Ett inspirerande mejl om indexfonder

Ett inspirerande mejl om indexfonder

Jag måste bara kort dela med mig av ett fantastiskt läsarmejl som jag fick för ett par dagar sedan från en person som varit på en av mina föreläsningar med Balansekonomi (annonslänk) och gjort det som jag så många gånger tjatat om. Att skippa bankernas fonder med höga avgifter och satsa på billiga, enkla och passiva indexfonder. Läs mer här. Min fetstil.

Hej Jan

Jag var på en av dina föreläsningar för ca ett år sedan. Stort tack för en mycket givande dag. Några månader senare startade vi med våra omplaceringar. Tyvärr, så är det ju alltid, kom jag inte igång genast.

Vi har så under året som gått flyttat mer och mer. Vårt liv har de senaste åren har varit gynnsamt och givande. Detta – tillsammans med omplaceringarna – har gett oss möjlighet till att när som helst sluta jobba. Jag har precis fyllt 62 (mars) och min underbara hustru fyller 61 i början av juni.

Vi (jag) gjorde det enkelt. Alla konstiga fonder (Ryssland, Kina, Indien, Latinamerika osv) avyttrade vi. Därefter öppnade vi Investeringssparkonton och placerade pengarna på en svensk Indexfond OMX30 i Handelsbanken. Så gjorde också min yngste son.

Min fru hade ärvt “några” aktier i svenska storbolag. De var fyra att dela och de andra tre avyttrade sina. Från att vid tillfället för arvet ha varit värda ca 400 000 (hösten 2010) är de nu värda över 600 000. De har också gett bra utdelning.

Med facit i hand skulle man gjort detta mycket tidigare, men vi är mer än kanonnöjda att vi har gjort det nu. Det bästa rådet och ett mycket enkelt sådant var lösningen på allt. Ett STORT TACK inte bara för en trevlig dag utan även för de sköna råden.

Mvh
Ulf

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök