Få Per Börjessons bok "Så kan alla svenskar bli miljonärer" gratis genom att gå med i Sparklubben
Sök:

Få Per Börjessons bok ”Så kan alla svenskar bli miljonärer” gratis genom att gå med i Sparklubben

Den här artikeln publicerades 2012-04-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Satt precis och läste Per Börjessons och Spiltans utmärkta nyhetsbrev från igår med titeln ”Så går börsen 2012”, ett intressant utdrag:

[..] Vad kan man då förvänta sig för avkastning på aktiemarknaden på lång sikt? Vissa pessimister tycker ju att man helt skall undvika aktier då de har dåliga framtidsutsikter. När man köper aktier får man en andel av ett bolag. Avkastningen består normalt av en årlig utdelning och värdestegring på bolaget. [..]

I dagens aktiemarknad finns det många stabila bolag som ger 4-5 % i utdelning plus en potential till framtida värdestegring när utdelningar och vinster ökar i framtiden. Det innebär att man kanske kan räkna med 8-10 % i totala årliga avkastningar på aktiemarknaden. När vi idag har en extremt låg ränta på kanske 2 % är man säker på att det är precis bara det man får i årlig avkastning. Då blir det dyrt att vara pessimist.Om man sparar till sin pension och behöver pengarna om 20, 30 eller 40 år kan man lugnt köpa aktier och aktiefonder även idag. [..]

Jag rekommenderar verkligen att du blir medlem i Pers ”Sparklubb” då han i princip säger precis samma sak som jag gör här på bloggen och dessutom ger han dig sin bok gratis som välkomstgåva:

http://www.sparklubben.se/

Hälsningar,
//jan


Den här artikeln publicerades 2012-04-25 klockan 23:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Bra böcker om ekonomi och pengar.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej!

  Jag är 21 år gammal och funderar en del runt ekonomi eftersom jag tycker de är viktigt att lägga en bra grund inför första lägenhetsköpet osv. Jag sparar i både fonder och aktier, fonderna har gått helt okej med en snitt avkastning på runt 10 %. Jag har även köpt en del aktier med varierad framgång, kom in helt snett på de sist gång och de har halverat värdet ungefär, är inte speciellt orolig för att de gått ner, man har ju inte förlorat några pengar förrens man sålt aktierna så de är lika bra att ligga kvar och vänta på en stigning, har inte något akut behov av pengarna heller så.

  De jag funderar på är hela marknadsekonomin, vart lutar de åt? kriserna är ju knappast över än i tex Grekland,Italien osv. Tror du de kommer falla ihop igen eller tror du de kommer ligga kvar på ungefär samma nivå?

  Skulle även vilja ha tips på någon fond som de är högre risk på, en fond som kan stiga mycket respektive gå ner en del som man kan gå in i med 20-60 tusen? Vilken världsdel är bäst att satsa på? Asien,Sydamerika,Europa eller är de USA?

  Tacksam för svar, väldigt intressant och rolig läsning för övrigt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  James
  1. Vit pil

   Hej James, inom kort kommer jag att komma med ett nytt inlägg, där jag kommer gå in på de punkterna som du skriver.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Hej!

  Jag klickade hem boken kostandsfritt och hade tänkt att sträckläsa den. Underbar bok vad jag hittils har förstått av recentioner och kommentarer. Tack också för ditt erbjudande kring Charlie Söderbergs föreläsning om balansekonomi, hade tänkt att gå på den i höst. Tack för en underbar blogg. Provocerande, utmanande och lärorikt speciellt när man är 22 år och inte har jätte stor koll på den stora pengavärlden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ellinor