Erik Penser: råd för att bli rik...
Sök:

Erik Penser: råd för att bli rik…

Erik Pensers bästa råd för att bli rik:

1. Bästa sättet att bygga upp en förmögenhet är att ha en bra affärsidé som du tror kan bli framgångsrik. Sedan är det bara hårt arbete som gäller. Och en portion tur, säger Erik Penser.

2. Aktier är ett annat alternativ och grundregeln är disciplin. Satsa i bra tider, håll igen när det går sämre. Och framför allt: öka aldrig insatserna för att ta igen förlusterna.

3. Välj ut tio bolag som du tror på långsiktigt. Långsiktighet är den bästa framgångsvägen för placeringar. Plus den klassiska grundregeln att snabbt göra dig av med förlustaktier, säger Erik Penser.

4. Ta inga lån. Och glöm alkoholen. Bäst beslut fattar du utan en droppe alkohol i kroppen, enligt Erik Penser. Själv drack han inte en droppe alkohol mellan 20 och 40 års ålder.

Personligen så känner jag att 4:an inte riktigt är sann – särskilt inte om man använder lånet som en hävstång för att öka  avkastningen.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Säger inte #3 emot sig själv?
  Långsiktigt men samtidigt agera snabbt vid eventuell förlust?

  Jag gör samma sak, men tycker det borde varit två olika punkter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adrian Larsson
 2. Vit pil

  4:an håller inte jag med om heller. Men för vissa personer är det säkert ett vettigt råd. Vissa människor är, för att vara otrevlig, inte begåvade med siffer intelligens. Inget fel med det, men det är ju bara så det är med vissa personer.

  Det är skit samma hur mycket man försöker förklara relationerna mellan siffrorna finansiellt. De fattar det ändå inte. Troligen är intresset lika lågt för finans som mitt intresse för förhistoriska musiklegender:). Alla har vi våra styrkor och svagheter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.