De flesta tjänar mer på indexfonder än på enskilda aktier

Gästkrönika på Nordnetbloggen om att spendera mer tid på det man tycker är kul och dessutom tjäna mer pengar....

Idag publiceras min krönika ”Spendera tiden med familjen, vännerna och på det som du tycker är kul, samtidigt som du får en bättre avkastning än de flesta andra!” på Nordnet-bloggen. Särskilt i tider som dessa, när börsen har gått ner fem dagar i rad tror jag den är mer aktuell än någonsin.

Den handlar om min åsikt om att det för de allra flesta är mer lönsamt att spara i indexfonder än att spara i enskilda aktier. De flesta av oss har nämligen varken tiden, kompetensen eller intresset att göra det. Dessutom är det inget avsteg eftersom forskningen visar att man dessutom tjänar mer pengar på det.

Du kan läsa hela krönikan på Nordnetbloggen →

Relaterade artiklar

För dig som är ny på bloggen så rekommenderar jag följande artiklar här på bloggen – inte minst den om RikaTillsammans-portföljen som är min strategi för hur man kan placera pengar utan att behöva följa börsen, fatta svåra beslut om Brexit, amerikanska presidentvalet och så vidare.

Här följer några andra artiklar på samma ämne:

Om du vill följa hur det går för portföljerna och är kund på Nordnet följ mig på Shareville:

Om du gillar det som jag skriver och pratar om så rekommenderar jag även att:

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

19 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej Jan! Tack för en bra sida!
  Måste verkligen fråga, får en privat fondförsäkring via mitt jobb och det är SEB’s Fondförsäkrings Huvudutbud samt Övrigt utbud: https://seb.se/bors-och-finans/fonder/fonder-for-fondforsakring-a-o
  Fick lite blackout och valde likt SPP Aktiefond Global och Aktiefond Sverige som Claes H rekommenderat flera ggr fast i SEB’s egna SEB Sverige Indexfond samt SEB Etisk Globalfond som mina 2 fonder. Det är väldigt snålt med utbudet och mestadels SEB’s samt ett par avstickare. Var mina 2 val de bästa jag kunde välja eller kan man tänka annorlunda? Kan byta närsomhelst. Är 26 år i nuläget och sparar i liknande fonder som du rekommenderat som pensionsfonder (de ovan) samt lite egna placeringar.

  Svara
  0
  Gravatar för användaren
  Frans Sebastian

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök