Delägare i en kycklingfarm i Uganda

En annorlunda investering jag precis har gjort

Delägare i en kycklingfarm i Uganda

I början av mars gjorde jag en ganska rolig investering som jag hoppas kommer göra gott för mitt fadderbarn i Uganda, människorna där och mig själv. Med hjälp av en relativt liten summa har jag hjälpt till att starta upp en kycklingfarm ett par mil utanför Kampala i Uganda.

Mitt förhållningssätt till pengar är att det är en resurs som ska användas. Det går ju också i linje med det som jag brukar beskriva som Babyloniernas andra princip för rikedom:

Din uppgift som pengarnas herre är att sätta dem i arbete.

Det vill säga att pengarna ska göra nytta och vara ute och arbeta för en avkastning. Själv försöker jag dessutom lägga till kravet att de ska göra gott för mig, gott för andra och gott för omvärld. Alla ska helt enkelt vara vinnare som gör affären. Min senaste alternativa investering som uppfyller de kraven är att jag har blivit delägare i en liten kycklingfarm i Uganda.

Det är i och för sig en investering med mer hjärta än vad det är hjärna. Men den potentiella avkastningen kan bli mycket god, då det faktiskt är en väldigt enkel affär – den potentiella vinsten tycker jag motsvarar risken i alla fall över tid. Pengarna gör så mycket mer nytta än på ett svenskt bankkonto.

Jag vill också i det här tillfället verkligen slå ett slag för att det här så här jag tycker att man ska göra affärer – att hjälpa till och skapa möjlighet för de personerna som är driftiga och som vill något. Att istället för att skänka pengar, så är det bättre att finansiera ett projekt som skapar ett värde över tid. Ett projekt där det finns ett incitament för alla parter att driva och som är lönsamt. Det behöver dessutom inte alls vara särskilt mycket pengar.

Överkursen i sammanhanget är att till skillnad från att investera i andras investeringar, så skapar man här en investering från scratch – vilket över tid kan vara väldigt lönsamt. Men mer om det vid ett senare tillfälle. Först ska vi se till att få den här lilla verksamheten att fungera. : )

Jag ser mycket fram emot att få följa det här! : )

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

2 kommentarer finns till denna artikel:

  1. Hur gick det för kycklingfarmen? Har ju gått några år nu

    Gravatar för användaren
    Jesper

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök