50 årig nybörjare tips?

Hej

efter 20 år blir jag nu ensamstående med 2 tonåringar.

Ex köpte ut mig och jag har nu ca 1milj på sparkontot. Har letat bostadsrätt el mindre hus men alla drar iväg på budgivningen så nu får det bli hyresrätt till att börja med.

Hur sparar jag dessa pengar på bästa o smartast sätt ?

 

Det finns gott om information här på Rika Tillsammans-bloggen, det är bara att börja leta inspiration. :slight_smile:

Annars kan du titta lite på min nybörjarblogg: enkel-ekonomi.blog

/Kim

Hej ursäkta sent svar men tack för era kommentarer !! Är en riktig veligpelle när det gäller ekonomi o vad jag ska göra, får beslutsångest ? kanske för att jag en gång köpte hm o nu är halva värdet borta. Det vill jag inte vara med om igen.
Pengarna ligger fortfarande på sparkonto med 0 ränta ? såg nu när jag fick tid under semester att man kan få åtminstone 1% ränta på collector bank, bättre än inget. Men hittade då också Spira som man sparar i aktier direkt till fast avgift 25kr. Någon som åsikter om detta ? Är det en bra väg å gå ? I isk/ aktier/fonder betalar man väl alltid courtage fast el i % ? Tack för svar mvh Leena

Hej!

Gällande att komma igång med sparandet rekommenderar jag detta inlägg:

Hälsningar
Elin

Fundera över vad du ska ha pengarna till. Hur länge kan de vara orörda? Till pension? Gåva till barnen när de ska ut i vuxenlivet? Till att köpa eget boende inom ett par år? Tidsperspektivet kommer vara avgörande för vilken risk som är lämpligt att ta och därmed hur du bör placera pengarna. Tänk iallafall på att ha en buffert i rena pengar som du har på ett sparkonto innan du eventuellt investerar på börsen.

Lycka till!