Företagare undviker semester
Sök:

Företagare undviker semester

Den här artikeln publicerades 2008-07-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Hittade följande artikel på text-tv ikväll – själv kan jag känna igen mig. Jag brukar se sommaren som ett utmärkt tillfälle att ”jobba ikapp ostört”…

Var femte företagare planerar ingen semester alls i år och om de tar ut ledighet blir det som mest två veckor, visar en riksomfattande undersökning från Länsförsäkringar.

Enligt undersökningen anser företagare i de norra delarna av landet att de har minst tid att ta ut semester. 28 proc uppger att de planerar att ta ut maximalt två veckor. 13 proc anser att de inte är i behov av ledighet.

I landets östra delar där bland annat Mälardalen ligger är det betydligt färre, 16 procent, som är beredda att ta ut någon semester.

Fråga: Varför kommer du inte att ta mer semester under 2008?

Topplistan

 1. Har inte tid 41 procent
 2. Täcka upp för andra/göra andras arbete när de ska ha semester 20 procent
 3. Finns ingen som kan ersätta mig 19 procent
 4. Annan orsak 15 procent
 5. Vet ej 9 procent
 6. Har inget behov 6 procent
 7. Har inte råd 5 procent

Om undersökningen:

Totalt har 1 339 VD:ar eller ägare intervjuats på uppdrag av Länsförsäkringar. Resultatet är uppdelat på region (nord, syd, väst och öst), storlek på företag och bransch. Intervjuerna har genomförts i företag med mellan 5 och 49 anställda via telefon av Hermelin Group.


Den här artikeln publicerades 2008-07-04 klockan 00:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  BEF, absolut korrekt det du tar upp. Det vanliga är ju dock att de som väl startar eget jobbar fler timmar än en vanlig anställd.

  Varför? Jo, för de kan inte eller vill inte alls delegera uppgifter de borde delegera (uppgifter de antingen är dåliga på eller inte kan hantera så värst bra).

  Ska man lyckas som affärsman så måste man lära sig hur man delegerar till rätt folk (det är en vetenskap i sig, men man kan lära sig det). Är man inte beredd att lära sig hur man delegerar (och sedan göra det) då skadar man bara sig själv och då är vi inne på ämnet ”sadomasochism” och inte ”succé formulan”:). Jag råder detta folk att inte starta eget.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 2. Vit pil

  Frågan är varför de gått och blivit företagare? För att skapa sig själva ett liv som enbart består av arbete? De kan ju inte ha haft så mycket sämre som anställda, t o m bättre då det ingår minst 5 veckors semester per år.

  Ett företagande ska ju på sikt ge mer pengar för mindre arbetad tid, eller det är min personliga åsikt då ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  BEF
 3. Vit pil

  På sommaren vore det smartare att delegera mycket av arbetet till folk som gillar att arbeta bort den:). Jag åker hellre på äventyr istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.