Förändringar i min personlighet jag har gjort det senaste året

På sistone har det varit en ganska jobbig period med en del konflikter med min familj. Insikten om hur mycket jag har förändrats det senaste året slog mig tidigare idag. På sätt och vis är jag både glad och ledsen för det – glad för jag har verkligen utvecklats och gjort skillnad i mitt liv. Framförallt har jag förändrats när det gäller:

  • Nivån av ansvar – Jag är idag av åsikten att allt som händer är upp till mig att hantera. Jag tar ansvar för allt som händer och låter verkligen inte omständigheter påverka mig. Take responsibility and blame noone.
  • Allt är möjligt – att tänka i perspektiv att allt är möjligt är egentligen bara en följd av föregående punkt, men det leder även till att jag har väldigt svårt att acceptera människor som säger att saker inte är möjliga eller att de inte kan.
  • Överflödstänk och ett positivt tänkande – från att tidigare mycket ha tänkt i banor såsom ”i värsta fall”, ”tänk om” etc tänker jag nu nästan alltid i överflöd och positivt. Det handlar om att istället för att säga ”jag har inte råd” – så frågar jag mig ”hur ska jag göra för att få råd”. Samtidigt anser jag att det finns ett överflöd av allt, kärlek, pengar, vänner, företag, affärer – allt.
  • Vision och målfokusering – samtidigt med det andra försöker jag hela tiden leva i min vision och fokusera på de mål som jag sätter upp – på allt från dagsbasis till årsbasis.
  • Sluta med ”Jag vet vad jag har, men inte vad jag kan få” – detta är nog ett tankesätt jag har haft länge, men som jag nu övergett till förmån för överflödstänkande. Det finns ingen anledning till att inte chansa – i bästa fall vinner man stort och i värsta fall så har man lärt sig något.
  • Prioritera hårdare och time-management – en stor insikt under året har varit att min tid i livet är ändlig. Det hjälper en verkligen att prioritera och det är inget som kan göra mig så förbannad när jag känner att jag har ”slösat” bort tid på meningslösa saker som t.ex. tv, aftonbladet etc, men även människor som inte vill eller har ambition.
  • En högre nivå av medvetenhet – framförallt försöker jag även leva mitt liv med en helt ny nivå av medvetenhet. Alla val och beslut jag fattar är medvetna och aktiva vilket hänger ihop med den första punkten om ansvar.
  • Ledarskap och attraktion – insikten här gäller att istället för att använda kraft och forcera handlar det om att identifiera de människor som är kompetenta och som kan hjälpa dig att nå dina mål, genom att de når sina egna. Att skapa attraktion vilket gör att andra följer dig.
  • Livslångt lärande (reflekterande) och avlärande – mycket för mig handlar om att idag lära mig på ett annat sätt än jag gjorde i skolan. Skolans uppgift är att forma en efter en mall medan själva ledarskap definieras i att det är unikt. Därför handlar det för mig lika mycket att lära mig av med beteenden som jag har lagt på mig via utbildning och umgängeskrets. Det handlar om att få insikt om varför jag beter mig som jag gör, och sedan välja huruvida det beteendet hjälper mig att nå längre fram eller ej.

Ovanstående förändringar har gjort att jag har valt bort några vänner som inte ger mig energi eller vill göra resan med mig. Med den nära familjen är det alltid klurigare, det är liksom inte att man kan hantera dem på samma sätt.

Det  gäller verkligen att bita sig i tungan, svälja och att försöka tänka att de älskar, vill ens bästa och inte  delar ens uppfattning på grund av rädsla för konsekvenserna.

Jag tror att dessa ändringar är till det bättre, mina mentorer har dessa förhållningssätt, mina förebilder har dessa beteenden och vartenda bok i personlig utveckling, entreprenörskap och ledarskap understryker dessa egenskaper som livsviktiga. Framförallt känns det oerhört bra att kunna relatera till det beteende dessa böcker och personer hänvisar till.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök