Di.se, nu även med senastionsrubriker - Formeln för att bli rik
Sök:

Di.se, nu även med senastionsrubriker – Formeln för att bli rik

Läste precis en mindre artikel på di.se om hur du garanterat blir rik. Det bästa av allt är att de skriver:

Formeln är enkel och har använts av flera nutida miljardärer.

Wow. Det som stör mig i sammanhanget är att de fördummar oss läsare – det är inte bara så att flera nutida miljardärer har använt formeln – ALLA av oss har använt formeln – direkt eller indirekt. En formel är defacto bara en ”beskrivning av verkligheten”. Denna formlen beskriver värdetillväxt över tiden.

Formeln:

FörväntatVärde = Dagsvärde * ( 1 + Förväntad Avkastning )Antal år

Sedan skriver de:

För det första gäller det att ha så mycket pengar som möjligt när du börjar investera. Desto mer du har från början, desto mer kommer du att ha i slutänden.

Steg två är att maximera avkastningen. Historiskt sett har aktiemarknaden alltid varit det bästa alternativet.

/…/

I stället ska man enligt tidningen leta upp mindre bolag med tillväxtpotential.

Det tredje steget är att maximera tiden som pengarna växer, som är exponentiell. För varje år som man inte är i marknaden går man miste om mycket pengar.

Tidningen tar som exempel en person som för tio år sedan investerade 40.000 dollar, cirka 256.000 kronor räknat på dagens växelkurs.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta – vara glad för att de publicerar den, för att den eventuellt kan hjälpa någon – men jag tror bara att de flesta av Dagens Industris läsare bara suckar när de läser denna artikeln. Vad säger du?

Länk till hela artikeln »


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Absolut! :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  ”För det första gäller det att ha så mycket pengar som möjligt när du börjar investera. Desto mer du har från början, desto mer kommer du att ha i slutänden.”

  Snacka om låg verklighetsförankring. Man behöver knappast ha miljarder på banken för att starta ett bolag.

  Har du en idé som har hög efterfrågan så kan du starta med korvören på fickan. Jisses, har folk någonsin hört talas om ordet ”pre-orders”? Kort och gott handlar det om att hitta (bara ett exempel ur många ur högen) en produkt i säg Kina som har hög efterfrågan i Sverige till ett visst pris.

  Sedan tar man in förbeställningar på säg 1000 av dessa, fixar en 30 dagars kredit hos leverantören, eller tar in pengarna i förskott från kunderna. Sedan tar man in produkterna och levererar dessa till var och en av kunderna. När du har gjort det har du troligtvis mycket pengar på kontot som du sedan skattar på och sedan använder du det som är kvar till att köpa ett bolag. Du sätter genast en skarp VD till att leda bolaget så du kan svira runt hela dagarna (om det nu är något du anser vara en kul grej. Jag tycker det är riktigt kul med vilda fester själv:)).

  Eller en investeringsfastighet som har ordentliga hyresgäster på plats. Du hittar därmed snabbt ett fastighetsförvaltningsbolag som sköter allt som rör fastigheten inkl att betala ut hyresintäkter till ditt konto varje månad.

  Är du då riktigt vass ser du också till att köpa kraftigt rabatterade fastigheter så du får ut någonting som kallas ”cash-back” dvs om du köper en fastighet för 500.000 kr och fastigheten är värd 1 miljon kr och du får en 85% belåning när du köper så får du ut 85%-50% = 35% i cash-back. I detta fallet pratar vi om 350.000 kr i cash-back. Skattefria pengar rakt ner i fickan. Dessa pengar köper du ytterligare bolag och fastigheter för. Och så är investerings cykeln uppåt etablerad.

  Att ha pengar när man startar är väl roligt. Underlättar en hel del, men att säga att det är en obligatorisk grej för att bli rik är ett ganska knäppt argument (argumentet faller enkelt). Men det är väl bara bra för de som är smarta att det finns de som tror på den där artikeln..hehe. Mindre befolkning på toppen. Gör inte mig ett skit=). Vi behöver fotgängare som kan ta hand om de rikas intressen eller hur?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.