Följ mina investeringar i aktier och indexfonder via Shareville
Sök:

Följ mina investeringar i aktier och indexfonder via Shareville

Se vad jag investerar i och hur det går för mina två modellportföljer

Följ mina investeringar i aktier och indexfonder via Shareville
Den här artikeln publicerades 2014-11-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Nordnet lanserade för ett tag sedan sin funktion Shareville som gör det möjligt för mig att visa innehållet i mina två portföljer. Det gör att du från och med idag när som helst kan gå in och se vilka aktier, fonder och placeringar som jag har.

Jag har lagt upp både Nybörjar-portföljen och RikaTillsammans-portföljen så att man kan titta och jämföra. Dock behöver man vara kund hos Nordnet för att kunna använda Shareville-funktionen.

Nybörjarportföljen

Nybörjarportföljen bygger på följande artiklar:

Och du hittar länken till Nordnet och Shareville nedan:

Rikatillsammans-portföljen

RikaTillsammans-portföljen är en liten förbättring av nybörjarportföljen som ger samma avkastning men en lite lägre risk. Den bygger på följande artiklar:

Länken till shareville hittar du här:

Det betyder att du när som helst kan gå in på länken ovan (om du är kund på Shareville) och se hur min portfölj ser ut. Om du väljer att följa den, så kommer du även att få mejl varje gång jag gör en ändring i den.

Relaterade länkar

 


Den här artikeln publicerades 2014-11-16 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Indexfonder, Nybörjarportföljen, RikaTillsammans-portföljen, Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan

  Först och främst vill jag tacka för en utmärkt och intressant blogg

  Hur kan man se vilken av dina portföljer på Shareville som gäller sparande till sitt barn? Kan vi utgå ifrån att det är den kapitalförsäkring som finns då de övriga portföljerna är ISK?

  Tack /Mattias

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias
 2. Vit pil

  Hej Jan.
  Tack för din öppenhet med din portfölj intressant!
  En fråga hur tänker du kring ’SPP Aktiefond Global’ mot
  ’DNB Global Indeks’? De är väldigt lika i förvaltningsavgift och historisk avkastning.
  SPP tar dock med emergin markets.
  Men något som väger tungt för SPP fond borde väl vara:
  ’Fonden följer Storebrandkoncernens standard för hållbara investeringar. Det innebär att vi inte investerar i företag som medverkar till kränkning av mänskliga rättigheter, korruption, klimat- och miljöskada, produktion av landminor, kluster- och atomvapen samt produktion av tobak’
  Jag hittar inget ang. etik på DNB Global Indeks.

  /Samuel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Samuel
  1. Vit pil

   Har faktiskt inte tänkt på den. Ska kolla upp den! Tack för tips. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson