Egenskaperna som gör dig till vinnare
Sök:

Egenskaperna som gör dig till vinnare

Den här artikeln publicerades 2008-04-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Saxat från affarsvarlden.se (http://www.affarsvarlden.se/art/210650):

Har du vad det krävs för att bli en bra placerare? Enligt fondlegenden Anthony Bolton är det det tolv egenskaper som krävs hos en bra förvaltare. Och hög intelligens är inte en av dem.

Super-IQ, extrem analytisk förmåga och en rejäl portion tur. Är det vad som gör en bra placerare, tro? Nja, inte riktigt. I alla fall inte om man ska tro Anthony Bolton, som har över 30 års erfarenhet som förvaltare på fondbolaget Fidelity.

Han har gjort en lista på tolv egenskaper som krävs för att en förvaltare ska bli framgångsrik. Och det är flera ”mjuka” karaktärsdrag än vad man kanske skulle kunna tro.

1) En flexibel tro. Lita aldrig på en förvaltare som är så övertygad i sina åsikter att han eller hon aldrig kan ändra sig.

2) Mod att gå mot strömmen. Det går att träna upp den styrka som krävs för att våga köpa när alla säljer, enligt Anthony Bolton.

3) Självinsikt. En förvaltare måste känna sina styrkor och svagheter, det kan till och med vara viktigare än kunskap om marknaden. Att inse att man lätt drabbas av panik när botten ser ut att gå ur favoritaktien gör det lättare att tygla sina impulser.

4) Integritet.

5) Erfarenhet.

6) Sunt förnuft. Det har räddat Anthony Bolton från att gå på många minor, säger han, inte minst kreativa kreditkonstruktioner.

7) ”Ett seende öga”. Förvaltning är som schack, man måste kunna se några drag framåt.

8) Rätt temperament. Det är viktigare att kunna hålla sig lugn än att ha enormt högt IQ. Det gäller att kunna ta både misslyckanden och stor framgång med en nypa salt.

9) Vara välorganiserad. En placerare måste inte minst kunna strukturera i informationsflödet. Vilken information kan jag strunta i? Hur lägger jag upp min dag? Annars blir det lätt att man bara stirrar på skärmen hela dagen och inte får något gjort, enligt fondgurun.

10) Analyshunger. En lust att hela tiden söka orsaker till förändringar och bedöma dem.

11) Vara en detaljintresserad generalist. Man behöver inte vara superexpert på allt, tack och lov. Men det kan vara bra att vara hyggligt insatt i alla möjliga områden, som försäkringar, detaljhandel och it.

12) En önskan att vinna.

Skulle man sakna en eller ett par egenskaper är det inte hela världen. Men det gäller då att hitta rådgivare eller samarbetspartner som kan komplettera ens svaga sidor, resonerar fondgurun.

Källa: Affärsvärlden – http://www.affarsvarlden.se/art/210650


Den här artikeln publicerades 2008-04-06 klockan 07:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.