Det viktiga är inte vad du gör, utan vem du gör det med…

Var på en Founders Alliance lunch idag i Malmö tillsammans med många andra entreprenörer och gästtalare idag var Per Henriksson, grundare till Tac Tel. Det var mycket spännande att lyssna på honom och det mest intressanta var en sak han som kom tillbaka till mig:

Det viktiga är inte vad du gör, utan vem du gör det med…

Hans tips till oss andra entreprenörer från sin 25-åriga karriär som företagare var att skaffa de bästa medarbetarna. Skulle han starta ett nytt företag idag så sa han nästan att det skulle vara att ta 10 personer han trivs med och har kul med och sedan låsa in sig i ett rum och titta efter vad de hade tyckt varit roligt att arbeta med.

Det går också hand-i-hand med min erfarenhet – en medarbetare kan lyfta eller stjälpa ett litet företag. Det är det som gör mig lite fundersam – många människor upplever att det är lågkonjunktur och att det är svårt att få jobb. Samtidigt säger alla företagare som jag träffat att det är brist på bra folk. Hade de träffat rätt person så hade de anställt på direkten.

Intressant… :-)

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök