Disciplin - en nyckel till framgång
Sök:

Disciplin – en nyckel till framgång

Sju steg till framgång via mål, aktioner och disciplin

Den här artikeln publicerades 2009-01-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Disciplinera dig själv till att göra det som du vet att du måste göra för att bli bäst på det du gör. Den kanske bästa definitionen på självdisciplin som jag har läst är:

Förmågan att få dig själv att göra det du borde göra, när du borde göra det, oavsett om du känner för det eller ej.

Det är ingen konst att göra något när man känner för det. Det är när man inte känner för det och ändå gör det, och därmed skiljer dig från 95% av befolkningen, som man tar steget till verklig framgång.

Vilka beslut behöver du göra i dag för att börja din resa mot toppen?

Sju steg till framgång

Det finns en mycket kraftfull sjustegs-metod som kan användas för att fastställa och uppnå dina mål. Varje framgångsrik person använder denna formel eller någon en variant av den för att vara och förbli framgångsrik. Det bästa av allt – den är oerhört enkel att kopiera!

1. Bestäm ditt ”vad”

Steg nummer ett, avgör exakt vad det är du vill ha i varje del av ditt liv eller vart du är på väg. Det handlar om bli klar på vart man är på väg  och varför.

2. Skriv ner det

Steg två, skriv ner det, tydligt och detaljerat. Ett mål som inte finns på papper är inte ett mål. Det är bara en önskan och utan energi och riktigt vilja.

3. Sätt en deadline

Bestäm en deadline för ditt mål. Det ökar motivationen att göra de saker som verkligen behövs för att ditt mål ska uppfyllas. Om det är ett riktigt stort mål (rekommenderas!)- dela upp det i delmål och sätt även del-deadlines.

4. Gör en lista

Göra en lista över allt som du kan tänka dig kommer att behövas för att ditt mål skall nås.

5. Prioritera och organisera

Gör om din lista till en verklig plan. Prioritera genom att bestämma vad du behöver göra först och därnäst.

Skriv sedan ner din plan, på papper, precis som om du skulle göra en vägbeskrivning till en vän eller en ritning  till ditt drömhus.

6. Gå i aktion

Det sjätte steget är att agera enligt planen. Gör något. Gör vad som helst. Men sätt igång. Börja på din resa – IDAG!

7. Gör något litet – varje dag

Gör något varje dag som går i riktningen mot dina viktigaste mål just nu. Utveckla disciplinen att göra något varje dag – 365 dagar om året. Du kommer att bli väldigt förvånad över hur mycket du åstadkommer utav bara farten.

Övningar

Nedan följer två förslag för att omsätta dessa idéer till omedelbar handling:

 • Först och främst, bestäm precis vad det är du vill ha, skriv ner det, välj en deadline, skriv en plan och gå i aktion på minst ett mål redan idag!
 • Bestäm priset på det du är villig att betala för att nå ditt mål och börja med avbetalningarna – oavsett vad de innebär!

Källor och referenser


Den här artikeln publicerades 2009-01-21 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Bra. Oftast är det självdeciplin som gör att man aldrig kommer vidare. Och när dagen blivit natt så ångrar man att man inte hann med mer idag… men nästa dag, tänker man. … men då blir det samma visa igen. *suck* Jag måste höja min självdeciplin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl-Fredrik

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.