Ett inspirerande mejl om indexfonder
Sök:

Ett inspirerande mejl om indexfonder

Ett inspirerande mejl om indexfonder
Den här artikeln publicerades 2014-06-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag måste bara kort dela med mig av ett fantastiskt läsarmejl som jag fick för ett par dagar sedan från en person som varit på en av mina föreläsningar med Balansekonomi (annonslänk) och gjort det som jag så många gånger tjatat om. Att skippa bankernas fonder med höga avgifter och satsa på billiga, enkla och passiva indexfonder. Läs mer här. Min fetstil.

Hej Jan

Jag var på en av dina föreläsningar för ca ett år sedan. Stort tack för en mycket givande dag. Några månader senare startade vi med våra omplaceringar. Tyvärr, så är det ju alltid, kom jag inte igång genast.

Vi har så under året som gått flyttat mer och mer. Vårt liv har de senaste åren har varit gynnsamt och givande. Detta – tillsammans med omplaceringarna – har gett oss möjlighet till att när som helst sluta jobba. Jag har precis fyllt 62 (mars) och min underbara hustru fyller 61 i början av juni.

Vi (jag) gjorde det enkelt. Alla konstiga fonder (Ryssland, Kina, Indien, Latinamerika osv) avyttrade vi. Därefter öppnade vi Investeringssparkonton och placerade pengarna på en svensk Indexfond OMX30 i Handelsbanken. Så gjorde också min yngste son.

Min fru hade ärvt “några” aktier i svenska storbolag. De var fyra att dela och de andra tre avyttrade sina. Från att vid tillfället för arvet ha varit värda ca 400 000 (hösten 2010) är de nu värda över 600 000. De har också gett bra utdelning.

Med facit i hand skulle man gjort detta mycket tidigare, men vi är mer än kanonnöjda att vi har gjort det nu. Det bästa rådet och ett mycket enkelt sådant var lösningen på allt. Ett STORT TACK inte bara för en trevlig dag utan även för de sköna råden.

Mvh
Ulf


Den här artikeln publicerades 2014-06-02 klockan 23:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Indexfonder, Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.