Erik Penser: råd för att bli rik...
Sök:

Erik Penser: råd för att bli rik…

Den här artikeln publicerades 2007-11-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Erik Pensers bästa råd för att bli rik:

1. Bästa sättet att bygga upp en förmögenhet är att ha en bra affärsidé som du tror kan bli framgångsrik. Sedan är det bara hårt arbete som gäller. Och en portion tur, säger Erik Penser.

2. Aktier är ett annat alternativ och grundregeln är disciplin. Satsa i bra tider, håll igen när det går sämre. Och framför allt: öka aldrig insatserna för att ta igen förlusterna.

3. Välj ut tio bolag som du tror på långsiktigt. Långsiktighet är den bästa framgångsvägen för placeringar. Plus den klassiska grundregeln att snabbt göra dig av med förlustaktier, säger Erik Penser.

4. Ta inga lån. Och glöm alkoholen. Bäst beslut fattar du utan en droppe alkohol i kroppen, enligt Erik Penser. Själv drack han inte en droppe alkohol mellan 20 och 40 års ålder.

Personligen så känner jag att 4:an inte riktigt är sann – särskilt inte om man använder lånet som en hävstång för att öka  avkastningen.


Den här artikeln publicerades 2007-11-11 klockan 01:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Säger inte #3 emot sig själv?
  Långsiktigt men samtidigt agera snabbt vid eventuell förlust?

  Jag gör samma sak, men tycker det borde varit två olika punkter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adrian Larsson
 2. Vit pil

  4:an håller inte jag med om heller. Men för vissa personer är det säkert ett vettigt råd. Vissa människor är, för att vara otrevlig, inte begåvade med siffer intelligens. Inget fel med det, men det är ju bara så det är med vissa personer.

  Det är skit samma hur mycket man försöker förklara relationerna mellan siffrorna finansiellt. De fattar det ändå inte. Troligen är intresset lika lågt för finans som mitt intresse för förhistoriska musiklegender:). Alla har vi våra styrkor och svagheter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.