Det första lilla stegets kraft
Sök:

Det första lilla stegets kraft

Ett fantastiskt videoklipp där en hemlös veteran får en total makeover

Den här artikeln publicerades 2013-11-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

I Balansekonomi pratar jag (annonslänk) mycket om att vi behöver titta på oss själva utifrån ett holistiskt helhetsperspektiv. Det ena området i livet påverkar alltid det andra. I det här Youtube-klippet började en sådan förändringsprocess för en amerikansk f.d. hemlös genom att han fick lite omtanke, kärlek, nya kläder och en makeover.

Det i sin tur ledde till att han fick energi till att ta tag i sitt liv och göra även de resterande förändringarna, som att besöka ett AA-möte delta i ett bostadsprogram och allt annat. Det är som min kollega Charlie brukar säga – om man har en dålig dag, varför inte göra det bara till en dålig förmiddag? Eller bara en dålig timme? Eller ett dåligt andetag? Man kan alltid börja med att borsta tänderna, har man borstat tänderna då kan man lika gärna klä på sig. Har man klätt på sig så kan man äta frukost. Har man ändå kommit så långt, varför inte ta ett litet steg till?

Det finns även andra saker i klippet som är intressant. Det är bland annat vikten av varumärke – vår första reaktion när vi ser en annan person. Jag kan ju ärligt erkänna att jag hade förhållt mig på ett väldigt olika sätt till Jim i videon om jag hade sett honom på stan så som han såg ut i början av klippet i förhållande till hur han såg ut i slutet av klippet. Det spelar verkligen roll hur vi dyker upp för andra människor.

I Balansekonomi pratar vi om det här på en av våra temakvällar om varumärke och det är alltid lika roligt att se folk komma tillbaka veckan efter när det har gjort sina förändringar. Inte bara att deltagarna många gånger ser betydligt snyggare ut, det som ofta lyser mest är ett nytt självförtroende och en ny självjänsla – en ny attityd helt enkelt. Utifrån ett ekonomiskt perspektiv kan man ju många gånger fråga sig om det inte är mer lönsamt att en månad investera i sitt varumärke, att köpa nya kläder, att låta grooma sig eftersom den energi som man får utifrån det när man känner sig snygg, kan många gånger återinvesteras till många gånger högre avkastning. Eller vad tänker du?

Det andra som jag också tar med mig från klippet är hur mycket skillnad som vi faktiskt kan gör för andra människor, och om man bara hjälper till med ett första litet steg, så vet man aldrig vad det i sin tur kommer att leda till.

Trevlig söndag!
//jan


Den här artikeln publicerades 2013-11-10 klockan 10:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.