månad. De flesta lär väl inte slå i taket så ofta men kan vara bra att tänka på om man ska köpa något riktigt dyrt som en resa eller någon kapitalvara.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 14. Vit pil

  Hej Vad anser du om Re.member korten? Jag tänker mest på kortet re:member more: 1% cash tillbaka på alla köp. 8 veckor räntefritt, 8 reseförsäkringar ingår.
  Jag har idag Cirkle-K (tidigare statoil) jag har dock ingen bil längre, och man får endast 1% tillbaka när man tankat över 1000 l, pga detta är jag intresserad av att byta kort. Har SEB visa som jag använder mest, men SEB Credit verkar vara mindre förmånligt.

  Mvh
  Calle

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Calle
 15. Vit pil

  Tack för bra artikel och hela tänket är bra. Jag hade förmånen att kunna göra mig av med lite lån och minus på olika kreditkort. Eftersom det blev lite över började jag titta på var det gick att få åtminstone lite ränta. Då visade det sig att man får 1,32% i årsränta om man har överskott på sitt CirkleK-kort (fd. Statoil). Man får dock bara ränta på max 15.000:-. Nu ser jag alltså alltid till att ligga minst 15.000:- plus (isf. några tiotusenlappar minus som förut ;-) ). Nu är jag dock lite sur för försämringen i bonusvillkoren. Funderar på att skaffa ett Shell-kort som komplement.
  En annan irriterande sak är att man som SEB-kund nu blir påtvingad ett MasterCard isf. Visa och måste betala för detta. Om man har ett CircleK-kort (eller annat ”gratis-MasterCard”) är det dubbel förlust eftersom man både blir av med Visakortet (som fortfarande gäller på fler ställen och i fler länder än MC) och dessutom tvingas betala. Försökte ta upp detta med SEBs kundtjänst men de rapade bara upp samma inrepeterade ramsa om och om igen om hur mycket bättre MC är!? De lyssnar inte på vad man säger/skriver. Till slut fick jag bra hjälp när jag in på ett klassiskt bankkontor och slapp avgiften för kortet i ett år i alla fall.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Jakob
  1. Vit pil

   Tillägg till min egen kommentar: Såg att Shell ger 2% ränta på innestående pengar upp till 15.000:-!

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jakob
 16. Vit pil

  Fått brev om att Cirkle K inte längre betalar ut bonusen kontant utan lägger den på kortet och knyter den till sina egna butiker. Tack och hej som kund hos dem.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Jesper
 17. Vit pil

  Varför tar du inte upp Volvos egna kreditkort, Volvokortet (Volvofinans)? Detta är utan årsavgift, gratis extrakort, cashback och en massa andra rabatter och erbjudande. Även bra om man väljer att hålla sig till ett företag när man tankar sin bil (Tanka och OKQ8). Dessutom är det kopplat till en app (CarPay), super bra app där man har koll på precis allt. Även lösa in sina bonusar och betala direkt med telefonen, för de butiker som erbjuder det alternativet. Äger man även en Volvo (som väldigt många svenskar gör) så har man 4 mån räntefri delbetalning på service och reparationer. Jag och min sambo har gått över till att bara använda kreditkort och valet föll på Volvofinans. Inte upplevt några problem än så länge, någon som har något att säga om just detta kreditkort eller har förslag på något annat som är ännu bättre? Jag har svårt att hitta något som är så komplett som detta kreditkort.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sofie
  1. Vit pil

   Ytterligare ett plus är att man får 0,55% ränta på sparkontot =)

   Grymt kort med många nyttiga fördelar OM du är Volvoägare.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Johan
 18. Vit pil

  Hej!

  Jättebra artikel. Jag är precis påväg och ska skaffa kreditkort åt mig och sambon.
  2 frågor:

  1. Kan man tjäna bonus när man betalar räkningar och vilket kort är då att föredra?
  2. Kan man länka ihop bonusen så att jag och sambon tjänar bonus tillsammans?

  Tack

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Robert
 19. Vit pil

  Det går att förhandla med banken om årsavgiften, vi har Danske Bank och två kort som de har debiterat mellan 29-49:-/månad genom åren och varje gång jag sett detta har jag kontaktat min bankman och bett dem ta bort avgiften om inte så flyttar vi våra banklån och då tar de snabbt bort och betalar tillbaks avgiften. Fram till 28/2-17 så har man fått bonus som satts in på fond konto om man kommit upp i en viss summa och detta har idag blivit flera tusentals kronor. Men hux flux så tar man bort detta och vill att man skall koppla kortet till WRAPP för att få rabatter på varor, helt värdelöst, då måste man handla för att förbruka sin bonus! Så vi har beställt Preem kort till oss var, tack för tipset!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  lagolag
  1. Vit pil

   Jag har också Danske Bank och betalar en avgift på 29:- för ett kort jag aldrig använder och som inte går att välja bort.
   Kontantuttag gör jag aldrig och mina inköp gör jag med re:member-kortet som är utan avgift första året, men jag har också ett Preem-kort som ligger och väntar ifall jag inte vill fortsätta med re:member.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
 20. Vit pil

  Hej. På många ställen står det ”valutapåslag vid köp utomlands”. Jag antar detta gäller även om man betalar i utländsk valuta i Sverige?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  A
 21. Vit pil

  OBS!: Du har missat att nämna att du tjänar pengar på dina länkar.

  Man ser tydligt att det är så kallade affiliatelänkar som du använder. Hur ska vi veta att du är opartiskt när du får provision på ansökningar men inte ens nämner det för dina läsare..

  Om man kollar url på landningsidan när man klickar sig vidare till en kortleverantör så står det https://www.remember.se/kreditkort/more/?utm_source=rikatillsammans&utm_medium=blog&utm_campaign=rt160908 i URLen. BLUFF OCH BÅG. Du kommer säkert radera denna kommentar.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Lars Monak
  1. Vit pil

   Ja, det stämmer att länken ser ut så. Men ingen av dessa är affiliate-länkar. Jag har taggat dem så för att eventuellt kontakta dem och visa hur mycket klick jag har genererat. Jag brukar skriva ut om ett inlägg är reklam genom att både ange ”sponsrat inlägg” och skriva det i en disclaimer längst ner i artikeln.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 22. Vit pil

  Skulle behöva lite tips.

  Har idag Norwegians kort vilket jag tycker är klockrent, då vi ”oftast” reser med Norwegian när vi ska någonstans och det inte har någon årsavgift. MEN, vi vill gärna ha två kort kopplade till samma konto så frugan kan ha ett eget. Att ha två olika konton är ju givetvis ett alternativ, men vill inte ha två fakturor osv.

  Vi har tidigare haft Supreme Card, men gillar inte bonus-shoppen (i samband med husbygge lyckades vi plocka ut det som var intressant från deras shop :)).

  Vill helst undvika att stödja de stora oljeföretagen.
  Re:member lockar väl kanske mest därmed, nackdelen är en årsavgift. (295kr årsavgift innebär ju att man ”måste” handle för 29 500 för att nå break-even.)
  Ikano är ”gratis” men har istället månadsavgift i form av avi-avgift. Dessutom ett lite speciellt bonus-program.

  Vi handlar väl för runt 20-25-k varje månad.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
  1. Vit pil

   Norwegian känns inte så bra när man har transaktioner via Paypal verkar det som,

   2016-12-16
   PAYPAL *SPOTIFY
   Köp -95,25 NOK 1,1099 -105,72

   105.72kr betalar jag per månad för spotify istället för 99kr.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Daniel
 23. Vit pil

  Ikano-kortet ger 3% på restaurang (5% var i december 2015 enligt det finstilta).
  Vidare går det inte att undvika aviavgiften ens med elektronisk faktura vilket innebär en förtäckt årsavgift på 300kr.

  Preems bonus går att få insatt på kontot, men då får man ringa in varje bonuscheck inklusive sitta i telefonkö. Allt för att göra det så svårt som möjligt för kunderna.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Pote
  1. Vit pil

   Man slipper aviavgiften om man betalar in skulden innan fakturan skickas ut. Det kräver dock lite planering och att man inte glömmer det. Men om man inte är ute efter att använda krediten, utan mer efter bonusar och återbäring, kan man använda sitt konto som ett vanligt bankkonto och därmed ha en liten buffert. Då krävs det inte att man har stenkoll varje månad.
   Jag har själv missat en gång senaste året, men en årsavgift på 25 kr är helt ok med tanke på förmånerna.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Ola Ö
 24. Vit pil

  Hej! Utmärkt artikel, tydligt och bra! Kombinationen Preem och Ikano är väldigt intressant, men vilket kort är bäst av de som ger bonus vid betalning av räkningar?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Yonas
 25. Vit pil

  Hej,
  Då det inte finns någon bemannad Preem stn (på 3mils radie) överlägger jag att istället teckna kredit kort på Shell (har 2st bilar), då det fínns fler bemannad stn:er i närheten.
  Är det ingenting som skiljer Preem och Shell?

  Bra blogg!
  //Sofie

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sofie
  1. Vit pil

   Det står också så här:
   ”Bonusen betalas ut fyra gånger per år och kommer i form av en bonuscheck som du antingen tar ut som kontanter eller betalar med på din Preemstation. Är din bonus över 500 kronor sätts den in direkt på kortet.”

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
 26. Vit pil

  Hej Jan,
  jag har precis ansökt om och fått mitt Re:member more kort. Eftersom extrakort är gratis var det ett bra alternativ för mig och min partner att använda för gemensamma kostnader.
  Nu ser jag att du skrivit i den här artikeln (i din uppdateringslista)
  ”Lade till Re:member More som är ett kreditkort som ger 1 % bonus på allting, har en årsavgift på 195 SEK, men den går enligt uppgift att förhandla bort.”
  Avgiften för det kortet som man får 1% bonus på är 295 SEK och inte 195 SEK men det är inte för att rätta dig som jag skriver utan jag undrar hur denna kostnad går att förhandla bort, som du skriver?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sofia
  1. Vit pil

   Det stämmer att det är 295:- i avgift. Jag har skrivit det tidigare, men det har nog inte lästs.

   Angående att förhandla bort avgiften så är det några som lyckats slippa avgiften efter att ha hotat att säga upp kortet efter första året. Kan ju vara värt att prova.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
 27. Vit pil

  Tycker även det kan vara värt att nämna olika välgörenhetskort. Tex barncancerfondens kort som skänker 0,5% av inköpen till forskningen kring barncancer. Det kostar visserligen 199kr/ år men pengarna går ju till ett gott ändamål.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Henke
 28. Vit pil

  Den här bonusen man får på inköp, får man väl i längden betala på priset, eftersom affärerna får betala höga avgifter till kortutgivaren. Betala mer med kontanter istället! Försvinner kontanterna får bankerna total skuldavskrivning och kontroll över våra inköp.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Robert
 29. Vit pil

  Hej.

  Vet inte om nån kommenterat det men Coop verkar återigen ha strukit avgiften på Betalo och numera får man även 0,5 p på räkningarna där upp till 50 000 poäng per månad .

  Dock vet jag inte om det är permanent eller bara under begränsad tid.

  Jag som precis skulle ansöka om PREEM kort. kanske värt o tänka om .

  Ha det fint alla.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
  1. Vit pil

   svarar på mitt eget inlägg.

   Så bra var det inte det var bara tydligen en kampanj under viss tid .Förhörde mig till och med hos kundtjänst som sa det skulle vara 0 % i avgift och 0,5 poäng hos betalo framöver så de var väldigt välinformerade, inte. Jag skrev att det var avgörande för att jag skulle välja MedMera Mer kortet men fick bara nån lam ursäkt om att de gjort fel och bad och skulle ta det uppåt och jag fick gärna avsluta min kortansökan om jag ville.
   Som jag förstår det nu då går du alltså back 0,5 poäng eller 0,5% då varje gång du betalar dina räkningar med MedMera kort hos Betalo. men detta nämner de inte på sin sida Coop konstigt nog.

   Ha det fint alla.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Andreas
 30. Vit pil

  Hur gör ni då med er ordinarie bank? Ingår det inte alltid ett bankkort även där med en årsavgift?
  Skulle vilja byta från ICA Banken till ett kreditkort med återbäring samt en bra billig bank för mitt lönekonto.
  Men jag måste ju ha ett kort där med så jag åtminstone kan ta ut pengar?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  evert
  1. Vit pil

   men om man t.ex. använder 0 kontanter (minns på riktigt inte när jag tog ut pengar senast) så är det väl inga problem att välja bort det ordinarie kortet?

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Hampus
  2. Vit pil

   Jo byt till Härädsparbanken i Mönsterås så får du gratis internetbank och betalkort..

   Det är sparbank så
   Samma tjänster som Swedbank

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Per
  3. Vit pil

   Gratis internetbank och betalkort finns ju.
   Härrädssparbanken i Mönsterås.
   Då får man använda swedbankstjänster.

   Kombinerar denna med kreditkort från Shell och Ikano

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Per
 31. Vit pil

  Denna kombination fungerar bäst för mig just nu (har ej bil:)

  Shell Mastercard: ingen årsavgift. 1 procent cashback på alla köp. Pengar som du själv överfört till kortet får du 2 procent ränta på upp till 15.000 kr, räntan är högre än Preems kort)

  Ikano: Ingen årsavgift. 5 procent cashback på resturanger alltid samt olika cashback erbjudanden varje månad. Man slipper en aviavgift på 29 kr månad om man alltid har pengar i kortet som täcker månadensinköp

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Per
 32. Vit pil

  Hej!

  Jag har hört från så många att man ska skaffa SAS Euro Bonus Mastercard. Är det någon som har några erfarenheter från det kortet? Där samlar man ju också poäng på allt men handlar.

  Tack på förhand!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Maria
  1. Vit pil

   Har ingen erfarenhet av sas mastercard men jag har kreditkort hos skandiabanken. Där kan du ansluta dig till sas eurobonus kostnadsfritt och samla poäng på allt du handlar och använda poängen i sas shoppen. jag väldigt nöjd med den tjänsten! :)

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Isabella
  2. Vit pil

   Många kort kan knytas till Sas Eurobonus och då tom ge bättre rabatter än sas egna kort. Så är man intresserad av EBpoäng, leta runt bland korten hos partners.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  3. Vit pil

   Skandia kommer under början av 2017 avsluta sitt samarbete med SAS EB och man kan då inte längre samla Extrapoäng till sitt EB-konto genom köp med Skandia kreditkort.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Thomas J
 33. Vit pil

  Bank Norwegian VISA har noll kr i avgifter i år och framåt, 1 % återbäring på vanliga köp och 5% på lågprisbiljetter med Norwegian, 20 % på flex ( dyraste). Upp till sex veckor räntefri kredit. Noll kr i uttagsavgift av kontanter. Valutaväxlingspåslag 1,75%.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  A M
  1. Vit pil

   Det ger ingen återbäring alls, bara ”biljettköpspoäng”. Bra om man flyger ofta med Norwegian, helt värdelöst i annat fall.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 34. Vit pil

  Resurs kort (supreme) tycker jag är intressant. De har 1 procent dock ej i pengar. Men de ger 1,35 på sparande om man har det hos dem med insättningsgaranti. Sen kan man koppla kortet hos Preem och få rabatt på drivmedlet.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Tobias
 35. Vit pil

  Microsparande är bra, men för gen del skulle jag aldrig välja det kortet, med höga avgifter + utebliven återbäring.

  ett bättre sätt om du vill spara just 10% är att du samtidigt som du betalar din kreitkortsfaktura en gång i månaden gör en överföring på 10% samtidigt.
  Enkelt snabbt och smidigt, må länge som du inte överkonsumerar så att du inte har råd

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Pontus
 36. Vit pil

  Som många kommenterat så går det ofta att förhandla bort eventuell årsavgift på kortet (t.ex. genom att hota med att byta). Jag känner flera som gjort det, även med vanliga storbanker såsom SEB eller Handelsbanken.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Flute
 37. Vit pil

  Hej!

  Kan vara bra att ta med Forexkortet som inte har valutapåslag vid kontantuttag i länder utanför EU tex Turkiet dit många personer åker…det glöms oftats bort…samma sak med Coop det kostar att ta ut pengar utanför EU….Santander har vad jag vet valutapåslag..jag använde alltid det kortet då GeMoney bank tidigare till Turkiet men de har ändrat villkoren…viktiga att påpeka att man bör klla upp villkoren med jämna mellanrum eftersom de ändras….ICA är ju ett sådant som har blivit riktigt dåligt när de tog bort bonusen för köpa utan för ICA och att de numera har ett valutapåslag.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Liz
  1. Vit pil

   Hmm, märkligt. Jag har farit runt i Asien med coop-kortet utan extra kostnad för uttag.
   Enligt dem tar de inte ut något.
   ”Inga uttagsavgifter eller valutapåslag
   Vi tar inte ut något valutaväxlingspåslag eller några avgifter när du tar ut pengar utomlands.***
   Vid uttag av kontanter som belastar krediten betalar du ränta på kontantuttaget från uttagsdagen till dess att uttaget aviserats och betalats in.
   *** I vissa fall kan den lokala banken lägga på en avgift. Avgiften kan förekomma vid valutaköp, vid kontantuttag på bank, post, växlingskontor och/eller i automat.”

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
  2. Vit pil

   Coop har många olika kort med olika vilkor. Medmera Mer är det med bäst vilkor men har tyvärr årsavgift.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 38. Vit pil

  Hej Jan!

  Med risk för att du redan känner till det, men Nordea erbjuder en tjänst som heter XtraSpar, som i mina öron låter väldigt likt det NOWO gör. Med XtraSpar sparas ett belopp till ett sparkonto varje gång du betalar någonting med ditt kort. Det kan exempelvis röra sig om att avrunda till närmsta 10-tal eller att spara ett fast belopp varje gång. Det är dessutom gratis, och kan fungera som ett bra alternativ till NOWO!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Christoffer
 39. Vit pil

  ICA:s Bankkort tar heller ingen avgift för uttag. Jag har tagit ut i alla världsdelar och aldrig betalat någon avgift. Tvärt om har det hänt jag inte ens betalat den avgift som i vissa fall bankautomatsägaren tar ut. Dessutom har ICA ofta en mycket bra växlingskurs. I detta perspektiv gillar jag ICAkortet.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  PEEO PLOFF
  1. Vit pil

   Tyvärr så stämmer inte det längre med ICA kortet de har ändrat sina villkor så det är inte fördelaktigt att ha med utomlands längre.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Liz
 40. Vit pil

  Från supremecard.se:
  Ett av marknadens bästa sparkonton
  Som kortinnehavare erbjuds du SupremeSpar.
  Att spara på Resurs Bank är tryggt. Vi är en liten men stabil bank som erbjuder hög säkerhet och bra ränta. För närvarande erbjuder vi 1,35 % och högsta tillgodohavande per person och konto är 500 000 kr. Kryssa för autogiro i din ansökan om du automatiskt vill lägga undan pengar varje månad.
  Information om statlig insättningsgaranti
  Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.
  /Stellan

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Stellan
 41. Vit pil

  Finns det inget kreditkort som är gratis att betala alla räkningar med samt ger poäng/Bonus ca 1% på betalningen av räkningar och inköp i affärer?? årsavgiften gåt nog att förhandla bort så det spelar ingen roll. Preem kortet ger ju ingen bonus vid betalning av räkningar eller?? och det är ju det man vill ha (:

  0

  Gravatar ikon för användaren
  mattias
 42. Vit pil

  För den som reser mycket med tåg så är SJ Prio Mastercard mycket prisvärt.

  På svart nivå (lätt att uppnå) får man 30p per 100kr på alla inköp att använda till resor mm. För en person som handlar för 200 000kr per år ger det 60 000 poäng vilket räcker till ca 6 st resor mellan Göteborg och Stockholm i 1:a klass (dvs ca 2% återbäring). För oss friluftsnördar som gärna åker nattåg upp till fjällen kan återbäringen bli så hög som 3-4%. Hotellätter kostar ca 30 000p och ger en avkastning på ca 1,5%.

  Nackdelen med kortet är årsavgiften på 195kr och ett högt valutapåslag på 2 %.

  För mig som åker mycket tåg är detta kortet tillsammans med Santander Mittkort för resor i utlandet (0% valutapåslag) bästa kombinationen.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  A
 43. Vit pil

  Kommer läsa på mig om re:member då jag inte vill låsa mig till en drivmedelsleverantör.

  Har idag Coop MedMera Mer men avser byta!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  P. ISK
 44. Vit pil

  Tack Jan!
  Med Supreme Card kan du öppna ett Supreme-konto med 1,35% ränta på upp till 500.000:-. Näst bästa obundna konto med fria uttag och insättargaranti som jag hittat är 0,8%. Ger en skillnad på 2.750:-. Årsavgift 195:-, första åtet fritt.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Stellan
  1. Vit pil

   Är det ett separat konto? Jag satte nämligen in mina pengar på deras kreditkort vid ett tillfälle och sedan kunde jag inte ta ut dem, utan var tvungen att ”spendera” upp dem.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Jag tolkar det som eget konto. De marknadsför denna biten förvånansvärt lite. Vilket gör mig skeptisk…

   Kontoinformation SupremeSpar
   Vi erbjuder våra kunder en av marknadens bästa sparräntor. Genom att spara hos oss får du ett
   enkelt och förmånligt sparande utan avgifter. Du månadssparar enkelt via Autogiro. Du får då
   automatiskt ett kontinuerligt sparande som ökar din handlingskraft.
   Välkommen till Resurs Bank
   Insättning och uttag
   Du kan sätta in pengar på ditt konto i Resurs Bank på följande sätt:
   1. Direktöverföring (konto till konto) till ditt konto hos Resurs Bank via annan bank eller Internetbank.
   Ange då ditt bankkontonummer som du erhåller från Resurs Bank.
   2. Vid Bankgiro-insättning anger du OCR-nummer som erhålles från Resurs Bank. Insättning sker till:
   Bankgiro 5957–9029.
   3. Anmäl autogiro och låt oss dra pengarna – enkelt och smidigt.
   Du kan ta ut pengar på följande sätt:
   1. Via hemsidan: Till föranmält konto med BankID via ”Mina sidor” på http://www.resursbank.se. Maxuttag på
   hemsidan är 150 000 SEK/dygn och 500 000 SEK/7 dygn.
   2. Via telefon: Till föranmält konto. Du når oss på 0771-10 11 12, vardagar 08.00–17.00. Ange ditt kontonummer
   och din personliga kod så hjälper vi dig med överföringen.
   3. Via blankett: Har du inte föranmält något konto för utbetalning ber vi dig skicka in en uttagsblankett
   tillsammans med en giltig ID-handling för samtliga kontohavare.
   Information om statlig insättningsgaranti

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Tobias
  3. Vit pil

   Har skaffat supremekort o supremespar. Riktigt bra med 1,35 i ränta för obundna pengar. Lätt bästa kortet tack vare den förmånen.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Tobias
  4. Vit pil

   Hej igen
   Nej det en obegränsade uttag och fungerar som ett vanligt konto. Max får det stå 500tkr och den enda kopplingen (kravet) mot kortet är att man har det.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Tobias
 45. Vit pil

  Hur mycket fick du från NOWO för att göra reklam för deras skitkort? Och så gör du ditt bästa för att låta opartisk här… Riktigt lågt Jan.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Johanna
  1. Vit pil

   Jag får ingenting för själva artikeln. Däremot får lika mycket som du insatt på mitt kort om du väljer att teckna ett sådant kort. En ren profit-sharing. Om du inte tycker det är en bra idé så är det ju bara att avstå.

   Jag skriver ju ingenstans att det är det bästa kortet opartiskt. Tvärtom är jag tydlig – till och med i rubriken med ”de bästa korten och en bubblare”. Jag gillar NOWO och jag använder det själv, vilket är det som jag också säger. Jag tror på mikrosparande som koncept, särskilt över lång tid eftersom det blir stora summor och eftersom jag tror på automatiserade lösningar. Kan man göra det här annorlunda genom att t.ex. föra över de pengarna själv? Ja, det kan man. Frågan är dock om man gör det konstant och om det är värt energin. Jag känner mig själv tillräckligt väl att jag vet att jag inte klarar det över tid.

   Dessutom är jag också tydlig med (tycker jag själv i alla fall) vad som inte är bra med kortet, vad de skulle kunna göra bättre och annorlunda. Jag tycker också att både Preem och Shell-kortet är bättre utifrån ett ”pengar-på-kort-sikt”-perspektiv och för dessa utgår ingen annan ersättning, inte heller för någon av de helt andra korten såsom Santander, Coop eller liknande.

   Om du tycker att jag ska göra saker annorlunda, kom gärna med ett konkret förslag. För jag tar gärna emot konstruktiv feedback. Det är inte alltid helt lätt att författa dessa artiklar på egen hand på kammaren. Tack på förhand för det. :-)

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Håller helt med Johanna. Gillar verkligen den här bloggen men det här var ett lågvattenmärke.
   Bloggen handlar normalt sett om att undvika avgifter och välja smarta fonder och sen smäller du plötsligt upp massvis med förtäckt reklam för ett kort med höga avgifter som är låst till att man ska köpa dyra fonder? Är tanken bara att man ska få sparandet helt automatiskt och slippa tänka på det så är ju det precis vad ”pengamaskinen” redan gör? Hade inte klagat om det var en liten notis om det, men just nu tar det upp nästan halva artikeln.
   Förstår att du gör det för att du hoppas tjäna en slant på det men det här var riktigt dåligt. Du kanske tjänar några hundralappar men det är på bekostnad av bloggens förtroende.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Anders
  3. Vit pil

   Jag tycker det här är lite spännande faktiskt. Jag får nämligen INGENTING för själva artikeln, för mig handlar det inte om att tjäna några hundralappar på artikeln. Jag gillar konceptet mikrosparande för jag tror att det är ett sparande som är automatiskt, mekaniskt och pågår utan att tänka på det. Jag hade skrivit det på exakt samma sätt även om jag inte fick en krona betalt för det. För de flesta i Sverige sparar inte särskilt mycket om man bortser från det tvångsmässiga sparandet i pension.

   Min upplevelse – hjälp mig gärna genom att bekräfta eller förneka – är att ni/de som är kritiska till den här artikeln utgår från att ni kan spara och optimera det själva. Då är det kortet inte till för er, ni är inte den målgruppen. Om man däremot inser sina egna begränsningar i sparandet, vill ha något mekaniserat och automatiserat – som jag, då jag inser mina egna begränsningar – då är det ett bra sätt. Jag använder det personligen.

   För mig är det lätt hemräknat. Jag handlar för ungefär 10 000 – 15 000 kr per månad. Det innebär för mig att jag ”sparar”, säg 1 000 kr extra i månaden. Det är 12 000 kr extra i sparande om året som går under radarn. Tittar jag på det på ett antal års sikt så blir det här väldigt mycket pengar. För mig är det helt klart värt 365 kr om året för att få den tjänsten. Om du inte tycker det, sår det okej.

   Jag tar däremot feedbacken på att ni som läsare inte gillade det. Men jag tänker att det är ju upp till var och en att välja vad man gillar eller inte.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  4. Vit pil

   Jättebra att du flyttar den delen till en egen artikel. Menade inte att låta alltför hård men tycker väl fortfarande inte att det kortet låter det minsta bra. Bloggen i övrigt innehåller ju fina rationella förslag på investeringar och tips på hur man UNDVIKER onödiga avgifter och dyra fonder. Jämfört med de andra korten förlorar man 1% på alla köp, får en ganska dyr årsavgift och sen hamnar alla pengarna i en fond som de själva valt ut och säkert tjänar pengar på. För mig låter det ju som att man precis lika gärna kan sätta upp den ungefärliga summan som en automatisk överföring till en egen fond eller portfölj. Det blir lika automatiskt och man behöver inte tänka på det mer sen, PLUS att man kan se det som att man tjänar 1% extra ränta, får 395kr bonus om året och slipper lägga det i en dyr fond :-)

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Anders
 46. Vit pil

  Är inte nowo bara en tjänst för folk som inte klarar av att spara annars? Vad betalar man för, själva överföringen av sina egna pengar till en fond man inte valt..?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Magnus
  1. Vit pil

   Jo, så kan man resonera. Kan man utnyttja principen själv? Absolut. Det är ju ”bara” att föra över lite extra pengar när man betalar kreditkortsräkningen. Det är ju ingen konstighet. I ett sådant scenario är det ju både dyrt och onödigt.

   Jag gillar kortet i alla fall, eftersom för mig är det ett automatiserat mikrosparande som ”faller under radarn”. Det vill säga att jag sparar utan att tänka på det. Ju mindre jag behöver tänka och lägga energi på mitt sparande, desto bättre tänker jag att det är. Jag har flera gånger varit med om att jag har loggat in på en depå efter 1-2 år och sedan blivit glatt överraskad över hur mycket pengar där varit. Jag tror att det här har en potential att bli samma sak. Det gör att jag tycker att det är värt det.

   Det handlar slutligen om frågan – vad värderar jag mest. Energin, tiden eller pengarna? Jag värderar tid och energi högre än jag värderar pengar. Men det är bara jag. :-)

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 47. Vit pil

  Kalasbra, har kollat på nytt här ett tag då jag har Coop idag och snart går mitt gratis år ut, funderar på Preem eller Shell.
  Jag är medlem i SAS också och ser att Preem har något samarbete med dem :)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Michael
  1. Vit pil

   Provade själv med Coop igår, när jag sade att jag ville säga upp det till förmån för ett kort utan avgift, men det gick inte, men andra kanske har bättre förhandlingsförmåga.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
  2. Vit pil

   Har du testat kontakta någon ansvarig person? Det låter från ett företagsperspektiv nämligen som en väldigt dålig affär att inte erbjuda det även andra året när man uppenbarligen har råd att göra det första året. Vid ett tillfälle mejlade jag till en VD på ett internationellt bolag och bara informerade honom om att de förlorade kunder på det sättet. Ledde till en ändrad policy. Gäller att prata med rätt person som har befongeheten. :-)

   Någon som har en annan erfarenhet?

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  3. Vit pil

   provade igår att fråga coop om slopad avgift, vilket de inte gick med på. men byter man till deras betala efter kort så är de kostnadsfritt

   0

   Gravatar ikon för användaren
   ak
  4. Vit pil

   Coop är tyvärr extremt fyrkantiga i regelverket. Försökte också förhandla bort avgiften innan jag bytte till Preem och Shell. Men det gick inte. Det gick inte ens att byta till ett annat coopkort och få nyteckningsbonusen via telefon/online utan endast via inskickad pappetsblankett. Dvs fick klippa mina helt nya kort och skicka in en ny pappersansökan på samma kort igen… vilket bokstavligen var rekomendationen från kundsupport.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  5. Vit pil

   Jag ringde precis och pratade med kundtjänst på Coop och frågade hur det fungerade med uppsägning av kortet och sa att jag funderade på att byta kort till en annan bank. Hon svarade direkt med att ”- Jag ser att du använder ditt kort mycket så jag ska se vad jag kan göra!”, när hon återkom frågade hon om jag vill stanna kvar ifall hon bjöd på årsavgiften ett år framåt :)
   Jag kommer fortsätta med Coop i ett år till då jag tycker det fungerar bra och man får bonuspoäng på allt.
   Det tråkiga med bensinkorten är att man bara får på deras respektive stationer oavsett om det är fullt förståeligt. Tankar man dessutom alltid 98 så blir utbudet väldigt snålt…

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Michael
  1. Vit pil

   +1. Och när jag skaffade Norwegian kortet sa de att det gick bra att även ta ut pengarna i kontanter (1% cashback).

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Patrik
 48. Vit pil

  Har jämfört kreditkorten Preem MasterCard och re:member more.
  Eftersom jag letar framförallt ett tankkort så har jag kollat de aspekterna.

  Preem MasterCard ger 10 öre rabatt på bränsle enbart på Preem. Tankar jag 200 liter/månad blir det alltså 20 kr/månad (240 kr/år).
  Re:member more ger 1% cash back på allt. Tankar jag då 200 liter för 13,5 kr/liter får jag cash back på 27 kr (324 kr/år), och jag kan tanka var jag vill.

  Det är här årsavgiften kommer in.
  Preem har ingen årsavgift och re:member more kostar 295 kr (gratis första året), så det är den som blir avgörande om re:member more ska spara 324 kr, eller bara 29 kr.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
  1. Vit pil

   Min upplevelse är att man många gånger kan förhandla bort årsavgiften med lite tjat på kundtjänst och man berättar att man annars kommer att byta leverantör.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 49. Vit pil

  Jag har läst om Betalo som nämnts i inlägg här på bloggen. Vilka mer tjänster kan man använda?
  Blir det inte som att man betalar för bonusen på dessa kortbetalsajter där de tar betalt ex. 1% och bonusen på kreditkortet är 1%. Det blir ju liksom ingen bonus då.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Evelyn
 50. Vit pil

  Jag har det Rosa kortet där jag får presentkort på Ullared att handla för i %-sats för det jag handlat på kreditkortet. För oss som barnfamilj med två killar är det grymt eftersom julklappar samt kläder och förbrukningsvaror inhandlas för detta. Ca 3000-4500 per år.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Annelie
 51. Vit pil

  Hej!

  Kan du klargöra en sak.

  På preems sida står det att man får cashback i form av bonuscheckar varje kvartal. Dessa ska endast gå att använda på preem. Du skrev att de drar av pengarna på fakturan varje månad. Vilket gäller?

  Köper också mycket online. Ger Shell poäng via klarna? / nätet?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Robert
  1. Vit pil

   Vad lägligt med en artikel om kreditkort nu när jag letar nytt kort.
   Har haft Coop tidigare, men handlar inte där tillräckligt ofta för att ha nytta av det, tycker jag.
   När Preem dessutom börjar ta betalt t.o.m. för E-faktura (förutom då på deras Preem Mastercard), börjar jag leta alternativ till det kortet också.

   Så här står det i villkoren på Preem Mastercard.:
   ”Bonusen betalas ut fyra gånger per år och kommer i form av en bonuscheck som du antingen tar ut som kontanter eller betalar med på din Preemstation. Är din bonus över 500 kronor sätts den in direkt på kortet.”

   Eftersom Jan hade 650 kr i bonus drogs det av på fakturan.
   Men det går tydligen att lösa ut bonuschecken mot kontanter också.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Fredrik
  2. Vit pil

   På Preem står det att man får checkar utbetalda men är bonusen 500 eller mer betalar de ut de på kontot.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Evelyn
  3. Vit pil

   Det går även (pratade precis med Preem/Ikano’s kundtjänst att få bonusen insatt på kontot oavsett belopp, om man mailar in en högupplöst bild på checken.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Roger S
  4. Vit pil

   Det räcker att bara ringa in och läsa upp siffrorna på checken. Så har jag gjort i varje fall.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 52. Vit pil

  Hej.
  Remember More Mastercard är inte med, samma 1% cashback (även på bränsle) plus lite försäkringar.
  Årsavgift (195kr) kan gå att ”få bort” med lite mailande.
  /Matte

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Matte
 53. Vit pil

  Jag äter lunch ute mycket i jobbet, då är Ikanos kort jättebra som drar av 5% direkt på alla restauranger! Även andra större rabatter varje månad i olika branscher om du betalar med kortet.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sofia
 54. Vit pil

  Santander MasterCard har förvisso inga valuta påslag eller avgifter för kontantuttag, men det ser ut som om de tar betalt för kontantuttag på annat sätt:
  ”Kontantuttag debiteras ränta från första dagen. Årsränta f n 14,95 % och effektiv ränta 13,34 %.”

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Linus
  1. Vit pil

   Det stämmer. Både kontantuttag och valutauttag (ex. när du köper valuta på Forex) börjar ticka ränta direkt. Kan vara bra att skriva med det i artikeln så folk är medvetna om det och inte får en tråkig överraskning med 15% ränta eller vad det nu är.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Holger
  2. Vit pil

   Ja, om du gör ett kontantuttag utan att ha pengar innestående börjar hög ränta ticka hos Santander på den summa du tagit ut. Men först när kontantuttaget bokförs, det vill säga bankdagen efter att uttaget gjorts. Så girerar du över pengar samma dag som du gör uttaget kommer dessa också att bokföras nästa dag – och då blir det ingen ränta på kontantuttaget. Detta har jag utnyttjat många gånger när jag plötsligt behöver kontanter. Men det förutsätter som sagt att du gör en snabb insättning. Skulle det slira någon dag med insättningen blir inte räntekostnaden skyhög, men det är ju onödigt.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Skriet från vildmarken
 55. Vit pil

  Har själv preemkortet som en ersättning för det annars bra OKQ8 kortet (innan försämringen). Har dock noterat att preemkortet inte alltiid är så bra vid köp på internet, eftersom många sajter använder sig utav klarna och när köpet går via dem verkar inga poäng utgå från preem. Lite synd med tanke på att många dyra inköp gör jag oftast via nätet.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  David
  1. Vit pil

   Har du pratat/anmält detta till Klarna? Annars kanske man skulle göra det, för precis som du säger så handlar man ofta via Klarna då många återförsäljare använder deras tjänster.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Roger S

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.