Företagare undviker semester

Hittade följande artikel på text-tv ikväll – själv kan jag känna igen mig. Jag brukar se sommaren som ett utmärkt tillfälle att ”jobba ikapp ostört”…

Var femte företagare planerar ingen semester alls i år och om de tar ut ledighet blir det som mest två veckor, visar en riksomfattande undersökning från Länsförsäkringar.

Enligt undersökningen anser företagare i de norra delarna av landet att de har minst tid att ta ut semester. 28 proc uppger att de planerar att ta ut maximalt två veckor. 13 proc anser att de inte är i behov av ledighet.

I landets östra delar där bland annat Mälardalen ligger är det betydligt färre, 16 procent, som är beredda att ta ut någon semester.

Fråga: Varför kommer du inte att ta mer semester under 2008?

Topplistan

  1. Har inte tid 41 procent
  2. Täcka upp för andra/göra andras arbete när de ska ha semester 20 procent
  3. Finns ingen som kan ersätta mig 19 procent
  4. Annan orsak 15 procent
  5. Vet ej 9 procent
  6. Har inget behov 6 procent
  7. Har inte råd 5 procent

Om undersökningen:

Totalt har 1 339 VD:ar eller ägare intervjuats på uppdrag av Länsförsäkringar. Resultatet är uppdelat på region (nord, syd, väst och öst), storlek på företag och bransch. Intervjuerna har genomförts i företag med mellan 5 och 49 anställda via telefon av Hermelin Group.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök