Forbes: sätt att bli rik.
Sök:

Forbes: sätt att bli rik.

Den här artikeln publicerades 2007-11-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

 Forbes 11 sätt att bli rik – från www.DinaPengar.se:

1. Utnyttja statliga subventioner. Identifiera var staten plöjer ner stödpengar nu och i framtiden – kanske finns pengar att tjäna på miljövänliga bränslen?

2. Arv. En säker väg till de stora pengarna för några få. Men för stora flertalet är det inte så, de äldre lever dessutom allt längre liv och lägger pengarna på att höja sin egen livskvalitet.

3. Låna till stora investeringar. Riskfyllt, men man kan tjäna stora pengar på att investera med liten egen insats och stor lånedel – förutsatt att räntorna är gynnsamma och prisutvecklingen på det man köper är tillräckligt god. Exempel: Om du köper hus med 20 procent egen insats och priset stiger 10 procent har du nått 50 procent i avkastning. Är insatsen 3 procent blir avkastningen på investeringen 333 procent.

4. Fixa en hävstång. Så kallad hävstång på sina investeringar kan man nå på annat sätt än genom lån (se punkten ovan). Här är ett exempel om du driver företag: En teaterföreställning kan bara locka några hundra i publik och måste dessutom sättas upp varje kväll för att fortsätta generera intäkter. Spelar du i stället in en film kan du visa den för en publik världen över under lång tid – en investering med god hävstång. Gäller exempelvis affärsidéer på nätet.

5. Utnyttja bra idéer – som inte nödvändigtvis är dina egna. Man måste inte vara först med en affärsidé för att tjäna pengar på den. Du har knappast hört talas om Seattle Computer Works – bolaget som Microsoftgrundaren Bill Gates köpte 1980.

6. Ät små skivor av väldigt stora kakor. Det går att tjäna stora pengar på små avgifter – när man jobbar med jättelika transaktioner. Så går det exempelvis till när finansmäklarfirmor tjänar grova pengar trots att de bara tar exempelvis 0,1 procent av beloppet när de hanterar en företagsaffär.

7. Utnyttja karteller och monopol. Kan du uppnå en ställning där du är mer eller mindre ensam på din marknad kan du göra stora pengar på ditt företag.

8. Sälj drömmar. En vanlig strategi för fifflare, men kan också vara helt lagligt. Exempel: Att locka investerare till ett företag som jagar guldfyndigheter.

9. Utnyttja beroenden och fåfänga. Något som exempelvis kaffe- och tobaksindustrierna gjort med stor framgång.

10. Tjäna pengar på lycksökarna. Du kan bli rikare på att sälja hackor och spadar till guldletarna än att leta själva guldet.

11. Få betalt av någon annan än betalaren. Företagsledare är exempelvis ganska generösa med bonusar till hjälpsamma konsulter – det är ju inte vd:ns egen plånbok som blir tunnare.


Den här artikeln publicerades 2007-11-08 klockan 01:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.