En av de vanligaste frågorna - var ska jag investera mina pengar?
Sök:

En av de vanligaste frågorna – var ska jag investera mina pengar?

Den här artikeln publicerades 2008-05-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Tid från annan får jag frågan – var ska jag investera mina pengar. Som jag skrivit många gånger tidigare finns det inget bra svar på denna frågan förutom – ”beror på”. Jag brukar alltid ställa följande följdfrågor för att sedan kunna ge ett bra tips:

  1. När vill du ha tillbaka pengarna från din investering?
  2. Hur mycket vill du få i avkastning?
  3. Hur mycket är du beredd att riskera/förlora?
  4. Hur mycket tid är du beredd att lägga ner på din investering?
  5. Vad är det långsiktiga målet?
  6. Vad är syftet med investeringen?
  7. Hur passar det in i helheten tillsammans med alla dina andra investeringar?
  8. Vad vill du ha för kunskap om det du investerar i?
  9. Ska det vara en värdeöknings-investering eller kassaflödesinvestering?

Först när man kan svara på dessa frågor kan man ge urskilja en bra och dålig investering. En bra investering för mig kan vara en utomordentligt dålig investering för dig – och vice versa.

Läs mer om syftet med att ställa dessa frågor…


Den här artikeln publicerades 2008-05-27 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.