Resan mot att försörja familjen på uthyrning av fastigheter

Läsarstory av och intervju med Filip Sakic

I dagens avsnitt intervjuar vi Filip Sakic som vi träffade på en RikaTillsammans after-work i Malmö. Där delade han med sig av sin resa mot att i framtiden kunna försörja sig på uthyrning av fastigheter.

Jag upplever få saker så inspirerande som att få ta del av andras historier och livsresor. Särskilt när de pågår och ännu inte är i mål. Filips historia är en sådan. Här har vi en kille som är under 30 år, som verkligen har valt att gå en annan väg i livet än många andra. Nästan definitionen på att han har valt att göra det 95 % av alla andra aldrig för att om 10 år kanske ha det som 95 % av alla andra aldrig kommer att ha.

Han börjar historien i insikten hur han kommer hem som silvermedaljör i VM i kampsporten K1 och fick tre rader i Sydsvenskan. Med insikten att det här inte är något som han kommer att kunna försörja sig på, börjar han arbeta på sidan. Först börjar han med att renovera en lägenhet, sälja den och återinvestera pengarna i nästa. Sedan gör han det igen och igen, men försöker behålla fastigheterna och hyra ut dem istället.

Han har utmaningar med brist på kapital, brist på kompetens, brist på tid men lyckas tack vare sitt driv och kreativitet ta sig förbi dem. När banken ”låser” hans kapital i en fastighet får han skaffa sig ett sidojobb, och han väljer då smart att bli deltidsbrandman för att kunna fortsätta på sin inslagna väg.

Vi varvar Filips berättelse med vanliga rädslor vi andra vanliga människor har kring att ha små fastigheter, med nyckeltal för underhåll och drift, hyresintäkter och mycket annat. Man kan lyssna och inspireras, men vill man göra samma sak är det även ett bra tillfälle att ta anteckningar.

Jag tycker det ska bli väldigt spännande att få följa Filips resa. Du hittar även Filip i forumet som @FilipS. Vi hoppas att du tycker att den är lika inspirerande som vi. 🙂

Många hälsningar,
Jan, Caroline och Filip (så klart)

Viktig information om risk

Denna artikel berör eller kan beröra information om att placera pengar i finansiella instrument. Historiskt har ett långsiktigt sparande enligt forskningen varit ett bra sätt att få sina pengar att växa. Det finns mycket som talar för att det kommer vara så även i framtiden, men ingen kan förutsäga framtiden och det finns tyvärr inga garantier.

Allt sparande innebär en risk och du kan både tjäna och förlora pengar. I värsta fall är det inte ens säkert att du får tillbaka pengarna du satt in. Därför vill vi, för undvikande av missförstånd, påminna om att:

  • investeringar kan och kommer i perioder att både öka och minska i värde,
  • i värsta fall kan du förlora det hela placerade kapitalet,
  • investera därför aldrig mer än du har råd att förlora,
  • historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning,
  • det är viktigt att själv sätter dig in i det som du investerar i och inte investerar i något du inte förstår, och
  • ta kontakt med en oberoende finansiell rådgivare (lista här) om du är osäker och vill ha tips kring din egen personliga situation.

Läs gärna mer på vår sida här där vi fördjupar informationen om risk.

Följ diskussionen i RikaTillsammans-forumet

I RikaTillsammans-forumet finns det en specifik tråd där vi diskuterar det här avsnittet. Där kan du läsa andras kommentarer och funderingar till avsnittet samt naturligtvis dela med dig av dina egna.

I forumet kan du även ställa en fråga, få svar, hjälpa andra och träffa likasinnade. Välkommen. 🙂

Lyssna på artikeln som ett poddavsnitt

Precis som vanligt så kan du lyssna på hela den här artikeln som ett poddavsnitt via din poddspelare. Avsnittet finns där poddar finns t.ex. iTunes, Acast, Spotify eller SoundCloud. Du kan även titta på den tillhörande videon via Youtube.

Transkribering av hela avsnittet

Kommer förhoppningsvis i veckan. Lite tidsbrist just nu tyvärr.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök