Det är de små dagliga aktionerna som gör all skillnad - flit och systematik
Sök:

Det är de små dagliga aktionerna som gör all skillnad – flit och systematik

Den här artikeln publicerades 2008-06-20 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För ett tag sedan satt jag och lyssnade på Brian Tracy och Psychology of Selling och han ställde en intressant fråga – han frågade – hur stor tror du skillnaden mellan en excellent säljare som tjänar 2.000.000 om året mot en normal säljare som bara tjänar en tiondel av det – 200.000?

Enligt undersökningar som gjorts på just detta temat visade det sig att skillnaden i färdighet låg på mellan 3-5%. Denna skillnad på 5% gjorde att den ene säljaren tjänade mer än 10 gånger så mycket som den andre säljaren. Det handlar alltså inte om att den ene är hästlängder bättre än den andre, utan att den som är excellent gör samma saker på ett lite annorlunda sätt vilket ger en enorm skillnad i resultat.

En analogi på samma ämne är golf. Om du vinklar golfklubban vid tillslaget ett par millimeter kan detta ger flera tiotal meters skillnad i slutändan. En liten ändring kan få väldigt stor påverkan.

Insikten var för mig att de stora resultaten kommer jag inte att nå genom att göra stora kraftfulla insatser då och då, utan resultaten kommer att komma från att göra små dagliga aktioner. Det var detta som skiljde de duktiga säljarna mot de som tjänade lite mindre. De gjorde några få saker på ett lite annorlunda sätt varje dag.

Det tragikomiska i sammanhanget är att min mentor har predikat detta sedan 2005 då jag först träffade honom. Han kallar detta vikten av flit och systematik. Flit och systematik kommer alltid att slå talang eller allt annat i längden. Utmaningen ligger i att göra de små sakerna till vanor så att de kommer av sig själv och inte faller offer för omständigheter.

Kontentan – små dagliga aktioner kommer att ge enorma resultat i längden!


Den här artikeln publicerades 2008-06-20 klockan 10:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej!

  Det handlar om aktioner som t.ex. just nu så försöker jag börja varje dag med att fundera vad är det som kommer göra mest skillnad om jag gör det idag? och så försöker jag göra dem.

  Jag ”städar” i olika områden i livet – t.ex. relationer, papper, prylar och aktioner så att jag hela tiden har en positiv energi – att jag ”orkar” göra saker.

  Jag gör medvetna om val varje dag, varje stund om vad jag tror kommer leda mig mot mina mål och min vision.

  Det är kanske inte så tydligt – utan poängen är att vi alla måste hitta våra små saker att göra – för vi har olika mål. Om alla dina mål är samma som mina så kan du kopiera rakt av, annars är det att försöka identifiera dem.

  Det handlar t.ex. om att avstå från att ta en ny tjänstebil och istället ta lönen och sätta av de pengarna. Det kan handla om att bo i hyresrätt istället för bostadsrätt. Att gå upp en timme tidigare på morgonen för att göra något. Det kan handla om att äta annorlunda saker. Att umgås med andra människor. Att prata om nya saker. etc etc.

  Många hälsningar,
  //madwax

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Jag blev så nyfiken vad menar du KONKRET med ’de små dagliga aktioner’.

  några exempel? gärna många

  ”resultaten kommer att komma från att göra små dagliga aktioner. Det var detta som skiljde de duktiga säljarna mot de som tjänade lite mindre. De gjorde några få saker på ett lite annorlunda sätt varje dag.”

  ”Utmaningen ligger i att göra de små sakerna till vanor så att de kommer av sig själv och inte faller offer för omständigheter.

  Kontentan – små dagliga aktioner kommer att ge enorma resultat i längden!”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  nNick
 3. Vit pil

  Hej,
  jag heter Richard och skall nu påbörja samma resa som du. Hör gärna av dig för utbyte av tankar och motivation =)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.