Få Per Börjessons bok ”Så kan alla svenskar bli miljonärer” gratis genom att gå med i Sparklubben

Satt precis och läste Per Börjessons och Spiltans utmärkta nyhetsbrev från igår med titeln ”Så går börsen 2012”, ett intressant utdrag:

[..] Vad kan man då förvänta sig för avkastning på aktiemarknaden på lång sikt? Vissa pessimister tycker ju att man helt skall undvika aktier då de har dåliga framtidsutsikter. När man köper aktier får man en andel av ett bolag. Avkastningen består normalt av en årlig utdelning och värdestegring på bolaget. [..]

I dagens aktiemarknad finns det många stabila bolag som ger 4-5 % i utdelning plus en potential till framtida värdestegring när utdelningar och vinster ökar i framtiden. Det innebär att man kanske kan räkna med 8-10 % i totala årliga avkastningar på aktiemarknaden. När vi idag har en extremt låg ränta på kanske 2 % är man säker på att det är precis bara det man får i årlig avkastning. Då blir det dyrt att vara pessimist.Om man sparar till sin pension och behöver pengarna om 20, 30 eller 40 år kan man lugnt köpa aktier och aktiefonder även idag. [..]

Jag rekommenderar verkligen att du blir medlem i Pers ”Sparklubb” då han i princip säger precis samma sak som jag gör här på bloggen och dessutom ger han dig sin bok gratis som välkomstgåva:

http://www.sparklubben.se/

Hälsningar,
//jan

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej!

  Jag är 21 år gammal och funderar en del runt ekonomi eftersom jag tycker de är viktigt att lägga en bra grund inför första lägenhetsköpet osv. Jag sparar i både fonder och aktier, fonderna har gått helt okej med en snitt avkastning på runt 10 %. Jag har även köpt en del aktier med varierad framgång, kom in helt snett på de sist gång och de har halverat värdet ungefär, är inte speciellt orolig för att de gått ner, man har ju inte förlorat några pengar förrens man sålt aktierna så de är lika bra att ligga kvar och vänta på en stigning, har inte något akut behov av pengarna heller så.

  De jag funderar på är hela marknadsekonomin, vart lutar de åt? kriserna är ju knappast över än i tex Grekland,Italien osv. Tror du de kommer falla ihop igen eller tror du de kommer ligga kvar på ungefär samma nivå?

  Skulle även vilja ha tips på någon fond som de är högre risk på, en fond som kan stiga mycket respektive gå ner en del som man kan gå in i med 20-60 tusen? Vilken världsdel är bäst att satsa på? Asien,Sydamerika,Europa eller är de USA?

  Tacksam för svar, väldigt intressant och rolig läsning för övrigt.

  Gravatar för användaren
  James
 2. Hej!

  Jag klickade hem boken kostandsfritt och hade tänkt att sträckläsa den. Underbar bok vad jag hittils har förstått av recentioner och kommentarer. Tack också för ditt erbjudande kring Charlie Söderbergs föreläsning om balansekonomi, hade tänkt att gå på den i höst. Tack för en underbar blogg. Provocerande, utmanande och lärorikt speciellt när man är 22 år och inte har jätte stor koll på den stora pengavärlden.

  Gravatar för användaren
  Ellinor

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök