Fixat ljudet till mina kommande videoklipp (hoppas jag)...
Sök:

Fixat ljudet till mina kommande videoklipp (hoppas jag)…

En kort uppdatering till dig som följer mig om varför jag inte skrivit på sistone

Jag har fått rätt mycket feedback på att jag har bra innehåll i mina videoklipp men att ljudet är alldeles för dåligt. Nu har jag nästan byggt färdigt en liten podd-studio i källaren och jag hoppas därmed att ljudet är betydligt bättre.

Tack till Ludde och alla ni andra som gett mig feedbacken och en möjlighet att bli bättre. Jag hoppas också att det här ska bli en möjlighet för mig att bjuda in mer gäster och göra det hela mer ”poddlikt”. Så jag ber om ursäkt om låg aktivitet på bloggen de senaste två veckorna, men det här med ljudet och bild har tagit mer tid än jag trodde. Framförallt när man är som jag helt nybörjare och det tar 8 timmar att lista ut hur man får bort bruset mellan mixern, inspelaren och hörlurarna. Bara det här att det är skillnad på signal och volym fattade jag inte förrän efter ett par dagar.

Om du läser det här och är duktig på ljud och bor i Malmö så tar jag väldigt gärna lite hjälp på hur jag kan göra det ännu bättre i utbyte mot en lunch :-) . Jag väntar även på att få hjälp med att sätta upp akustikplattor och därefter bör även det sista ekot försvinna tänker jag. Tack för att du har tålamod med mig!


Den här artikeln publicerades 2017-05-31 klockan 11:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Övrigt och off-topic.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

9 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Mkt bättre ljud! Bra jobbat!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael
 2. Vit pil

  Vad synd att du flyttat ned i bunkern… Det var ju en så snygg bildsättning där framför det stora fönstret med grönskan vajande i bakgrunden!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oscar
  1. Vit pil

   Haha… Tack för feedbacken. Ska se om jag kan lösa det med greenscreen eller något. Min fru var inte så förtjust över alla lampor, kameror och mikrofoner ståendes i vardagsrummet. Har kanske tänkt göra en del utomhus. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hej Jan!

  Först vill jag tacka dig enormt mycket för ditt arbete med bloggen, din blogg och bloggen miljonär innan 30 har varit stora inspirationskällor till mitt sparande de senaste tre åren. För närvarande är jag 22 år gammal, pluggar på universitet och har som mål att om många år kunna styra över min egen tid – med andra ord, bli ekonomiskt fri. Just nu sparar jag cirka 5 000 kr i månaden som jag får från extrajobb och lever på mitt studielån på cirka 10 000kr i månaden vilket ger mig en sparkvot på ca 33%. På tre år har jag med ”tur” på börsen, ett kostnadsmedvetet tänk och ett exceldokument där jag dokumenterar mitt sparande och mina finansiella mål fått ihop till en skaplig summa som skulle räcka till en kontantinsats i en storstad.

  Jag har en fråga till dig angående bostadsmarknaden. Jag vet att du generellt tycker att den är övervärderad. Men många unga i min ålder har ju en önskan om att ta sig in på bostadsmarknaden någon gång. Ett framgångsrikt sparande med ränta på ränta kan ju snabba på ett sparande till kontantinsats, samtidigt tar man en risk att sitt sparande tappar i värde på kort sikt. Det jag nu undrar är om du vet hur aktiemarknaden har svarat på fastighetskriser i Sverige och globalt. Tänker att om man tar en risk med sitt sparande till kontantinsats och det går ner kanske även bostadsmarknaden går ner vilket skulle göra att man ändå går ”plus-minus-noll”. Vidare undrar jag, om vi skulle få en fastighetskris i Sverige skulle det leda till att börsen går ner? Svensk ekonomi anser ju av många vara överhettad just nu. Skulle det därför kanske vara bra att förutom att diversifiera tillgångsslag även diversifiera vilka länder man investerar i? Du gör ett jättebra jobb och jag är nyfiken på dina tankar rörande detta ämne. Vi är ju trots allt väldigt många unga just nu som är osäkra på hur man ska få ihop till 300 000 – 450 000 för att kunna köpa bostad i Stockholm.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
  1. Vit pil

   Heter också Andreas men jag är en annan Andreas….

   Med det utrett är det grymt bra jobbat! Själv siktar jag på 5000/månad, men är 35 och har en hel del andra utgifter, bostad osv. Men du gör helt rätt, hade jag börjat vid 22 hade jag nog varit ganska så oberoende ganska så snart.

   Har själv noll koll på bostadsmarknaden men jag skulle vänta. Har bostadsrätt idag och familjen letar hus men priserna har dragit iväg så in i så nu har vi slutat med husletandet. Våran bostadsrätt har gått upp ca 600.000 på ca fyra år. Knappast hållbart i längden tänker jag. Mitt tips är att spara vidare o vänta, ifall du nu inte absolut måste köpa nu pga inga andra alternativ finns. Men då måste du å andra sidan få ihop kontantinsatsen först.

   Tänk såhär annars, ränta 2% bostadslån (för närvarande!) eller lägre. Investera på börsen 8-12%/ år över tid. Inte hela sanningen men något att fundera på.

   O tack Jan för bloggen, googlade vad jag då tyckte rejält korkade ”hur blir man rik” för ett par år sedan och hittade hit. Avkastningen sedan dess har varit underbar, bättre än vad jag någonsin kunde tro.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Andreas den andre
 4. Vit pil

  Tack Jan, du har så mycket intressant att berätta så det är ju fantastiskt att ljudet nu blir bättre. Tar med mig massor av kloka och konkreta tips från dig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Annica Fahlstedt
 5. Vit pil

  Det låter jätte bra nu, grymt! Ser fram emot flera inlägg nu framöver.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  thewolfofgothenburg
 6. Vit pil

  Tycker det låter jättebra Jan, bra jobbat! :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fabian

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.