Ditt hus eller bostadsrätt är INTE en investering eller en tillgång…

Detta är ett rätt magstarkt påstående – särskilt eftersom 95% av befolkningen inte kommer att hålla med mig. Det hela börjar när man frågar folk på gatan:

Vilken är din största investering?

De flesta sparar ”mitt hus”, ”min bostadsrätt” eller något liknande. Problemet är att detta är ett väldigt ekonomiskt OINTELLIGENT svar. Det är tyvärr bankerna, mäklarna och alla andra som vi vanligtvis litar på är ekonomiskt kompetenta som berättar detta för oss. Till och med staten pratar om att vi ska investera i vårt boende och att alla svenskar ska ha ett eget boende.

Eftersom de flesta ändå håller med om att en ”investering” är något som ger kontinuerlig avkastning så blir följdfrågan:

Om ditt hus är en tillgång – hur stor inkomst får du från ditt hus varje månad?

De flesta svarar ”Inget” på denna frågan. Ofta är det till och med tvärtom – det finns lån knutna till huset som kostar ränta varje månad. Det kostar uppvärmning, försäkring, fastighetsskatt, underhåll och mycket mer. Huset är egentligen en SKULD – det uppfyller alla kritierier för att vare en skuld – något som kostar oss pengar varje månad.

Ljuger banken banken och staten när de påstår att huset inte är en tillgång eller en investering? SEB hade till och med en annons i förra veckan där det stod att de hjälpte oss med vår investering. Vill man vara sarkatisk så kan man säga att de inte ljuger – de bara talar inte om VEMS tillgång eller investering det är…

Ditt hus är bankens och statens investering eller tillgång – DE får en regelbunden inkomst från ditt boende…

//Edit:
Som vissa av mina  besökare påpekar nedan  –  jag har inga ambitioner om att vara först med denna argumentation. Både Charlie Söderberg, Robert Kiyosaki, Donald Trump m.fl. hävdar detta och har gjort det länge. För förklaring hänvisar jag till Charlie Söderbergs bok – ”Ett rikare liv” och Robert Koiyosaki – ”Rich Dad, Poor Dad”.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök